Ali Koç cephesinden yeni hamle...

03.10.2017 - 10:23 | Son Güncellenme: 03.10.2017 - 10:23

Ali Koç cephesinden yeni hamle...

Başkan adaylığını resmen açıklayan Ali Koç seçilirse Türkiye’de hiç alışık olunmayan bir portre sergileyecek... Daha önce Aziz Yıldırım yönetiminde asbaşkanlık yapan Koç’un ilk hedefi ise futbolu tamamen profesyonellere teslim etmek.

1907 Fenerbahçeliler Derneği başkanlığı döneminde Avrupa’nın dev kulüplerinde çalışmış pek çok CEO’yu İstanbul’a getiren ve konferanslar verdiren Koç’un hedefindeki isimse Peter Kenyon... daha önce Manchester United ve Chelsea’de birinci adamlık görevinde bulunan 63’üncü yaşındaki Kenyon’ın futbol yönetimi taktiklerinden dersler çıkarılacak.

Sportif direktörü bile CEO seçecek

Galatasaray’ın Mircea Lucescu’ya vermeyi düşündüğü CEO’luk görevini Ali Koç yönetimi göreve gelirse Peter Kenyon veya o ayarda bir isme vermeyi planlıyor. Koç futbola o kadar karışmak istemiyor ki, sportif direktörün bile CEO tarafından seçilmesi kararı alınmış durumda.

Murat Ülker'i kıran basketbol oldu

Öte yandan Mayıs ayındaki seçim öncesinde Ferit Şahenk ve Murat Ülker’in kapısını çalan Aziz Yıldırım iki şok birden yaşamıştı. Şahenk, ''şimdilik düşünmüyorum'' derken, Ülker ise ''böyle bir isteğim yok'' demişti.

Ülker’i kıranın ise kendi markasının adını verip F.Bahçe’yi Euroleague’e taşımasına rağmen Aziz Yıldırım’ın bir daha kendisine baskebolu teklif etmemesi oldu. Stada adını vermesine rağmen Murat Ülker’in forma reklamı için Aziz Yıldırım’a olumsuz cevap verdiği de ortaya çıktı.(Fotospor)

Senin için hazırladığımız haberler