Ali Koç çarpıcı açıklamalarda bulundu! İşte sözleri...

27.01.2018 - 10:45 | Son Güncellenme: 27.01.2018 - 10:45

Ali Koç çarpıcı açıklamalarda bulundu! İşte sözleri...

Fenerbahçe'nin başkan adaylarından Ali KoçFenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulunun ocak ayı olağan toplantısında açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Kulübü Başkan Adayı Ali Koç'un açıklamalarının videosu

Ali Koç'un açıklamaları şu şekilde:

"Şu anda ülkemizin geleceği için Afrin'de mücadele eden TSK'ya kuvvet diliyorum. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Başkan adaylığımla ilgili ortaya atılan iftiralarla ilgili açıklamada bulunmak için buraya geldim. 2012 yılında yönetimden ayrıldım. Bana karşı ortaya koyulan beklentilere karşılık verememiş olması beni üzüyordu. Daha sonra Aziz Yıldırım'ın yönetime davetini üzülerek reddettim, zamanı gelince elimi taşın altına koyacağımı söylemiştim. Bana göre sürdürülemez mali yapısı ve kulübün gidişatı tahminimden önce adaylığımı koydum. Yargıtay sürecinin tamamlanmasını beklemem gerekeni düşünenler var. Yargıtay'la birlikte bu sürecin bitmeyeceği ve bir üst mahkemeye gidebileceğini ve uzun yıllar sürebileceğini, ancak Fenerbahçe'mizin beklemeye zamanı olmadığı için harekete geçtim."

"Bu yolda sonuna kadar gideceğimiz konusunda bize inanmanızı rica ediyorum. Sayın Başkanımız da Silivri'de şike kumpası mahkemesi çıkışında Yargıtay kararının bir öneminin kalmadığını söylediğini belirtmek isterim. Bu durum da benim aday olmama karar vermemde etkili oldu. Günü kurtarma anlayışı içerisinde büyük finansal dengesizlik sebebiyle adaylık kararımı bu döneme çektim. Finansal tablonun bütününü göremiyoruz."

"Mali durumumuz açısında kaybedecek zamanımızın olmadığını düşünüyorum ve yarın çok geç olabilir. Kazanmak için her yol mübah anlayışının olmadığı Fenerbahçe'ye yakışır sonuç ne olursa olsun Fenerbahçe'nin kazandığı seçim sürecinin yaşanmasını istiyorum."

"Biz seçilirsek, kulüp personelinin işine son verileceği dedikodusu var. Bu yüzden personelin oy kullanmasının doğru olmayacağını düşünüyorum. Hiçbir personel kaygı duymasın. Amatör branşları kapatacağımız bilgisi ortaya pompalanıyor. Bunun aksine destek daha da artacaktır. Diğer kulüplere nazaran fersah fersah öndeyiz, aynen devam edecektir. Engelliler ve espor şubesini sizlerin takdirine sunmayı önceliklerimiz arasına aldık."

"Üye olan kişinin aidatının başkaları tarafından ödenmesi oldukça sakıncalı, kulüp tarafından ödenen üye aidatları da var... Bunlara dikkat çekmek istiyorum."

Ali Koç'tan Mehmet Ali Aydınlar açıklaması

"Basında ekibimin Mehmet Ali Aydınlar'la görüştüğü iddia edildi. Bu iddialar doğru değildir. Kendisiyle ilgili 1 Kasım 2013'de ne söylediysem bugün de arkasındayım. O günden bugüne çok şey değişti ama benim düşüncelerim değişmedi. Benim ve ekibimin reklam filmini FB TV'de yayınlanmadı diye bir dedikodu var, biz böyle bir görüşme yapmadık. İlerleyen dönemde olacaktır, başvuru oldu ve reddedildi dedikoduları gerçeği yansıtmamaktadır."

"Bugün daha fazla motivasyonla karşınızdayım. Kongreye katılarak oy kullanmanızı önemle rica ederim. Fenerbahçe'nin gidişatından hepimiz sorumluyuz. Ezber bozan, saygılı bir kulüp olması için yeni bir hikaye yazmasının tam zamanı şimdidir. Bu camianın akil insanları olarak sizlere büyük iş düşüyor. Ben ve ekibim, her adımımızı yüksek sorumluluk ve bilinçle atıyoruz. Ama unutmayın ki tango yapmak için iki kişi gereklidir."

"Yarın çok kritik bir maça çıkacağız. Seçim süreci, tartışmaları şampiyonluk yolunda çok da önemli değildir. Futbolda bu yıl 4. yıldızı takma olasılığımız çok yüksektir. Hepimiz, takımlarımıza odaklanıp, seçim sürecini bir kenara koyalım. Yarın alacağımız 3 puanla dönülmez bir yola gireceğiz. Bu sezonu çok büyük başarılarla bitireceğimize yürekten inanıyorum."

Ali Koç'un 1 Kasım 2013'te Mehmet Aydınlar hakkında ne demişti?

