AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: "Faruk Koca disiplin kuruluna sevk edildi"

İsa Kethüda
12.12.2023 - 17:35 | Son Güncellenme: 12.12.2023 - 17:42

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Süper Lig kulübü MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildiğini açıkladı. Detaylar.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: "Faruk Koca disiplin kuruluna sevk edildi"

AJANSSPOR-HABER

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşması bitiminde maçın hakemi Halil Umut Meler’e yumruk atan ve tutuklanan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'yı, kesin ihraç istemiyle disipline sevk ettiklerini açıkladı.

"Bir değerlendirme yapmamız gerekiyordu"

Çelik, "Faruk Koca'nın eski milletvekilimiz olması sebebiyle bizim bu konuda bir değerlendirme yapmamız gerekiyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız dün akşam sosyal medya hesabından şiddete karşı olduğumuzu güçlü bir şekilde vurguladı.

"Disiplin suçu oluştu kanaati oluşmuştur"

Aynı zamanda da bugün bu saldırıya uğrayan hakem kardeşimizle görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Bu fili saldırıyla ilgili olarak bu olgular ve tespitler çerçevesinde bir disiplin suçu oluştu kanaati oluşmuştur. 

İlgini Çekebilir
Süper Lig hakemleri istifa etti!
Habere Git

"Disiplin suçuna girdiği karar verilmiştir"

Bu çerçevede bu şiddet olayı sebebiyle parti tüzüğünün 117'ye 1. maddesinde partinin tüzük ve programına demokrasi insan hakları ve hukukun evrensel temal kural ve normlarına aykırı faaliyetlere katılmak, destek olmak yahut bizzat aykırı eylem ve işlemlerde bulunmak şeklindeki tanımlanan disiplin suçuna girdiği karar verilmiştir.

"Bütün mevcudun oybirliğiyle karar verilmiştir"

Bu çerçevede tüzüğümüzün 119. maddesi uyarınca merkez disiplin kuruluna sevkine ayrıca parti tüzüğünün ilgili maddelerinin verdiği yetkiye istinaden merkez karar ve yönetim kurulu tarafından bütün mevcudun oybirliğiyle karar verilmiştir.

"Bu şiddet olayı Ankaragücü'ne mal edilemez"

Bu hadiseden büyük bir üzüntü duyduğumuzu, hayatın hiçbir alanında şiddeti kabul etmeyeceğimiz gibi kuşkusuz sporda bunu hiçbir şekilde maruz göremeyeceğimizi bir kere daha ifade ediyoruz. Tabii ki Ankaragücü köklü bir kulüp bu şiddet olayı Ankaragücü'ne mal edilemez. 

İlgini Çekebilir
Meler'e tekme atan saldırganın kimliği belli oldu! Köylüsü çıktı...
Habere Git

"İhraç talebiyle disiplin kuruluna sevki kararlaştırılmıştır"

Sporda herkesin ortak bir tutum ve kararlılık içerisinde bütün kulüplerimizin şiddeti reddetmesi ve bu şiddet olaylarına karşı topyekün bir tutum alması gerekir. Bu çerçevede Ankaragücü başkanı Faruk Koca'nın bizim partimizden bu şekilde ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevki kararlaştırılmıştır. Bütün hakemler de AK Parti genel merkezinden geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler