Alexander Povetkin Rusya'nın savaş kararına destek verdi

01.03.2022 - 16:28 | Son Güncellenme: 01.03.2022 - 16:31

Aralarında Rus sporcularında yer aldığı bir çok isim Rusya'nın Ukrayna topraklarını işgal girişimine tepki gösterirken, eski Rus boksör Alexander Povetkin ülkesinin kararına destek verdi.

Alexander Povetkin Rusya'nın savaş kararına destek verdi

Eski boksör Alexander Povetkin, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini komşu ülkede Nazizm'in yükselişinden kaynaklandığını iddia ederek Vladimir Putin'e destek verdi.

"Ülkemin Nazizm'e karşı savaşma kararını destekliyorum"

Daniil Medvedev ve Andrey Rublev gibi Rus sporcular savaşa karşı çıkarken, Povetkin Instagram'da ülkesinin aldığı kararı destekleyen bir paylaşım yaptı.

NTV'de yer alan habere göre; Povetkin'in Rusya bayrağı önünde poz verdiği gönderisinde, "Gerçekte güç vardır. Bu söz, Ukrayna'da olup bitenlerin özünü yansıtıyor. Donbass'ta Slavlar yok edilirken bir gerçek için savaştık. Bu yüzden Nazizm'e karşı savaşma kararını destekliyorum. Her savaşın bir sonu vardır. Umarım önümüzdeki günlerde bu savaş biter" ifadelerine yer verdi.

İlgini Çekebilir
Dünya şampiyonu boksör Rusya'ya karşı silahlı direnişe katıldı
Habere Git

Öte yandan eski Ukraynalı boksörler Wladimir Klitschko, Vitali Klitschko, Vasyl Lomachenko ve Oleksandr Usyk ülkelerini desteklemek için orduya katıldı.

Senin için hazırladığımız haberler