Ali Koç 1 Kasım 2013 tarihinde başkanlık seçimi öncesinde düzenlediği basın toplantısında şu ifadeleri kullanmıştı:

Pazar günü yapılacak olan seçimde aday olmayı düşünmüyorum, ancak rengim belli. Fenerbahçe Başkanı olmak için aday olan birinin 'Şike yapmayacağız' vaadinde bulunması çok büyük bir hayal kırıklığıdır, insanların yüzüne nasıl bakacaksınız.

"1907 DERNEĞİ OLARAK TARAF OLMAMAYA ÖZEN GÖSTERDİK"

Kongremizin, başarılı camiamıza yakışan bir şekilde geçmesini temenni ediyorum. 3 Temmuz sürecinde Fenerbahçe'nin büyüklüğünü bir kez daha yaşadım. Yönetimden ayrıldığım günden bu yana şahsımla ilgili pek çok iddialar gündeme geldi.1992 yılında rahmetli Hüseyin Çakıroğlu'nun anısına kurulan 1907 Fenerbahçe Derneği'nin tek bir amacı vardır o da bu camiaya bu kulübe destek vermektir. Ve bu doğrultuda çalışmalar yapmaktadır. Hepimiz gelip geçiyiz ancak baki olan Fenerbahçe Kulübüdür. 1907 Derneği bugüne kadar Fenerbahçe'nin seçimlerinde taraf olmamaya özen göstermiştir. 1998 yılında kurduğumuz Fenerium mağazasını kulübe hibe ettik. Basketbol şubesine 3 milyon TL katkıda bulunduk. 20 yılda bu derneğin camiaya verdiği desteği kimse gözardı etmesin. 1907 Derneği olarak pek çok proje ürettik ve öncülük yaptık.

"SÜREÇ İYİ YÖNETİLSEYDİ BU NOKTAYA GELİNMEZDİ"

Sayın Mehmet Ali Aydınlar ile ilgili herhangibir kişisel bir husumetim olmamıştır. Aynı zamanda Fenerbahçe için en iyisini yapmaya çalıştığından da şüphem yok. Kişisel bir sorunum olsaydı 2010 yılında Bakü'de bayan basketbol takımı şampiyon olduğunda ilk tebrik ettiğim kişi Aydınlar olmazdı. TFF Başkanlığı yaptığı dönemde spor hukukunun temel süreçlerine hareket edilmedi. Süreç iyi yönetilmedi. Büyük yanlışlık, hayal kırıklığı ve başarısızlık görüyoruz.

"O GÜN BAŞKAN OLSAYDIM GİZLİLİK İHLALİ İÇİN ÇALIŞIRDIM"

3 Temmuz Pazar sabahı eşi benzeri görülmemiş bir operasyonla güne başladık. Bu operasyona basın yasağı getirilmedi. 3 Temmuz sürecine basın yasağı getirilmemesi bu sürece farklı gözle bakmama neden oldu. O gün başkan olsaydım savcılığa gider gizlilik ihlalinin ön plana çıkması için uğraşırdım. Hiçbir savunma hakkı kullanılmadan ve basında çıkan haberlerden dolayı bazıları hakkında karalama kampanyası başlatıldı. Gizlilik yasağı getirilseydi TFF de UEFA da olaya farklı bakar ve ona göre davranırdı. Yapılan çalışmalar sonunda hem TFF hem UEFA baskı altına alınmıştır. Mehmet Ali Aydınlar'a sorun, gizlilik ihlali için bir çalışma yapmış mıdır? Bu aralar moda oldu TV programlarına davet edik konuşmak tartışmak. Ek raporlara rağmen Fenerbahçe'nin kaderi Etik Kurulu raporuna bırakıldı. Nasıl oldu da Kozmik Oda'da gizli kalması gereken Etik Kurulu raporları medyaya sızdı. Etik Kurulu raporu açıklandıktan sonra UEFA sürece sokuldu.

"ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"

Son 1 haftadır basında şahsımla ilgili haberler ve iddialar yer almaktadır. Hiçbir yöneticinin oğluyla yemek yemedim ve yönetime gireceğimi söylemedim. Pazar günü yapılacak seçimlerde aday olmayı düşünmüyorum. Sayın Aydınlar 'Fenerbahçe Başkanı olursam şike yapmayacağım' dedi. Bunu nasıl söylersiniz! İnsanlar çoluğunu, çocuğunu göremedi. İnşallah Fenerbahçemiz için hayırlı bir sonuç çıkar seçimden. Fenerbahçe'ye hizmet etmem için yönetimde olmama gerek yok. Mehmet Ali Aydınlar'la hangi kanalda isterse programa katılmaya hazırım. Bunun en önemli sebebi son 1 yıldır aile şirketlerimizde yaşadıklarımız. Benim rengim zaten belli herkesi biliyor. İleride şartların en müsait olduğu anda yeniden görev alabilirim.

