Ajansspor duyurmuştu! Arda Moradaoğlu Trabzonspor tarihine geçti...

19.02.2021 - 19:28 | Son Güncellenme: 19.02.2021 - 20:05

Trabzonspor’da 3 kalecinin sağlık sorunları yaşaması sonrası Başakşehir maçında 18 yaşındaki file bekçisi Kağan Moradaoğlu kaleyi devraldı. Kağan Moradaoğlu kimdir? Detaylar haberimizde...

Ajansspor duyurmuştu! Arda Moradaoğlu Trabzonspor tarihine geçti...

AJANSSPOR -

Ajansspor'un hafta içerisinde ilk kez duyurduğu gibi Trabzonspor'da Başakşehir maçında kaleyi Kağan Moradaoğlu devraldı. Bordo mavili takımda Uğurcan Çakır, Erce Kardeşler ve Arda Akbulut'un sağlık sorunları yaşaması sonrasında kalede Kaan Moradaoğlu forma giyerken yedek kulübesinde ise Adem Ağaoğlu ve Hakan Aydın yer aldı.

Kağan Moradaoğlu kimdir ve kaç yaşında?

Kağan Moradaoğlu 10 Ocak 2003 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi. Doğduğu şehrin takımı Trabzonspor'un altyapısında futbola adım atan Kağan Moradaoğlu, takımının U16 ve U17 kategorilerinde forma giydi.

Buradaki performansıyla beğeni kazanan Kağan Moradaoğlu, U14 ve U17 Milli Takım kadrolarına da çağırıldı. 2003 doğumlu genç kaleci Kağan Moradaoğlu son olarak Trabzonspor ile profesyonel sözleşme imzaladı. 4 Şubat 2019 tarihinde başlayan sözleşme, 31 Mayıs 2021 yılına kadar geçerli olacak.

Tarihe geçti

Süper Lig’in 26. haftasında Başakşehir deplasmanına giden Trabzonspor’da kaleyi 18 yaşındaki Kağan Moradaoğlu korudu. Genç kaleci, Trabzonspor’un ligde kalesini koruyan en genç oyuncu oldu.


Başakşehir deplasmanına 3 kalecisinden yoksun gelen Trabzonspor’da eldivenleri 18 yaşındaki Kağan Moradaoğlu taktı. 10 Ocak 2003 doğumlu olan kaleci 18 yıl 1 ay 9 günle, bordo-mavili ekibin ligde kalesini koruyan en genç oyuncu oldu. 2 sezon önce Galatasaray deplasmanında forma giyen Arda Akbulut, 18 yıl 1 ay 10 günle en genç kaleci unvanını alırken, Kağan Moradaoğlu, 1 günlük farkla bu unvanı ele geçirdi. Başakşehir maçı öncesinde sahaya ısınmak için çıkan genç file bekçisi Kağan Moradaoğlu’nun, takım kaptanı Uğurcan Çakır’ın eldivenleriyle ısınması da dikkatlerden kaçmadı.

Senin için hazırladığımız haberler