Alaphilippe evinde kazandı, Tour de France'a kazalar damga vurdu

26.06.2021 - 18:17 | Son Güncellenme: 26.06.2021 - 18:32

Son dakika haberleri... Fransız yol bisikletçisi Julian Alaphilippe, 2 büyük kazanın yaşandığı Tour de France'da ilk etabı kazandı. İşte detaylar...

Alaphilippe evinde kazandı, Tour de France'a kazalar damga vurdu

AJANSSPOR - HABER

 

UCI World Team'in Fransız yol bisikletçisi Julian Alaphilippe, üçüncü kez Tour de France'da ipi göğüsledi. 29 yaşındaki sporcu, bu başarıyı elde eden üç sporcudan biri konumunda. Diğer yandan, en az Alaphilippe'in zaferi kadar 2 büyük kazanın yaşanması da yarışın hikayesini eşsizleştirdi. İlk kazaya yola atlayan bir seyirci neden olurken, ikinci kaza; bir sürücünün öndeki sürücünün jantına takılmasıyla meydana geldi. 

Açılış etabı kazalarla başladı

Tour de France'ın açılış etabında, bir seyirci elinde tabelayla yola atlayınca Jumbo-Visma takımından Tony Martin bu seyirciye çarptı. Tony Martin'in yere düşmesinden sonra onlarca bisikletli zincirleme kazaya karıştı. DSM takımından Jasha Sütterlin, ilk kazada Tour de France'a veda etti.

"Bunu başarmayı çok istiyorum..."

Tour de France'ın ilk etabını kazanan Julian Alaphilippe, yarış sonrası verdiği demeçte: “Bu hayalini kurduğum senaryoydu hakikaten. Bunu başarmayı çok istiyorum. Bu olduğu için çok mutluyum. Takımım bugün olağanüstü bir iş yaptı. Herkes kendini feda etti bugün benim için. Bir kazaya da karıştım ve tekrar kalkıp mücadele ettim. Son bölümde gücümü toparlayıp tekrar atak yapmam gerçekten kolay olmadı ama rakiplerimin nasıl olduğunu görmek için o atağı yapmıştım. Daha sonra tam gaz gitmem gerekiyordu. 1 kilometre işaretini gördüm ama bitmiyordu. Gerçekten bitmeyen bir yokuştu." şeklinde konuştu.

Birinci etap Brest’ten  başlarken Landerneou kentinde sona erdi. Bu etapta sürücüler 197,8 kilometre boyunca pedal çevirdi.

Senin için hazırladığımız haberler