Ali Koç'tan açıklamalar

30.05.2019 - 14:42 | Son Güncellenme: 30.05.2019 - 17:42

Ali Koç'tan açıklamalar

Fenerbahçe Kulübü, vefat eden Eski Başkanlardan Metin Aşık için Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde bir tören düzenledi. Düzenlenen veda törenine sarı-lacivertli camia yoğun ilgi gösterdi. Aşık’a veda töreninde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük konuşma yaptı.

Ali Koç ve Vefa Küçük’ün açıklamaları şu şekilde:

Metin Aşık’ı beklemediğimiz bir anda kaybettik. Tüm ailesine futbol camiasına, Fenerbahçe camiasına başsağlığı diliyorum. Metin Aşık gibi isimler bizim gibi büyük camialarda verdikleri emeklerle hatırlanır ve hiçbir zaman ölmezler. Sayın Metin Aşık’ın kulübümüze büyük katkıları oldu. Büyük bir Fenerbahçeliydi. İyi de bir insandı. İyi ki Fenerbahçeliydi. Her anlamda maddi ve manevi hizmetleri oldu. O dönemin şartlarına göre elindeki imkanlarıyla Fenerbahçe’ye destek oldu. Onun sayesinde yerli ve yabancı transferlerimiz oldu. 

Altyapı için hizmetleri oldu. Gurur duyduğumuz basketbol şubemiz ilk şampiyonluğunu onun döneminde tattı. Futbolda Cumhurbaşkanlığı kupasını kaldırdık. Fenerbahçe’ye her zaman katkıları olmuştur. Böyle değerli büyüklerimizin katkılarıyla kulübümüz büyüyor. Kulübe emek vermiş her başkan, asırlık kulübümüzü güçlendirmek için çabalamıştır, mücadele etmiştir. 

Tüm başkanlarımız Fenerbahçe’nin bugünlere gelmesinde önemli rol üstlenmiştir. Sayın Metin Aşık da bu görevi layıkıyla yapmıştır. Bugün ona veda ederken, Fenerbahçe için yaptığı tüm hizmetler için teşekkür etmek istiyorum. Aşık ailesinin, camiamızın ve Türk futbolunun başı sağ olsun. Acımızı paylaşan herkese de Fenerbahçe camiası olarak teşekkür ve şükranlarımı sunarım.

Vefa Küçük'ün açıklamaları

Ben şanslı bir insanım. Şansım Fenerbahçeli olmaktan geliyor. Diğer şansım da Fenerbahçe’deki değerli kişilerle, başkanlarla, yöneticilerle birlikte çalışma şansına sahip oldum. Fenerbahçe’ye ayak bastığım dönemde başkanlığımızı yapan daha nice yöneticilerle çalıştık. Fenerbahçe’ye soyadı gibi aşık olan bir insandı. Maddi manevi her türlü katkıyı yaptı. Sportif başarıları elde etmek için katkılar yapan değerli bir başkandı. 90-92 arasında başkan vekili olarak görev yaptım. Kulübü iyi yönettiğimize, Fenerbahçe’nin o dönemde iz bıraktığına şahidim. O anları yaşamanın da gururunu taşıyorum. Metin Aşık’ı daha fazla konuşmaya gerek yok. Hem Fenerbahçe hem spor camiasına hem de Türkiye geneline mal olmuş bir insandı. İş hayatında da başarılı olmuş iyi ilişkiler kurmuş bir insandı. Camiamız önemli bir ismi kaybetti. Kendisini her zaman saygı ve rahmetle anacağız. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de daima sahip çıkacağız. Yaptıklarını anacağız. Fenerbahçe tarihindeki güzel izlerin öteki dünyada da devam etmesini temenni ediyorum. Ailesine, yönetimimize, camiamıza baş sağlığı diliyorum. Saygılar sunuyorum.

FB Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin

Fenerbahçe’ye, Türk sporuna büyük emekler vermiş, maddi ve manevi katkılar vermiş başkanımızı kaybetmenin büyük üzüntüsü içerisindeyim. Kendisini uzun yıllardır tanıyordum. Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun.

FB İdari Menajeri Volkan Ballı :

Çok ani bir ölüm haberi aldık. Çok üzüldük. İnanamadık. Metin Başkan benim için bir ağabeydi. Beni kongre üyesi yapan başkanımızdı. Çok üzgünüm. Sezonun bittiği bir anda gerçekleştiği için futbolcu kardeşlerimiz adına da camiamıza başsağlığı diliyorum. Ailesine ve tüm camiamıza başsağlığı diliyorum. Özel anlar, günler yaşadık. Metin Aşık’ı anlatmak da zor. Fenerbahçe’ye üye olduğum ilk günleri hatırlıyorum. Onların çalışmaları bizi mutlu ediyordu. Dostluğumuz hep devam etti. Birkaç hafta önce kendisini gördüm. Soyadı gibi Fenerbahçe’ye aşıktı. Benim için bir ağabeydi. Kelimelerle anlatmak mümkün değil. Mekanı cennet olsun. İnşallah, cennetten Fenerbahçe’nin başarılarını izlemeye devam eder.

Metin Aşık için tören düzenlendi

Geçtiğimiz salı günü vefat eden Fenerbahçe Spor Kulübü eski Başkanı Metin Aşık için Dereağzı Tesisleri’nde tören düzenlendi. 

28 Mayıs Salı günü hayatını kaybeden Fenerbahçe Spor Kulübü eski Başkanı Metin Aşık için Dereağzı Lefter Küçükandonyadais Tesisleri’nde tören düzenlendi. Törene Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, Teknik Direktör Ersun Yanal, İdari Menajer Volkan Ballı, Erkek Basketbol Takımı Kaptanı Melih Mahmutoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve kongre üyeleri katıldı. Törende Metin Aşık’ın oğlu Murat Aşık kısa bir konuşma yaparken, sarı-lacivertlilerin başkanı Ali Koç da bir konuşma gerçekleştirdi. Tören konuşmaların ardından dualar ile sona erdi. 

Senin için hazırladığımız haberler