Ali Koç: "En fazla canı yanan biziz"

Eren Tuncay
24.04.2021 - 12:25 | Son Güncellenme: 24.04.2021 - 14:43

Fenerbahçe'den düzenlenen Yüksek Divan Kurulu toplantısında başkan Ali Koç gündeme dair birçok konuda açıklamalarda bulundu. Koç, "Son 15 yılda en fazla canı yanan takım bizizdir." dedi. İşte açıklamaları...

Ali Koç: "En fazla canı yanan biziz"

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısında başkan Ali Koç birçok konuda değerlendirme yaptı. Algı sözlerine cevap veren Koç; 1959 yılı öncesi şampiyonluklar, Erol Bulut, Emre Belözoğlu, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı ve Avrupa Süper Ligi ile ilgili konuştu.

"Şampiyon olmak istiyoruz"

Süper Lig'in genel durumu ve şampiyonluk yarışı ile ilgili konuşan Koç, "36. haftadayız ve 69 puanda yer alıyoruz. BAY geçtiğimiz hafta karlı bir hafta oldu. Rakiplerimiz puan kaybetti. Şampiyon olmak istiyoruz. Olağanüstü bir sezon yaşıyoruz. Bütün takımlar mücadele etmeye çalışıyor. Liglerin geç başlaması Euro 2020’nin 1 yıl ertelenmesi 1 ay daha geç başladı, 21 takıma çıkarılan lig daha sıkışık bir takvimde oynanıyor." dedi.

Erol Bulut'a teşekkür

Erol Bulut hakkında da konuşan ve kendisine teşekkür eden Koç, "Erol Bulut'a teşekkür etmek istiyorum. Bugün şampiyonluk konusunda konuşuyorsak onun sayesindedir. Bizim için özel bir yeri vardır. Son derece beyefendi birisi. Her zaman desteğimiz kendisi ile olacak. Erol Hoca'dan sonra teknik sorumlu olarak Emre Belözoğlu’nu getirdik. Ona inancımız sonsuzdur ve başarılarının devamını diliyorum." ifadelerini kullandı.

"En çok canı yanan Fenerbahçe'dir"

Bazı açıklamaların Süper Lig'deki yarışı saha içinden saha dışına taşıdığını vurgulayan Ali Koç, "Sezonun en kritik haftalarına giriyoruz. Belki de son yıllarda olmadığı kadar rekabetçi bir sezon. Bu sezonun kritik haftalarında yapılan bazı açıklamalar sergilenen bazı tavırlar ne yazık ki süreci saha içinden saha dışına taşımaya çalışılıyor. TFF’yi ve hakemleri ve kamuoyunu etki altına almaya çalışılan hamleleri endişeyle görüyor ve takip ediyoruz. Algıları saha dışına çıkarmak isteyenlerin tüm söylemleri tüm ima ettikleri konuların boş sözler olduğunu sezon içinde her takımın yaşadığı pek çok konular altından komplo teorileri çıkarmalarını son derece sakıncalı buluyorum. Tek tek bu söylemelere cevap vermeyeceğim. Son 15 yıldır yapılan Fenerbahçe’ye yaşatılanları hem futbolun paydaşları hem de Türkiye çok iyi biliyor. Taraftarımızdan da rica ediyorum, her açıklamanın satır aralarına bakın. Bu noktada TFF ve MHK’dan ricamız var. Lütfen bu vebalin altına girmeden sorumluluğunuzun bilincinde olarak Her açıklamanın satır aralarını okuyup bunlardan başka anlamlar çıkarmayın biz işimize bakalım enerjimizi şampiyonluğa odaklayalım. Tarafsız ve adil olabilmek için elinizden gelen azami çabayı gösteriniz." şeklinde konuştu.

"Geçmişte başvuru yapılmadı"

1959 yılı öncesi şampiyonluklar hakkında açıklamalar yapan Koç, "Ben bu konunun son dönemde sık sık tartışılmasını lehte ve aleyhte çok sağlıklı buluyorum. 1959 öncesi şampiyonlukların sayılması adına gerekli resmi başvuruları yaptık. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün geçmişte yaptığı resmi bir başvuru söz konusu değildir. Yönetimimiz 3 yıldır bu konuda çalışmaktadır. Biz hakkımız olan bir şeyi istiyoruz. Argümanlarımızı destekleyen ve karşı tezleri de çürüten pek çok bilgi ve belge mevcut." dedi.

