Alanyasporlu futbolcuları taşıyan araç kaza yaptı: Sural hayatını kaybetti!

29.04.2019 - 07:19 | Son Güncellenme: 29.04.2019 - 10:19

Alanyasporlu futbolcuları taşıyan araç kaza yaptı: Sural hayatını kaybetti!

Kayseri deplasmanından dönen Alanyasporlu futbolcuları taşıyan özel araç devrildi. 7 futbolcu yaralanırken, ameliyata alınan Sural tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

 

Veysel Okşar acı haberi Radyospor'a açıkladı...

Kayserispor ile 1-1 berabere kalan Alanyaspor kafilesinden Caulker, Dlajma, Baiano, Cisse, Welinton, Sackey ve Sural birlikte Alanya’ya dönmek için VIP minibüs kiraladı. Kayseri’den 2 şoför ve futbolcular ile birlikte yola çıkan minibüs, Antalya-Alanya kara yolunda, şehir merkezine 5 kilometre kala Dinek mevkiinde yoldan çıkarak devrildi. Kazada yaralanan 7 futbolcu, ambulanslarla Alanya’daki özel bir hastaneye kaldırıldı.

Radyospor'a bağlanan Yeni Alanya yazarı Veysel Okşar, Josef Sural'in hayatını kaybettiğini açıkladı.

Okşar, şöyle konuştu:

"Kayserispor maçının ardından 2 gün izin veriliyor. Oyuncuların bir bölümü uçakla, bu oyuncular ise kendileri araç kiralıyorlar, gezerek gelmek istiyorlar. Gece Alanya'ya girdiği zaman kanala düşüyor araç, şoför uyuyor. Konya'da ikinci şoför geçiyor hatta ama tesislere 2 kilometre kala bu olay oluyor maalesef. Kanalda araç sürünürken Sural araçtan fırlıyor."

 

Diğer yaralı futbolcuların ise ayakta tedavi edildiği öğrenildi. Futbolculardan Sackey’in kolunda kırık tespit edilirken, Welinton’un ise başından hafif yaralandığı öğrenildi. Diğer futbolcular ise hastanede kontrol amaçlı tutulduğu belirtildi. Minibüsün 2 şoförü de gözaltına alınırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Alanyasporlu yöneticiler ve Başkan Hasan Çavuşoğlu, kazayı haber alır almaz hastaneye geldi.

Alanyaspor’un maç kadrosundaki diğer futbolcular, yöneticiler ve görevlilerden bazılarının Alanyaspor otobüsü ile diğerlerinin de kendi imkanlarıyla dönüş yaptıkları bildirildi.

 

Alanyaspor'un sosyal medya hesabından Josef Sural'ın hayatını kaybettiğine dair resmi açıklama geldi.

Paylaşımı yürekleri dağladı...

Çek futbolcunun 11 Nisan'da “Babasının küçük prensesi” notuyla yaptığı sosyal medya paylaşımı yürekleri dağladı.

Sural, 7 Şubat’ta ikinci kez baba olmuştu. Başarılı futbolcu o gün bebeğinin fotoğrafını paylaşıp altına ikinci kez hayatının en mutlu anını yaşadığını belirtmiş, ‘Bugün saat 14:56'da eşim ve ben hayatımızın en güzel ikinci anını yaşadık. Aileye hoş geldin. Küçük prensesim’ dediği Melissa Denise’nin aileye katılımını paylaşmıştı.

Sural'in ameliyat edildiği hastaneden açıklama

Sural'in kazanın ardından ağır yaralı bir şekilde ameliyat edildiği Alanya Özel Anadolu Hastanesi'nin Genel Müdürü, şu açıklamalarda bulundu:

"6 oyuncunun ciddi bir durumu yoktu. Sural’ın kafa kemiklerinde, göğüs kemiklerinde çoklu kırıklar vardı. Ekibimiz ameliyata alarak müdahale etti. İç kanaması da olan hastayı kaybettik. Hastane olarak üzgünüz. Alanyaspor’un da hastane sponsoruyuz. Çok üzgünüz.

Oyuncunun eşi ve 2 çocuğu var. Biri 7-8 yaşlarında diğeri de 2,5 aylık. Maalesef bilgiyi vermek bize düştü. Arkadaşlarımız müdahale ediyorlar."

Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ise şöyle konuştu:

"Öncelikle spor camiamıza baş sağlığı diliyorum. Yaralı futbolcu kardeşlerimize acil şifa diliyorum. Konuyu takip ediyoruz. Josef Sural’ı maalesef kaybettik. Ailesine, Alanyaspor’a futbol camiasına geçmiş olsun diyorum. Alanya’daki arkadaşlarımız şu anda hastanedeler. Başkan Çavuşoğlu ile de görüştüm. İnşallah yaralı sporcular da kısa sürede sağlığına kavuşur. Çekya halkına da baş sağlığı diliyorum."

Hikmet Karaman'dan açıklama

Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Sural'in vefatıyla ilgili şöyle konuştu:

"Hepimizin başı sağ olsun. Maçtan önce bütün futbolcularla kucaklaştık. Böyle bir haber almaktan çok üzgünüz. Zaman zaman biz deplasmanına gidiyoruz. 2 futbolcumuz kendi arabasıyla dönmek istemişti. Ben izin vermedim. “Başınıza bir şey gelse ailenize ne diyeceğim” demiştim. Oyuncular izin vermeyince de kızıyor. Çok dikkatli olmamız gereken konular. Öldükten sonra söyleyecek bir şey yok. Hocalarının bu gibi olaylarda dikkatli olması lazım. 2 tane de şoförü var. Son derece üzüntülüyüm. Diğer oyuncularla da birlikte çalıştık. Kucaklaştığımız bir oyuncunun ölüm haberini almak çok üzücü. Baş sağlığı dilemekten başka diyecek bir şey yok."