CAS KONUSU

Sayın Aydınlar 'Hem bizi düşürün diyorlar hem de başvuru yapmıyorlar' dedi. Biz o zaman TFF'ye 'O zaman bize yardım edin' dedik. Ama bize pişkin pişkin 'Yazı yazın' dediler. Spor tarihinde olmayan bir hukuksuzluk yaşandı. CAS Davası'nı o yüzden açtık. Davayı çekmek için baskı altına alındık. Bu durum bugünkü mevcut yönetim döneminde de devam etti. Hatta daha da şiddetliydi. Ülkemiz son 10 yılda büyük atılım yaptı. 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri arasına girme hedefimiz var. Bu nedenle bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapmamız lazım. a Olimpiyat ya da Avrupa Şampiyonası olacaktı. Bu organizasyonlar milyarlarca dolar yatırım gerektiren konular. Ülkemize 'Ya onu ya da bunu seçin' telkini vardı. İkisinden birinin ev sahipliğinin bize verileceği belirtilmişti. Şenes Erzik'in öncülüğünde, CAS Davası'nı çekmemiz halinde 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Türkiye'ye verileceğine inandırıldığımız için davayı çektik. Ülke menfaati budur.

Mehmet Ali Aydınlar başkan olursa, 1907 Derneği, yeni yönetime destek olmaya gayret eder. Fenerbahçelilik bunu gerektirir. Mehmet Ali Aydınlar'ın Türk futboluna zarar verdiği fikri benim görüşüm. Benim görüşüme göre Mehmet Ali Aydınlar, hem Fenerbahçe'ye hem de Türk futboluna büyük zarar vermiştir. Bazı kişiler tersini düşünüyor.

Ali Koç'tan Şekip Mosturoğlu'na yanıt:

"Şekip Mosturoğlu beni iyi tanırsın, bir derdim varsa gelir yüzüne konuşurum. Hesapları kapatın diyorsun. Haber yaptırma, trolleri kullanma, muhabirler üzerinden haber yaptırmayı sizler benden daha iyi biliyorsunuz. Çıkıp doğruları söyleyelim. İlla aynı düşünceleri paylaşmak zorunda değiliz. Fenerbahçe Kulübünün kutsal başkanlık görevine adayım, Fenerbahçe TV'yi de kullanmak isterim. Siz oraya buraya reklam verirsiniz sözlerini küçük buluyorum. Beni arayanlar var. Bunlar bizi aday yaptı ama biz size oy vereceğiz dediler. Koç Holding'den birisi aday oluyorsa kendi imkanlarıyla aday oluyordur. Sapla samanı karıştırmayın. Benim aday yaptığım kişiler belli."

"Tek aday olduğumu söylüyorsunuz. Başkanımızın anlayışı budur. Bakış açımızın farklı olduğunu düşünüyorum. Komiteler daha fazla sorumluluk sahibi olmalıdır. Ne kadar çok beyin fırtınası yaparsak o kadar doğruları bulabiliriz. Keşke bir taraftar komitesi olsaydı. Lütfen bana tek aday sizsiniz. Mağduriyet yapmanıza gerek yok! demeyin."

"Amatör şubeler kapanır demiyorsanız gerçekleri söylemiyorsunuz. Fenerbahçe personelleri seçimde etkin kılınırsa sapla samanı karıştırırız. Personellerin aileni üye yapmak yanlış. Burada açıklık 3 Temmuz sürecinden sonra beni kaçtı diyerek beni ima etmeniz yanlış şeyler. Hayatımda Fenerbahçe için iki kez ağladım belki bugün de ağlarım. 3 Temmuz'dan 10-15 gün sonra kulübe geldim. Kutular vardı, başkanımızın eşyalarını topluyordu. O dönem ağladım ve başkanımız bir saatte olsa gelecek buraya dedim. Geldiniz, buradasınız."

Ali Koç: Amatör şubeler kapanır demiyorsanız gerçekleri söylemiyorsunuz. Fenerbahçe personelleri seçimde etkin kılınırsa sapla samanı karıştırırız. Personellerin aileni üye yapmak yanlış. Burada açıklık 3 Temmuz sürecinden sonra beni kaçtı diyerek beni ima etmeniz yanlış şeyler. Hayatımda Fenerbahçe için iki kez ağladım belki bugünde ağlarım. 3 Temmuz'dan 10-15 gün sonra kulübe geldim. Kutular vardı, başkanımızın eşyalarını topluyordu. O dönem ağladım ve başkanımız bir saatte olsa gelecek buraya dedim. Geldiniz, buradasınız.

"Başkanım lütfen size karşı vefasızlık yaptığımı söyleyenlere kulak asmayın. Sakın benim 3 Temmuz'da kaçtığımı söylemeyin. Benim gibi bir insanı 'hain' sıfatına sokmak ne demek? Hepimiz Fenerbahçeliyiz. Kimse benim 3 Temmuz'da kaçtığımı söyleyemez. Asıl vefasızlık budur. Burada kavga, gürültü, nefret ortamı yaratmak, benim gibi bir insanı hain durumuna sokmak... Akıl sır erdiremiyorum. Hepimiz aynı gemideyiz. Benim gibi bir insanı hain duruma sokmayın."

Senin için hazırladığımız haberler