"Bazı çevreler bu talebi sulandırma çabasında"

1959 yılı öncesi şampiyonlukların yerel olarak dillendirilerek algı yapıldığını söyleyen Koç, "Bazı çevreler haklı talebimizi sulandırma çabasındalar. Hala yerel şampiyonluklar diye algı yapıyorlar. Fenerbahçe İstanbul Ligi’nde en çok şampiyon olan takımdır. Bizim istediğimiz Türkiye Futbol Birinciliği ve Milli Küme şampiyonluklarıdır. İsimlerinden bir belli ulusal oldukları ancak bazıları kafa karıştırmaya çalışıyorlar. Bu çabaların çok fazla sonuç vereceğini düşünmüyorum." şeklinde konuştu.

Başkanlığa aday olacak mı?

Başkan adayı olup olmayacağını açıklayan Koç, "Bu sene yapılacak olağan genel kurul ümit ediyoruz. Haziran ayında seçimleri yapabilir duruma gelmeyi ümit ediyoruz. Yine 18 binin üstünde bir katılım beklersek stadın dışında bir imkan yok. Stadımızda yaptığımızda sahamızın zemini zarar görüyor ama stat müdürümüz ligin başlangıcına kadar yetiştireceğini söyledi. Kimsenin adaylığını engelleyecek bir durum yok. Adaylık konusuna gelince, şu an net bir şey söylememekle beraber ihtiyaçlar neyi gerektiriyorsa yaparım" ifadelerini kullandı.

"Galatasaray ile konuyu tartışalım"

Galatasaray'a yeniden davet gönderen Koç, "Ezeli rakiplerimizden bahsetmişken ayrı ayrı yerlerde ayrı ayrı zamanda konuşacağımıza beraber çıkalım, hukukçularımızla, profesyonellerimizle, yöneticilerimizle gerekiyorsa da başkan seviyesinde istediğiniz hangi mecra olursa olsun sizin kanalınız da dahil bu teklifimizi yenilemek istiyorum, bir kez daha yinelemek istiyorum. Bizim talep ettiğimiz hakkımızın er ya da geç verileceğine inancımız tamdır. Bu noktadan sonra top TFF’de. TFF’nin vereceği karar hem Türk Futbol tarihine hem de Cumhuriyet’in tarihine sahip çıkma anlamına gelmektedir. Bu konuda acele etmeye hiç gerek yok. Bizim de acelemiz yok. Bu konuda bir komisyon kurulsun, hukukçular, tarihçiler ve ilgili başka kişilerin oluştuğu. Bizler gelelim, tezlerimizi savunalım, tarihi anlatalım. Leyhte ve aleyhte tezler bu komisyona gerekli sunumları yapsınlar. Aceleye getirmeden, baskı altında kalmadan en sağlıklı kararın verileceği bir süreç tesir edilirse bizim hiç endişe ve şüphemiz yok." dedi.

"Fenerbahçe’nin takım bütçesi düşecek"

Futbol takımının bütçesinin düşeceğini açıklayan Koç, "Futbol takımımızın planlamasını en çok etkileyecek konu yeniden yapılandırma şartları. Bunlardan bir tanesi 2 sene içerisinde bütçelerimizi 40 milyon civarına çekmek. Biz geldiğimizde 92 milyondu şu anda 53-54 milyon Euro bandına geldik. Bizim bunu 40-45 milyon Euro arasına çekmemiz gerekiyor. Daha fazla Attila Szalai ve Pelkas’lar bulmamız gerekiyor ve yurt içinde de fabrika gibi sporcu üreten bir konuma gelmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Avrupa futbolu facianın eşiğinden döndü"

Avrupa Süper Ligi hakkında düşüncelerini açıklayan Koç, "Avrupa futbolu enteresan bir hafta geçirdi. Pazar gününden çarşambaya kadar Avrupa futbolu facianın eşiğinden döndü. Bu format dağılmasaydı Avrupa futbolu büyük bir krize girecekti. Bu formatın dağılması sevindirici bir gelişme. Paranın ve gelirlerin artması güzel bir şey ama bir noktadan sonra bu çokluk da sizi zarara sokar. Bu canavarı kulüpler kendileri yarattı. Olmaması iyi oldu. Katılma durumumuz olamaz çünkü artık böyle bir organizasyon yok. Ben de Fenerbahçe Başkanı olarak bu oluşuma sonuna kadar karşı çıktım." diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler