Ahmet Nur Çebi'ye 'yabancı hakem' cevabı!

25.02.2021 - 09:46 | Son Güncellenme: 25.02.2021 - 10:27

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği'nden Ahmet Nur Çebi'ye yanıt geldi. Ayrıca dernek, Tuzlaspor ile Bursaspor arasında oynanan maçta hakem yöneltilen şike suçlamasıyla ilgili de açıklama yaptı. İşte detaylar...

Ahmet Nur Çebi'ye 'yabancı hakem' cevabı!

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, geride bıraktığımız günlerde yaptığı bir açıklamada derbi maçları yabancı hakemlerin yönetmesi önerisinde bulundu. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği'nden Ahmet Nur Çebi'nin açıklamasıyla ilgili bir bildiri yayınlandı. Söz konusu bildiride bunun kabul edilemez olduğu vurgulandı. Ayrıca Tuzlaspor'un Bursaspor ile oynadığı maçta hakem Yasin Kol ve ekbinin şike yaptığı iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunulması da yine derneğin gündemindeydi. Detaylar haberde... 

Ahmet Nur Çebi tam olarak ne demişti?

Geride bıraktığımız günlerde Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Günaydın'a bir röportaj verdi. Söz konusu röportajda Ahmet Nur Çebi'ye hakemlerle ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ile görüşme yapıp yapmadığı soruldu.

Ahmet Nur Çebi: "Derbi maçlar için hakem transfer edilmeli"

Çebi "Ben hiç aramadım, aramam da. Gerçekten sorun varsa hakemleri eleştiririm. Yoksa sırf eleştirmek için yapmam. Yurt dışından yabancı futbolcu nasıl transfer ediyorsak, hakemler de transfer edilmeli. Özellikle derbi maçları için yapılmalı. Bakın genç hakemler hata yapınca anlayışlı oluyorum ama tecrübeliler yapınca kabullenmekte zorlanıyorum" şeklinde bir yanıt verdi. 

AHMET NUR ÇEBİ'NİN AÇIKLAMALARININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Hakemler Derneği'nden Çebi'ye eleştiri

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin derbi maçları yabancı hakemlerin yönetmesine yönelik önerisine, Hakemler Derneği'nden eleştiri geldi. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Liglerinde görev yapan hakemlerimizin üstlendikleri görevler göz önüne alındığında hemen hemen haftanın her günü maçların oynandığı pandemi sürecinde önceki yıllara göre işlerinin daha zor olduğu futbol kamuoyunun malumudur. Önceki yıllarda Kulüp Başkanlarımız ve Teknik Direktörlerimiz tarafından zaman zaman dile getirilen yabancı hakem isteği bu defa Kulüpler Birliği Başkanımız Sn. Ahmet Nur Çebi tarafından dile getiriliyor olması camiamız adına üzüntü vericidir.

"Yabancı hakem isteğini kabul edemeyiz"

"Bugün Avrupa Liglerine baktığımız zaman bir ülkenin dışında hiçbir örneği olmayan bu isteğin Türkiye Liglerinde hayata geçme olasılığının olamayacağını ve Türk Futbol Hakemleri olarak bunu kabul edemeyeceğimizi tüm Futbol paydaşları tarafından bilinmesini isteriz."

Genç hakemler için güven vurgusu

Hakemler derneği, genç hakemlere mutlaka güvenilmesi gerektiğini açıklarken, "Futbol kamuoyunun anlayışı ve sağduyusu ile Ülke insanımızın her alanda olduğu gibi hakemlikte de en iyi başarıyı elde edeceğine inancımız tamdır. TFFHGD olarak beklentimiz yeter ki genç hakemlerimize inanalım ve gerekli desteği vererek yanlarında olalım" ifadelerinme yer verildi. 

"Şike suçlamasını kabul etmiyoruz"

Geride bıraktığımız günlerde, Tuzlaspor'un şike iddiasıyla Bursaspor maçının hakemi Yasin Kol ve ekibiyle ilgili başvurusuyla ilgili olarak ise Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği şu açıklamayı yaptı: 

Ayrıca bir kulübümüzün kendilerince yanlı ve şüpheli yönetimi dolayısıyla hakemlerimiz hakkında Cumhuriyet Savcılığına “şike suçları kapsamında suç duyurusunda“ bulunulmasını kabul etmemekteyiz. Hakemlerimiz maç yönetiminde insan olarak hatalı kararlar verebileceklerini kabul etmekle beraber, taraflı ve art niyetli kararlar vereceklerine hiçbir zaman inanmamaktayız."

TUZLASPOR NASIL BİR DİLEKÇEYLE BAŞVURU YAPMIŞTI? SALİM MANAV'IN ÖZEL HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Ne olmuştu?

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Bursaspor maçından sonra sosyal medya hesabındaki açıklamalarından dolayı Tuzlaspor'a 100 bin TL para cezası uyguladı. Ayrıca kulübün başkanı Recep Doğrul'a da 90 gün hak mahrumiyeti cezası verilmişti. 

Senin için hazırladığımız haberler