Akredite nedir, ne anlama gelir ve nerelerde kullanılır? Akredite TDK kelime anlamı nedir

17.02.2021 - 02:21 | Son Güncellenme: 17.02.2021 - 02:28

Akredite kelimesinin anlamı araştırılmaya başlandı. Televizyonda veya günlük hayatta karşımıza çıkan akredite kelimesi ne anlama geliyor gibi meraklar her geçen gün daha fazla artmaya devam ediyor. Akredite kelime anlamı hakkında bir makale hazırladık. Akredite nedir ve ne anlama gelir gibi soruların yanı sıra akredite nerelerde kullanılır? İşte detaylar...

Akredite nedir, ne anlama gelir ve nerelerde kullanılır? Akredite TDK kelime anlamı nedir

Günlük hayatta kullanılabilen akredite kelimesi merak edilmeye devam ediyor. Televizyonda veya basın toplantılarında karşımıza çıkan akredite kelimesi tam olarak ne anlama geliyor ve nerelerde kullanılıyor? İşte akredite hakkında merak edilenlere dair tüm detaylar...

Akredite ne demek?

Kuruluşların, üçüncü bir taraf üzerinden belirlenmiş teknik ölçütler kapsamında çalıştığını kanıtlamak amacıyla, bir kuruluş tarafından onaylanması ya da düzenli şekilde denetlenmesi biçiminde tanımlanmaktadır.

Akredite kelime kökeni nedir?

Akredite; arkadaş, akreditasyon üzerinden kullanılan ve Fransızca kökenli bir kelimedir.

Akredite TDK kelime anlamı nedir?

Akredite TDK kelime anlamları ise şu şekilde yer alıyor;

• üçüncü taraflarca bir kurum ya da kuruluşu bağımsız şekilde çalıştığını gösteren bir denetleme.

Akredite tıp ne demek?

Tıp eğitim programının akreditasyonu, gerekli şartlara, standartlara ve mevzuata uygunluğunun bu konuda yetkilendirilmiş bağımsız kuruluşlar tarafından değerlendirilmesi ve onaylanmasıdır.

Üniversitenin akredite olması ne demek?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı ve yükseköğretim kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecidir.

Senin için hazırladığımız haberler