Ali Koç, Ersun Yanal'ı neden istemiyor? İşte nedeni...

01.11.2018 - 19:52 | Son Güncellenme: 01.11.2018 - 19:52

"Dün olmadı, bugün de yok, yarın da olmayacak. Ersun Yanal hocamız bizim programımızda yok" Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, FBTV'de bu sözleri sarfettiğinde tarih 10 Ekim 2018'di. Ancak o günden bu yana çok şey değişti. Philip Cocu gitti, taraftar "Ersun Yanal" diyor başka bir şey demiyor. Peki Ali Koç'un, Yanal'a kapıyı bu kadar sert kapatmasının nedeni ne? Çok ama çok çarpıcı bir olay var! Aziz Yıldırım döneminde yaşanan bir hadise, Koç'un Yanal'a kapıları kapatmasının en önemli sebebi. Tüm çarpıc

Ali Koç, Ersun Yanal'ı neden istemiyor? İşte nedeni...

Fanatik'te yer alan habere göre;

"Dün olmadı, bugün de yok, yarın da olmayacak. Ersun Yanal hocamız bizim programımızda yok" Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, FBTV'de bu sözleri sarfettiğinde tarih 10 Ekim 2018'di. Ancak o günden bu yana çok şey değişti. Philip Cocu gitti, taraftar "Ersun Yanal" diyor başka bir şey demiyor. Peki Ali Koç'un, Yanal'a kapıyı bu kadar sert kapatmasının nedeni ne? Çok ama çok çarpıcı bir olay var! Aziz Yıldırım döneminde yaşanan bir hadise, Koç'un Yanal'a kapıları kapatmasının en önemli sebebi. Tüm çarpıcı detaylar aşağıda...

Öncelikle Fenerbahçe-Ersun Yanal beraberliğinin nasıl ve neden bittiğini hatırlamakta fayda var. 2013-2014 yılında Aziz Yıldırım'ın patronluğunda, Yanal'ın yönetimindeki Fenerbahçe tarihinin en hızlı şampiyonluklarından birini elde etmişti. Sarı-Lacivertli ekip, 27 Nisan 2014'te ampiyonluğunu resmen ilan etmiş, ezeli rakipleri Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve diğerlerine büyük fark atmıştı.
Bu görkemli sezonun bitiminde Fenerbahçeli taraftarlar daha büyük hedefler ve daha renkli bir sezon beklentisine girmişken, Sarı-Lacivertli kulüpte büyük bir deprem yaşanmıştı! Başkan Aziz Yıldırım sürpriz bir şekilde 8 Ağustos 2014 tarihinde medyanın karşısına çıkarak, teknik direktör Ersun Yanal'ı adeta yerden yere vurmuştu. Yıldırım, başarılı teknik adamın özel hayatıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yapmış ve Yanal'ın özel yaşamının takıma olumsuz etki ettiğini savunmuştu.
Aziz Yıldırım, birçok TV kanalından canlı yayınlanan basın toplantısında zehir zemberek sözler sarfetmiş, Ersun Yanal'ın takımın idman saatlerini bile kadın arkadaşlarına göre ayarladığını savunmuştu. Yıldırım, Yanal'ın sezon öncesi hazırlıklarında takımı çok fazla ihmal ettiğini ileri sürmüş, halen görevde olan teknik direktörünü açık seçik eleştirmiş ve basın toplantısının bazı bölümlerinde sinirine hakim olamayarak, sesini yükseltmişti.
Yıldırım'ın gündeme bomba gibi düşen bu açıklamalarının ardından gözlerin çevrildiği Ersun Yanal ise sessiz kalmayı tercih etmiş ancak ayrılık kararı almıştı. Yanal, Yıldırım'ın düzenlediği basın toplantısından bir gün sonra 9 Ağustos 2014 tarihinde yazılı istifasını kulübe göndermiş ve Fenerbahçe kariyerini noktalamıştı. Bu yaşananların devamında birçok iddia gündeme gelmiş ancak Ersun Yanal sessizliğini korumuştu.
Peki Fenerbahçe-Ersun Yanal birlikteliğinin sona ermesinin sebebi, Aziz Yıldırım'ın teknik adamın özel yaşamıyla hakkında yaptığı bu açıklamalar mıydı? Yoksa başka bir sebep mi vardı? O büyük iddiaya göre, bu maceranın sona ermesinin nedeni bambaşkaydı. Ve o iddiayı ajandasına ekleyen bir isim daha vardı: Ali Koç... Koç, tıpkı Aziz Yıldırım gibi o iddialara inandığı için Ersun Yanal'ın üstünü kalın bir şekilde çizmişti! Peki neydi o iddia? Tek tek, tane tane aktaralım...
Tekrar belirtmekte fayda var. Bu yaşananlar yukarıda da belirttiğimiz gibi iddia. Ancak o tarihten bu yana kimse çıkıp bu iddiayı yalanlamadı. Aziz Yıldırım'ın kulağına giden ve o dönem Fenerbahçe yönetiminde olmamasına rağmen, yaşanan her gelişmeyi çok yakından takip eden Ali Koç'un da haberdar olduğu gelişme şu şekilde:

Ersun Yanal, 2013-2014 sezonunun sona ermesinin ardından o dönem hayatta olan Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'la telefonda görüşür. Yanal, eskiden bu yana hukuku olduğu tecrübeli başkanla pazarlık yapar! Yanal, o sezon Başkent ekibi formasıyla Süper Lig'de 32 resmi maça çıkıp, 6 gol, 4 asist yapan Jimmy Durmaz'la ilgili Cavcav'a görüşlerini aktarır.

