Aktivite amaçlı daldı, rekorla çıktı

03.09.2018 - 15:55 | Son Güncellenme: 03.09.2018 - 15:55

Ailesinin yönlendirmesiyle aktivite amaçlı yüzmeye başlayan ve ardından sualtı branşına geçerek gençlerde Türkiye rekoru kıran milli sporcu Cemre Arslan (16), bundan sonraki süreçte dünya rekoru kırmayı hedefliyor.

Milli sporcu Cemre Arslan, yüzmenin ardından tanıştığı sualtı sporunda, Serbest Dalış Kulüplerarası ve Bireysel Indoor Federasyon Kupası'nda monopalet, paletsiz ve nefes tutma dalı Türkiye rekorlarını kırarak milli takıma seçilip, Dünya Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı.

Tekirdağ Okyanus Su Sporları Kulübü sporcusu Cemre Arslan, İtalya'da yapılan Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda, kadınlar statik apnea disiplininde yarışarak, 4 dakika 5 saniye zamanıyla 15., paletsiz dip disiplininde de 77,6 metrelik derecesiyle 24. oldu.

Milli sporcu Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmalarının karşılığını Türkiye rekorları kırarak aldığını ve bundan sonra da dünya rekoru hedeflediğini anlattı.

Arslan, uluslararası alanda Türkiye'yi temsil etmenin gurur verici olduğunu ifade ederek, "Yüzmeye 6 yaşında başladım. Boş zamanlarımı değerlendirmek için, aktivite olsun diye annemin tavsiyesiyle yüzmeye gidiyordum. Sonra yine spor olarak yapmaya devam ettim. Son yıllarda ciddi anlamda yüzmeyle ilgilenip, milli takıma yükselmeyi dahi hedeflemeye başlamıştım. Sonra çok yoğun tempo olduğu için ara verdim. Sertan Aydın hocamla tanıştım ve bu benim için yeni bir başlangıç oldu." diye konuştu.

Tekirdağ Okyanus Su Sporları Kulübü kurucusu dünya rekoru sahibi milli sporcu Sertan Aydın ile tanıştıktan sonra kendisine ciddi hedefler belirlediğini anlatan Arslan, "Onun sayesinde, yıllardır süren yüzme hayatım boşa gitmemiş oldu. İlk milli takım aday kampı açıklanacağı zaman çok heyecanlıydık. Aday kampı zorluydu. En iyisini yapmaya çalıştık. Aday kampından sonra milli takım listesi açıklandı ve ismimi duyunca çok sevindim. Çünkü hep bunu hayal ediyordum." ifadelerini kullandı.

"Severek yaptığınız zaman iyi sonuçlar alıyorsunuz"

Arslan, daha iyi dereceler için sürekli olarak kendini geliştirmeye çalıştığını dile getirerek şunları kaydetti:

"Milli takım listesi açıklandıktan sonra Dünya Şampiyonası'na gittik. Oradaki en küçük sporcu bendim. Genç kızlarda, 114 metre ile mono palet, 4 dakika 5 saniye ile nefes tutma, 77 metre ile de paletsiz dalında genç kızlar Türkiye rekorlarını kırdım. Benim için çok güzel bir süreçti. Severek yaptığınız zaman, zaten bir şeyler sizin önünüze kendiliğinden sunuluyor. Zor bir süreçti ve dünyanın en iyileriyle yarıştık. Severek yaptığınız zaman iyi sonuçlar alıyorsunuz. Bir yılda Sertan hoca ile buralara kadar geldiğim için çok mutluyum. Bize bu şansı tanıtığı için federasyonumuza da teşekkür ediyorum."

Tekirdağ Okyanus Su Sporları Kulübü Antrenörü Sertan Aydın da açıklamasında, Cemre Arslan'dan gelecekte dünya rekoru beklediklerini kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler