Ahmetcan'ın babası Yücel Kaplan: 'Ahmetcan'ı idmana mahalleli getirdi götürdü'

09.03.2022 - 16:14 | Son Güncellenme: 09.03.2022 - 16:34

Trabzonspor’da gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine çeken Ahmetcan Kaplan'la ilgili bilinmeyenleri babası Yücel Kaplan anlattı! İşte detaylar...

Ahmetcan'ın babası Yücel Kaplan: 'Ahmetcan'ı idmana mahalleli getirdi götürdü'

Kendi yaş grubunun parmakla gösterilen oyuncularından olan Ahmetcan Kaplan'ın geldiği noktayı onu yakından tanıyanlar kesinlikle sürpriz olarak nitelendirmiyor. Çünkü hem fiziği hem oyun görüşü hem de yaşının çok ötesindeki saha içi olgunluğu ve soğukkanlılığı, 2003 doğumlu ismi özel kılıyor.  Bu özelliklerden ötürü Trabzonspor devreyi stoper almadan tamamladı. Abdullah Avcı önce Galatasaray derbisinde Ahmetcan’ı sahaya sürdü, Vitor Hugo’nun yokluğunda da Kadıköy’de düşünmeden formayı teslim etti. 

Çalışkanlığıyla ve sahadaki olgunluğuyla öne çıkan Ahmetcan Kaplan son oynanan Fenerbahçe mücadelesinde 90 dakika sahada kalarak büyük beğeni toplamayı başardı. Ahmetcan’ın Trabzonspor sürecinde en büyük pay sahibi olan babası Boztepe Mahallesi Muhtarı Yücel Kaplan 61saat'e açıklamalarda bulundu.

Oğlunun geldiği noktadan ötürü gurur duyduğunu ifade eden Baba Kaplan, önünde uzun yıllar olduğunu ve taraftarın Ahmetcan’a sabır göstermesi gerektiğini söyledi.

İlgini Çekebilir
Edgar Ie'den şoke eden Trabzonspor sözleri!
Habere Git

OKULDAKİ HOCASI KEŞFETTİ

16 yıldır Boztepe Mahallesi Muhtarlığı yapan Yücel Kaplan “Ahmetcan Kaplan 7 yaşından beri topa hasret topa hasret bir çocuk. Evde bile çorapları birbirinin içine koyar ve top oynardı. İlkokulu Osman Altıntaş’ta okudu. Daha burada spor hocası Ali hocamızın dikkatini çekti onun büyük katkısı vardır. Gitti bana dedi ki, “muhtarım bunu Trabzonspor’a yazdır” dedi. O zamanlar önemsemedik, 7 yaşındaydı ama ondan sonra hocamız sağ olsun gitti geldi, çocuğu yazdırdı onun da büyük katkısı vardır. 

MAHALLELİ İDMANA GETİRDİ GÖTÜRDÜ

Ahmetcan Kaplan için tüm mahallenin eskiden beri seferber olduğunu söyleyen Yücel Kaplan “Uzun yıllardır burada muhtarlık yapmaktayım. Çok yoğun mesaimiz olduğu için arkadaşlarım Ahmetcan’ı tesislere getirip götürdü bazen de ihtiyaçlarını giderdi. Tüm mahallenin Yenicuma’nın Boztepe’nin herkesin katkısı vardır Ahmetcan’ın üzerinde. 

AHMETCAN’I SOKAKTA KİMSE GÖREMEZDİ

Ahmetcan’ın üzerine titrediklerini ve gelişim sürecinde dışarıyla bağlantısını en aza indirgediklerini söyleyen Baba Kaplan “İdmana giderdi eve gelirdi, dışarıda sokaklarda kimse göremezdi onu. Baya ilerleme yaptı. Evden çıkarmadık, çıksa bile bizim haberimiz oldu, nereye gideceğinden haberimiz oldu. O şekil biraz başarı oldu ama daha pişecek çok zamanı var. Daha iyi olacak inşallah.”

