Ali Koç, Löw'ü teyit etti... İşte yeni sezonun planı

15.02.2022 - 00:11 | Son Güncellenme: 15.02.2022 - 14:41

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Joachim Löw ile görüşmelerde gelinen noktayı anlattı. İsmail Kartal'ın da bulunduğu yeni sezon projesinde ikili neler konuştu? Basketbolda gençleştirme operasyonu yapılacak. İşte detaylar

Ali Koç, Löw'ü teyit etti... İşte yeni sezonun planı

AJANSSPOR HABER

Şampiyonluk yarışında Trabzonspor'un 20 puan gerisinde bulunan Fenerbahçe'de yeni sezon planlaması sürüyor. Sarı lacivertlilerin gündeminde teknik direktör adayı olarak listenin başında Almanya Milli Takımı'ndan ayrıldıktan sonra dinlenen Joachim Löw bulunuyor. Başkan Ali Koç ilk kez Alman teknik direktörle görüşmelerde gelinen aşamayı ve gelecek sezonun planını anlattı.

Ali Koç, Löw ve Jesus isimlerini doğruladı


Fenerbahçe'nin eski yöneticisi Murat Aşık, YouTube kanalında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile yaptığı görüşmeyi anlattı. Aşık'ın verdiği bilgiye göre Ali Koç görüşmede Joachim Löw ve Jorge Jesus isimlerini doğruladı. Murat Aşık, Ali Koç'un camianın acil başarı isteği yüzünden Alman teknik direktörün uzun vadeli planının düşündüğünü söyledi. Aşık, Başkan Koç, 'Bu 3.5 senede bir şampiyonluk alsak kesinlikle Löw derdim' diyor. Benim gördüğüm Löw ile anlaşılmış" ifadesini kullandı.

Jorge Jesus'un takım çalıştırıp çalıştırmayacağı belli değil

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un açıklamaları şöyle: "Belki 10-12 hocayla görüştük. Bizim oynatacağımız oyun bu hocalarla olmaz diyerek bunların çoğu elendi. Jorge Jesus'un durumu belirsiz. Takım çalıştırıp çalıştırmayacağı konusunda kararsız. Daha onunla para konuşulmadı.

Löw, İsmail Kartal'ı istiyor

Löw, projesiyle gelecek uzun vadeli hoca. Uzun zamandır kulüp takımı çalıştırmadı. bu yüzden Löw şu an ikisi aktif olarak çalışan 3 teknik direktörle gelmek istiyor. Ocak ayında gelmemesinin nedeni de bu. İsmail Kartal da o projenin parçası. Löw 3 yardımcıyla, Türkiye'yi bilen isim olarak İsmail Kartal'ı istiyor.

Löw: Fenerbahçe'nin bir futbol kültürü oluşturması gerek

Löw şunu dedi: Fenerbahçe'nin bir futbol kültürü oluşturması gerekiyor. İlk geldiğimde Fenerbahçe Avrupa'da daha çok biliniyordu. Ben eski güçlü Fenerbahçe'yi yaratmak için projem hazır.

Gurbetçi futbolcular gelmeye hazır

Joachim Löw, bize elinde çok büyük bir gurbetçi profili olduğunu söyledi. Bu isimler normalde Almanya'dan ayrılmak istemiyor. Ancak Joachim Löw, İstanbul'a gelirse onunla çalışacaklarını söylemişler.

Konan defteri kapanmadı

Sol bek Ghislain Konan konusunda Löw'den 'olabilir' yanıtını aldık. Transfer son anda menajerin imza parasını istemesi yüzünden olmadı. Hem bonservis hem imza parası vermedik. Ama bu transfer daha kapanmadı. Sezon sonunda Konan ihtimali var.

Kim Min-Jae istenen rakamları görüyor

Fenerbahçe'de bir-iki oyuncuya ciddi teklifler var. Birileri satılacak. Satılacak oyuncu savunmadan... Kim Min-Jae istenen rakamları görüyor Avrupa piyasasında.

Basketbolda gençleştirme olacak

Basketbolda futboldaki gibi bir proje var.  Gençleştirme olacak. Barcelona maçı vardı Pierra Henry'nin hakarete uğradığı maç. Koç Aleksandar Djordevic'e hakaret edildi. O gün koç geldi bana 'Kendi adımı bu salonda  bağırtacağım' dedi. Çok hırslı. Koçumuzdan memnunuz. Zelijco Obradovic'i de biz göndermedik. Gittiği zaman söylediği şeyleri kabul etmemiz gerekiyordu. Koçtan çok memnun olmamıza karşın Partizan Euroleague'e katılmazsa Obradovic ismi gündeme gelebilir.

3 Temmuz davaları açılacak

Fenerbahçe 3 Temmuz'un peşini bırakmayacak. Davalar açılacak. Eski Başkan Ali Koç ile beraber hareket etsek daha etkili olur. Ancak daha önce olan avukatların birlikteliği bozuldu.

BİP yüzünden bilerek vuruyorlar

Basında bana hakaret ediyorlar. Bunun nedeni BİP olayı. Bilerek vuruyorlar. Şu an için kongre kararım yok. Sadece bir kişi aday olursa hemen kongre kararı alırım. Ama ismi söylemeyeceğim.

Organize şeyler var

Taraftarın istifa diye bağırmasına sonsuz saygım var ama öyle profiller var ki bu adamlar hayatları boyunca Fenerbahçe maçına gelmemişler. Hayatları boyunca kombine almamışlar. Organize bir şeyler var. Geliyorlar dakika 1 başlıyorlar... Yanındakileri de etkiliyorlar."

Senin için hazırladığımız haberler