Adana Demirspor - Alanyaspor: 1-2 (Maç Sonucu - Özet)

Akın Ungan
07.05.2022 - 20:50 | Son Güncellenme: 07.05.2022 - 21:11

Süper Lig'de Adana Demirspor ile Alanyaspor karşılaştı. İki takım için de Avrupa yolunda kritik öneme sahip olan maçı Alanyaspor 2-1 kazandı. İşte detaylar.

Adana Demirspor - Alanyaspor: 1-2 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 36. dakikasında Adana Demirspor ile Alanyaspor karşı karşıya geldi. Avrupa yolunda iki takım için de büyük öneme sahip kritik maçı konuk ekip Alanyaspor, 2-1 kazanmayı başardı.

Tempo izleyenlere keyif verdi

Yeni Adana Stadyumu'nda oynanan maç, temposu ve güzel futbolu ile dikkat çekti. İki takımın da karşılıklı ataklarına sahne olan karşılaşmanın gol perdesi 20. dakikada açıldı.

Adana Demir'de Tayyip Talha kendi kalesine attı

Maçın 20. dakikasında sol kanattan Borja'nın taşıdığı topla başlayan Alanyaspor atağında Candeias sol kanattan ceza sahasına girdi ve altı pasa çevirdi. Adana Demirspor savunmasında Tayyip Talha, ön direkte topu uzaklaştırmak isterken kendi ağlarına yolladı.

Yunus VAR'dan döndü

Adana Demirspor, Alanyaspor'un golünden sonra kontrolü ele aldı. Maçta baskısını hissettiren ev sahibi ekip 29. dakikada Balotelli'nin pasında hareketlenen Yunus Akgün ile Alanya filelerini havalandırmayı başardı. Fakat ağlara giden top, ofsayt gerekçesi ile VAR kontrolünün ardından sayılmadı.

Belhanda sahnede

Alanyaspor karşısında baskısına devam eden Şimşekler, 32. dakikada Belhanda ile eşitliği sağladı. Gelişen Adana Demirspor atağında Bjarnason'dan topu alan Belhanda sol çaprazdan şut açısı bulur bulmaz yakın direğe sert vurdu ve topu ağlara gönderdi.

Adana'da bir gol daha VAR'a takıldı

1-1 eşitlikle soyunma odasına giden taraflar ikinci yarıya başladığında tempoya devam etti. Maçın 51. dakikasında Adana Demirspor'un ağlara gönderdiği bir gol daha VAR kontrolünün ardından iptal edildi. Belhanda'nın ortasına Tayyip Talha yükselmiş ve topu kalecinin sağından filelerle buluşturmuştu. Fakat kontrol edilen pozisyonda Tayyip'in rakibine faul yaptığı tespit edildi.

Emre Adana'yı yıktı!

Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında arka tarafta boşluk bulan Alanyaspor tehlike yarattı. Akdeniz ekibi, Emre Akbaba ile tekrar öne geçmeyi başardı.

Efkan'ın taşıdığı topla gelişen Alanyaspor atağında Eduardo penaltı noktasında düzeltti ve vurdu. Adana Demirspor savunmasından dönen topu Efkan bu kez sağ çaprazdan ceza sahasına giren Emre Akbaba'ya aktardı. Emre, altı pasın sağ çaprazında sert vurdu ve topu kalecinin solundan ağlara yolladı.

Avrupa umudunu devam ettirdi

Bu sonuç ile zorlu deplasmanda 3 paunı cebine koyan Alanyaspor, puanını 58 yaparak Avrupa yolunda umudunu devam ettirdi.

Şimşekler kabusa devam etti

Süper Lig'de çıktığı son 4 maçı da kaybeden Adana Demirspor, evinde aldığı Alanyaspor mağlubiyeti sonrası Avrupa umudunu yitirdi. Adana temsilcisi, 52 puan ile ligin 8. sırasına geriledi.

  • Kasımpaşa 4-0 Adana Demirspor
  • Adana Demirspor 1-3 Trabzonspor
  • Giresunspor 2-0 Adana Demirspor
  • Adana Demirspor 1-2 Alanyaspor
Senin için hazırladığımız haberler