TARAFTARLARIMIZ AĞIR KÜFÜR EDİYOR

Kayserispor maçında edilen hakaretlerden dolayı üzgün olduğunu söyleyen Kaplan, “Maçlarda hata yaptığı zaman, bizim taraftarımız biraz ağır küfürler ediyorlar, onlar yakışmıyor. Ben Trabzonluyum, para için yapmıyoruz. Trabzonspor da Ahmetcan da bizim. Bizim sözleşme yaparken bile parayı ikinci üçüncü plana bıraktık. Taraftarımızdan bizim beklentimiz bu daha genç çocuk bu pişecek, önünde çok yıllar var, büyük hizmetler verecek. Biz de Trabzonspor hastasıyız gece statta yatardık. Galatasaray maçında unutmamam gece girdik maça stadyumda yattım. Bilet almaya paramız yoktu, gençtik çalışmazdık. 12-13 yaşlarımızda stadyumda yatardık. Ahmetcan’ın inşallah daha büyük topçu olacağına inanıyorum. Çok aşaması var önünde. Oynadığı zaman pişeceğini zannediyorum.”

TÜM MAHALLEYE BAYRAKLAR ASTIM

Ahmetcan’ın Trabzonspor’da oynamasından dolayı büyük gurur duyduğunu ve bütün mahalleyi bayraklarla donattığını anlatan Kaplan “Gururlandırıyor beni, Trabzonspor inşallah olacak. Olduk diyoruz ama önümüzdeki rakamlar belli değil. Bayraklarımızı astık, mahallemin her tarafına bayraklarımızı astık. Kimseye zarar vermeden bu şampiyonluğu kutlayacağız. “

FENERBAHÇE MAÇINDAKİ POZİSYONDA ÇOK HEYECANLANDIM

En çok hangi maçta heyecanlandığını anlatan Yücel Kaplan, “Fenerbahçe maçında topu çizgiden çıkarması daha çok heyecanlandırdı beni, daha iyi güzel olacak, inşallah herkese kendisini gösterip ispatlayacak.”

Ahmetcan’ın öğrenim hayatına devam ettiğini söyleyen Kaplan, “Öğrencilik hayatı liseyi bitirdi, üniversiteye başlayacak. Sakin çocuk, nasıl diyeyim iyi bir çocuk, benim oğlum olgun bir çocuk. İnşallah bozmaz, şımarmaz temennimiz budur.”

MİLLİ TAKIMDA DA GÖRMEK İSTİYORUM

Ahmetcan’ı milli takımda da görmek istediğini söyleyen Kaplan “Bizim ilk temennimiz Trabzonspor’dur. Trabzonspor’da oynayacak inşallah. Ondan sonra milli takım futbolcusu olacak, inşallah A takıma gider. Daha sonra yurt dışı diye düşünüyoruz. “

AVCI GİBİSİ BİR DAHA GELMEZ

Trabzonspor için Abdullah Avcı’nın bir şans olduğunu söyleyen Kaplan “Abdullah Avcı çok büyük hoca, Ahmetcan’ın üzerinde çok duruyor. Tek onun değil diğer oyuncuların üzerinde de çok duruyor. Zaten başarısından da bunu herkes anlıyor. Abdullah Avcı gibi bir hoca geleceğini zannetmiyorum. Büyük başarı yakaladılar. Egemen hoca olsun Orhan hoca olsun hepsi çok iyi hepsi gerçekten başarılılar. Ahmet Ağaoğlu ve yönetimi de büyük başarı yaptı. İnşallah şampiyonluğu görüp güzel bir şekilde vurmadan kırmadan kutlayacağız.  Hocalarla yönetimle teknik heyetle fazla diyaloga girmiyorum. Onlar zaten işini yapıyorlar, çocuk da işini yapacak. Yönetimle pek bir araya gelip oturmuşluğumuz yok. Gereken neyse yapıyor zaten….”

ÖZEL HOCA OLABİLİR

Ahmetcan için ilerde özel bir antrenör tutabileceğini ifade eden Kaplan “Şu anda bir özel hoca planı yok. İleriki zamanda ne gösterecek göreceğiz, olabilir düşünüyoruz. “

TRABZONLU İSEN DAHA İYİ OLMAK ZORUNDASIN

Son olarak ise Ahmetcan’a seslenen Baba Kaplan “Çalışacak, daha iyi olacak. Trabzonluysan daha iyi olmak zorundasın. İnşallah şampiyonluğu olup şampiyonluğu hep beraber kutlarız. “

Senin için hazırladığımız haberler