Ali Koç beIN Sports Haber'e konuştu! İşte bütün detaylar...

01.06.2018 - 20:02 | Son Güncellenme: 01.06.2018 - 20:02

Ali Koç beIN Sports Haber'e konuştu! İşte bütün detaylar...

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan adayı Ali Koç, beIN Sports kanalında önemli açıklamalarda bulundu. İşte Ali Koç'un açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri: 

"Fenerbahçe'nin şu anda acil ihtiyaçları var"

"Orta ve uzun vadede sorunları aşacağımızı düşünüyorum. Tüm resme hakim değiliz. Biz milyonların temsilcisiyiz, biz değil kim seçilirse. Bundan sonra gelen yönetim, şeffaf olmalı ve hesap vermeli. Tüzükte zaten bu belirtilmiş. Ben buraya Koç Holding'ten Ali Koç olarak girmiyorum, Fenerbahçeli Ali olarak giriyorum. Hayal satmıyorum. Sponsorluk, Alex soruları geliyor. Transfer soran çok az. Ben hayal satmıyorum. Fenerbahçe'nin şu anda acil ihtiyaçları var."

Geçen yıl bunu yaptık. 23 yaşındaki Hollandalı sakatlanmasa çok önemli katma değer sağlayacaktı ama 7 milyon euro harcadık. Giuliano'yu kiralayacaktık ama başka bir takım ilgileniyor diye 7 küsür milyon ödeyip aldık!Oynadığımız futboldan tatmin olmadan, şampiyon oluyorduk. Türkiye Ligi'nde şampiyon olmak için deli gibi para harcamaya gerek yok! Her şeyin temelinde insan var. Kulübe bağlı sistemi hayal ediyoruz. Önceliğimiz A Takım başarısı.... Kısa, orta ve uzun vadade programlar yapmamız lazım.

Felsefemizi insanlar anladı. Keşke finansal açıdan Koç Holding gibi olsa. Yaptığımız analizlerde beni en çok etkileyen şey; kulüplere üst düzey profesyoneller lazım. Türkiye o kadarına alışık değil ama o takımı tutması da gerekmiyor profesyonellerin. O ön elemede tatsız sonuçla da karşılaşabilir. Ben şunun sözünü veriyorum. Fenerbahçe daha iyi yönetilecek. Bu sezona gelecek olursak; rakiplerimiz mevcut hocalarıyla devam ediyor. Biz şampiyonluk sayılarında öne geçip domine etmeliyiz. Kabul edilir şampiyonluklara baktığımızda, tarihimizde ilk kez bir rakibimizin 2 şampiyonluk gerisine düştük.  Aykut Kocaman'la oturup konuşacağız. Listemizdeki 5 teknik direktör büyük kulüpler ile sözleşme imzaladılar.

Çok büyük rahatsızlığım var. Bu sürdürebilir değil. Bir sponsor 'ben 3 takıma da sponsor olayım' diyor. Sen küfür yemek istemiyorsan, rakibine iç sahada küfür etmeyeceksin. Oynanan oyun futbol, sosyal etkileri bizim gençliğimize göre negatif. Sporun olumlu yönlerini ön plana çıkaralım. Sponsorları kapı kapı biz aramayalım, sponsorlar gelmeli. Fenerbahçe'nin böyle bir gücü var. Ben bu noktaya inanarak geldim. İnanmak başarının yarısıdır. Gittiğim her yerde Alex ve sponsorluk soruldu.

Benim Mehmet Ali Aydınlar'la kişisel sorunum yok, süreci iyi yönetemedi.

Hayatta affedilmeyecek bir şey yok. Bu camianın fertleri, söz konusu Fenerbahçe ise çok cömert. Bizim temel felsefemiz herkesin barışması... Biz kimsenin gazetesini arayıp 'Şunu işten çıkartın' demeyeceğiz. Kim doğru haber yapıyorsa onun iletişimi de iyi olacak. Fenerbahçe bizim için çok değerli. En çok zorlandığımız konu altyapı oldu. Altyapıya kimi getireceğiz? Kararsızlık var. İstediğiniz ne varsa sorun.... Biz sipariş soru vermiyoruz. Benim gideceğim yere soru gönderiyorlar... '3 Temmuz'da neden kadroyu korumadınız?'

Bize düşen görev yeni sponsor bulabilmek. Obradovic bizde kaldıkça biz çok şanslıyız. Bizim işimiz ona cephaneyi sağlamak. 30 milyonluk bütçemiz var. 4-5 milyonluk bir açık oluyor. Çok üzüldüm benim hakkımda Obradovic'e söyledikleri nedeniyle. Ben deli miyim böyle bir hoca başımızdayken... Ben istikrardan ve sürdürülebilir başarıdan yanayım.

Senin için hazırladığımız haberler