Akdeniz Oyunları öncesi Türkiye’yi bekleyen tehlike!

13.06.2018 - 18:26 | Son Güncellenme: 13.06.2018 - 21:27

18. Akdeniz Oyunları 22 Haziran - 1 Temmuz 2018 tarihlerinde İspanya’nın Tarragona kentinde düzenlenecek. Sınavları olan sporcular, İspanya'da sınava giremeyecek.

18. Akdeniz Oyunları 22 Haziran - 1 Temmuz 2018 tarihlerinde İspanya’nın Tarragona kentinde düzenlenecek. Oyunlar öncesi ise Türkiye’yi ciddi bir tehlike bekliyor. Üniversite sınavı bulunan öğrenciler, Akdeniz Oyunları’nda yer alamayacak. Bu sporcuların yerine dahil edilmesi beklenen isimler de kötü bir haberle karşılaştı.

Milli sporcular İspanya’dan gelen yanıtla şoke oldu

Oyunlarda Türkiye’yi çeşitli branşlarda temsil edecek yaklaşık 25 civarında sporcu, üniversite sınavına girecek. Oyunculara sınav yerine karşılaşmaları tercih etmeleri önerildi. Türkiye, bu sporcuları oyunlara götüremediği gibi, yerine de herhangi bir oyuncu dahil edememe tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. İspanya’daki yetkililer ise, ”Güvenlik sebebiyle burada üniversite sınavı yapamıyoruz. Mevcut kadrolarla gelin” yanıtını verdi.

TMOK harekete geçti, yeniden durum değerlendirmesi yapıldı

Teknik kadroları şoke eden bu gelişmelerin üzerine Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi harekete geçti. İspanya’daki yetkililerle durumun önemi ve zarureti paylaşıldı. İspanya’daki yetkililer ise bayram sonrasında bu konunun çözüme kavuşacağı bilgisini Türk yetkililere iletti.

Oyunlara büyük ilgi

Yarışmalar 33 disiplinde, 26 ülkeden 4 bin sporcunun katılımıyla yapılacak. Sporcuların yanı sıra Oyunlara 1000 hakem ve uluslararası temsilci, 1000 gazeteci, 3 bin 500 gönüllü ve 150 binden fazla izleyici katılacak. Öte yandan yurt dışında oy kullanma (AJANSSPOR ÖZEL)

Senin için hazırladığımız haberler