ALES sınavına nasıl gidilecek? Refakatçi yasak mı? Aile gelebilir mi?

01.12.2020 - 14:05 | Son Güncellenme: 01.12.2020 - 14:08

Koronavirüs yeni önlemleri açıklandıktan sonra ALES sınavına girecekler sınava nasıl gideceklerini araştırmaya başladılar. Aileleri ile sınava gidecekler özel izin mi alınacak ve sadece giriş belgesi mi götürülecek gibi araştırmaları sürdürüyorlar. Peki ALES sınavı ne zaman olacak ve refakatçi nasıl gidecek? Ayrıca özel araba ile gitmek isteyenler özel araba izini almak mı lazım yoksa ALES giriş belgesi mi götürülecek gibi araştırmalara devam ediyorlar.

ALES sınavına nasıl gidilecek? Refakatçi yasak mı? Aile gelebilir mi?

Koronavirüs yeni önlemleri açıklandıktan sonra ALES sınavına girecekler sınava nasıl gideceklerini araştırmaya başladılar. Aileleri ile sınava gidecekler özel izin mi alınacak ve sadece giriş belgesi mi götürülecek gibi araştırmaları sürdürüyorlar. 

Peki ALES sınavı ne zaman olacak ve refakatçi nasıl gidecek? Ayrıca özel araba ile gitmek isteyenler özel araba izini almak mı lazım yoksa ALES giriş belgesi mi götürülecek gibi araştırmalara devam ediyorlar.

AÖL sınavları ertelendi. Öte yandan ÖSYM tarafından sınavların ertelenip ertelenmediği konusunda resmi bir açıklama yapılmadı. Buna göre, yakın zamanda yapılacak olan sınavlar, daha önce belirtilen takvimde gerçekleştirilecek.

ÖSYM takvimine göre ALES 6 Aralık’ta yapılacak. Sınav ertelenmeyecek. Adaylar sınav giriş belgelerini ais.osym.gov.tr adresinden indirebilir. ALES’e girecek olan adaylar sokağa çıkma yasağı olan günlerde sokağa nasıl çıkabileceklerini merak ediyor. Adaylar ALES sebebiyle sokağa çıkma yasağından muaf tutuldu.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacaklar ve refakatçilerinin sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaktır” denildi.

Senin için hazırladığımız haberler