Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan TFF ve Galatasaray saldırısı açıklaması

Ali Bozkurt
04.09.2022 - 00:38 | Son Güncellenme: 04.09.2022 - 00:48

Kayserispor maçından hemen sonra açıklama yapan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF ve Galatasaray'a yapılan saldırı hakkında açıklama yaptı. Detaylar...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan TFF ve Galatasaray saldırısı açıklaması

AJANSSPOR HABER

Kayserispor maçından hemen sonra basına açıklama yapan Fenerbahçe Başkabı Ali Koç, TFF ve Galatasaray'a yapılan saldırı hakkında konuşurken 4 Nisan 2015'te Fenerbahçe takım otobüsüne yapılan saldırının aydınlatılması içinde seslendi. İşte Koç'un açıklamaları...

''Kabul edilemez bir durumdur''

TFF ve Galatasaray'a yapılan saldırı hakkında konuşan Ali Koç, "TFF üzerine ve Galatasaray üzerine yapılan son derece garip saldırının inşallah meczup kişiler tarafından yapılıp, tekrarlanmayacak olay olarak görmek istiyorum. En kısa zamanda bu olayın açıklığa çıkmasını talep ediyorum. İç İşleri Bakanlığı ve emniyet birimleri çok hızlı hareket etti. Fenerbahçe olarak her bir ferdimiz 4 Nisan'da Rize maçından sonra Trabzon Havaalanı'na yaptığımız yolculukta olan saldırının hala faili meçhul olarak duruyor olması Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmayan bir durumdur. Biz çok fazla başvuru yaptık. Bizim açımızdan kabul edilemez bir durumdur." ifadelerini kullandı.

''Lütfen bu konuyu aydınlatın''

Fenerbahçe'ye yapılan saldırının aydınlatılmasını isteyen Ali Koç, "Ben Fenerbahçe Başkanı olarak devletimizin elindeki güçle böyle bir olayın çözülememesini hayretle karşılıyorum. Dolayısıyla niyeti sorguluyorum. Belki de bir futbol takımının bütünü yok olacaktı. O dönem Fenerbahçe hafta sonu maç oynamak istememişti. Oynanacak dendi. Fenerbahçe'nin yaşadığı olay bana göre örtbas edilmiştir. Niyet olduğu takdirde bence bu konunun dibine inilebilir. Bu konunun faili meçhul olarak kalması Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmıyor.  İşleri Bakanı'na ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne sesleniyorum. Lütfen bu konuyu aydınlatın. Aydınlatılması için geç değil." açıklaması yaptı.

Galatasaray'a saldırı olayı nedir?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Riva'daki binasına gerçekleştirilen silahlı saldırının ardından dün akşam saatlerinde Galatasaray Adası'na "Yorgun Mermi" isabet etti. Havaya sıkıldığı değerlendirilen kurşunu silahla ateşleyen kişinin nereden ateş açtığının tespit edilebilmesi için "Lazer Tespit Cihazlı" inceleme yapıldığı, ateş açan kişiyi tespit çalışmalarının ise sürdüğü öğrenildi.
 

TFF binasına saldırı olayı nedir?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'nun Riva’da bulunan binasında 1 Eylül 2022  tarihinde saat 17.50 sıralarında gerçekleşen olayda binaya 5 adet mermi isabet etmişti. Mermilerden biri Federasyon Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin odasına, diğer bir mermi o sırada toplantı yapılan odada diğer 3 merminin ise binanın muhtelif yerlerine isabet etmişti. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmamıştı. 

4 Nisan 2015'te ne oldu?

Fenerbahçe'nin takım otobüsüne Rize'de saldırı oldu. Saldırı sonucu takım otobüsünün camları kırılmış ve otobüs şoförü yaralanmıştır. Saldırı sonrasında kafile, zırhlı araçla havalimanına götürülmüştür. Kafile, 01.40'ta İstanbul'a inmiştir. Otobüs şoförü yaralanmıştır.
 

Senin için hazırladığımız haberler