Haydar Yılmaz: "Bizden biriydi, bir Türk gibiydi"

Alanyaspor'un deneyimli file bekçisi ve takım kaptanı Haydar Yılmaz, Sural'in ölümüyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Bu şartlarda konuşmak çok zor. Ben de herkes gibi şoktayım. Sabaha kadar uyumadım. Maç sonu hocamız izin vermişti. İzmir'e döndüm. Onun için Alanya'da değildim. İlk uçakta geri gideceğim. Keşke orada olabilseydim. Sural takım için çok önemliydi. Takımımızdaki yeri apayrıydı. Bir Türk gibiydi. Arkadaşlarıyla arası çok iyiydi. Onu kaybettiğimiz için çok üzgünüm. Gerçekten şaka gibi, inanılır gibi değil. Takdir-i ilahi, yapacak bir şey yok. Kader böyleymiş. 

Takım arkadaşlarımla konuştum. Sizin aldığınız haberlerin dışında benim söyleyebileceğim bir şey yok. Diğer oyuncular iyi ama aldığım bilgi psikolojik olarak çok kötü bir şekilde yıprandıkları. Atlatacağız. Elimizden gelen desteği göstereceğiz ailesine. Allah sabır versin."

TFF'den açıklama!

"Kayserispor deplasman maçı dönüşü Aytemiz Alanyasporlu futbolcuları taşıyan özel minibüsün kaza yapması sonucu ağır yaralanan Josef Sural'ın tedavi gördüğü hastanede vefat ettiğini, 6 oyuncunun da yaralandığını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. 

Aytemiz Alanyaspor Kulübü futbolcusu Josef Sural'ın vefatı sebebiyle, 29 Nisan-6 Mayıs 2019 tarihleri arasında oynanacak olan tüm profesyonel lig müsabakaları öncesinde saygı duruşu yapılacak.

Josef Sural'ın vefatı nedeniyle derin üzüntümüzü belirtir; ailesi, Aytemiz Alanyaspor camiası ile tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır dileriz.


Türkiye Futbol Federasyonu"

Alanyaspor Başkanı'ndan açıklama: 'Zor, çok zor gerçekten'

Ne söyleyeceğimizi bilmiyoruz. çok üzgünüz. Camia yasta. Gece saat 2 sularında Kayseri'den dönerken tam şehrin girişinde şoförlerin uyumasıyla kaza oluyor ve sonrasında ağır yaralanan Sural'ı kaybettik. Araçta 7 futbolcumuz vardı. Diğerlerinde sıyrık ve yaralar var. Herhangi bir hayati tehlikeleri yok. Sural da ameliyata alınmıştı. 1 saat sonra kaybettik. Bu vesileyle Türkiye'nin her yerinden tüm kulüp başkanları acımızı paylaşıyor. Gerçekten zor bir durum. 2.5 aylık bir kız çozuğu var. Yine 4 yaşında bir kızı var. Zor, çok zor gerçekten. Ne desek anlamı olmuyor. İlk defa kameralar karşısında ne söyleyeceğimizi bilemediğimiz bir andayız.

Kulüpte tören yapılacak!

Cenaze planı yapılıyor. Kulüpte bir tören yapacağız. Göndermeyle alakalı çalışmamız devam ediyoru. Kulüp olarak elimizden geleni yapacağız. Dışişleri Bakanımız da teşrif edecekler. Ona göre netleştireceğiz. (Tören bugün saat 18:00'de yapılacak.)

Sürücülerin sorgusu devam ediyor!

Sürücülerle ilgili çalışmayı emniyet yapıyor. İkisi de olayı hatırlamadıklarını söylüyor. Emniyet müdürünün bana ilettiği bu.

Diğer futbolcuların durumu!

Elinde kırık olanlar var, alçıya alınan var. İnşallah onlar da akşam üzeri evlerine gönderilirler.

Konyaspor maçını erteleme talepleri olacak mı?

Maçın ertelenmesiyle ilgili bir çalışmamız olacak. Zor bir durum içerisindeyiz. Kolay bir iş değil.

İzin konusu!

İzin işlerini teknik heyet ayarlıyor. Genelde pazartesi maçları öncesi iki gün izin kullanılıyor. Yoksa diğer türlü kafileyle gelir kafileyle dönerlerdi. Herkes serbest bırakıldı. Özel araç kiralamışlar.

"Sergen Hoca ilk uçakla geliyor"

Oyuncuların psikolojileri hiç iyi değil. Kaza 2 sularında oldu. 2.30 gibi geldik. Hem kaza atlattılar hem de kardeşlerini kaybettiler. Herkes çok üzgün. Sergen Hoca da ilk uçakla geliyor. İstanbul'daydı.

Sergen Yalçın: 'Takımın en çalışkan futbolcusuydu'

ALANYASPOR futbolcusu Josef Sural'ın hayatını kaybetmesinin ardından hocası Sergen Yalçın kısa bir açıklamada bulundu. Yalçın, hayatını kaybeden oyuncusu hakkında "Her şey boş, hayat boş. Canımız yandı...Takımın en çalışkan futbolcusuydu, çok disiplinli ve örnek bir insandı." ifadelerini kullandı.

Haberi İstanbul dönüşü öğrendiğini belirten Yalçın, bugün Alanya'ya gideceğini belirtti.

Sural'ın kızı da hastanedeydi!

Josef Sural'ın 4 yaşındaki kızı Vanessa da hastanedeydi.

Ozan Tufan ve diğer futbolcular da Sural'ı ve ailesini yalnız bırakmadı.

Senin için hazırladığımız haberler