Yanal, Türk asıllı İsveç vatandaşı Jimmy Durmaz'ı 4-5 milyon Euro civarında bir bonservis bedeliyle Fenerbahçe'ye transfer edebileceğini ancak tek şartının olduğunu Cavcav'a aktarır. Tam bir transfer dehası olan Cavcav bu öneriye çok sıcak bakar, Yanal'a şartını sorar. Yine iddiaya göre Yanal, eski yardımcısı olan teknik direktör Kemal Özdeş'i Gençlerbirliği'nin yeni teknik direktörü olarak görmek istediğini Cavcav'a iletir.

Bilindiği üzere Kemal Özdeş, Ersun Yanal'ın eski ekibindendir. Özdeş, 2005-2007'de Manisaspor'da; 2007-2009'da ise Trabzonspor'da Yanal'ın yardımcılığını yapmıştır. 2003-2004 sezonunu Manisaspor Teknik Direktörü olarak tamamlamış ancak puan sıralamasında 7.'likte kalarak Play-Off şansı yakalayamamıştır. Bu başarısızlık sonrası Özdeş'in Manisaspor ile yolları ayrılmıştır.

Dönelim Ersun Yanal'ın, İlhan Cavcav'a yaptığı teklife... Öneri çok nettir. Jimmy Durmaz'ı Gençlerbirliği'nden Fenerbahçe'ye transfer edecek, bunun karşılığında İlhan Cavcav da Özdeş'i Başkent ekibinin yeni hocası yapacaktır. Cavcav, Ersun Yanal'ın bu önerisini kabul eder. Nitekim, sezon bitiminde Kemal Özdeş Gençlerbirliği'nin yeni teknik direktörü olmuştur. Ama Özdeş sezona bile başlayamadan Gençlerbirliği'nden ayrılmak zorunda kalır!

Çünkü yine iddialara göre, İlhan Cavcav-Ersun Yanal arasındaki anlaşma bozulmuştur! Anlaşmayı bozan isim ise Aziz Yıldırım'dır. Yanal'ın, Cavcav'la yaptığı bu sözlü anlaşmadan haberdar olan Aziz Yıldırım, teknik adamın "Alınmalı, ihtiyacımız var" raporuna rağmen Jimmy Durmaz'ı transfer etmez. Yaşananlardan dolayı da Ersun Yanal'a büyük tepki gösterir. Teknik adamı göndermek istemesinin nedeni özel yaşamı değil, İlhan Cavcav ile yaptığı pazarlıktır.

Peki, anlaşma bozulunca İlhan Cavcav ne yapar? Daha sezon başlamadan ve tek bir resmi maça takımın başında çıkmayan Kemal Özdeş'in görevine son verir! İlhan Cavcav, Özdeş'i gönderip İlhan Buz'la sezona başlama kararı alır. Cavcav, Fenerbahçe'ye transferi gerçekleşmeyen Jimmy Durmaz'ı Ağustos 2014'te sadece 2 milyon Euro'ya Yunanistan ekibi Olympiakos'a satar.

Cavcav, genç yıldızdan 4-5 milyon civarında bir bonservis getirisi beklemiş ancak 2 milyon Euro ile yetinmek zorunda kalmıştır. İlhan Cavcav için hayal kırıklığıdır bu durum. Yaşananların sorumlusu da sözünü tutamayan Ersun Yanal'dır. Yanal'a bir bedel ödetmelidir. Tam da bu sebeple Kemal Özdeş'i tek bir resmi maça bile çıkmadan takımdan uzaklaştırır!

Fenerbahçe cephesine gelince... Aziz Yıldırım için Ersun Yanal'ın, İlhan Cavcav'la yaptığı bu pazarlık bardağı taşıran son damla olmuştur. Yanal, sezon içerisinde de Eskişehirspor'lu Erkan Zengin'in transferini çok istemiştir. Yıldırım, "Erkan'ı alırsak, hangi bölgede oynatacaksın?" diye sorduğunda, Ersun Yanal net bir yanıt veremeyince (!) Yıldırım tatmin olmamış, Erkan'ı transfer etmekten vazgeçmiştir. Fenerbahçe sırt çevirince Erkan, 2014-2015 sezonunun devre arasında Trabzonspor'a olaylı bir transfer gerçekleştirmiştir.
Aziz Yıldırım kadar tüm bu süreci takip eden bir diğer isim, yukarıda da bahsettiğimiz gibi Ali Koç'tu. Ersun Yanal'ın futbol camiasındaki birçok kişi tarafından bilinen bu olay sonrası Fenerbahçe'ye veda etmesini unutmayan Koç, şu günlerde de çok net bir şekilde tavrını sergiler durumda. Fenerbahçe camiasının yanı sıra futbol ailesinin çok önemli kişilerinin de yaşananları bildiği ve kendi aralarında konuştuğu ileri sürülüyor.
Öyle ki, Galatasaray'ın eski yıldızlarından Ümit Karan, katıldığı bir TV programında bu iddiaların bir kısmını dile getirmiş ve Ersun Yanal-Fenerbahçe ayrılığının gerçek nedenini o dönem açıklamıştı. Ancak futbol kamuoyunda çok ilgi görmeyen bu iddialar Ali Koç tarafından unutulmuş değil. Öyle ki, Koç, "Yarın da olmayacak" diyerek, Ersun Yanal'ın kendi görev süresinde Fenerbahçe'de çalışamayacağını ima ediyor.

Peki ya taraftar bu kadar baskı yaparken, sosyal medyada Ersun Yanal'ın yeniden göreve gelmesi için kampanyalar düzenlerken Ali Koç'un hamlesi ne olacak? Tribünlerin isteğini gözardı mı edecek, yoksa Ersun Yanal'ın neden Fenerbahçe Teknik Direktörü olamayacağını mı açıklayacak? Onu da zaman gösterecek! (Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler