Ali Koç resmen açıkladı! Herkesin konuştuğu o transfer...

13.12.2021 - 13:14 | Son Güncellenme: 13.12.2021 - 22:33

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Ankara'da düzenlenecek FIVB Voleybol Dünya Kulüpler Şampiyonası öncesinde düzenlenen basın toplantısına katıldı. Başkan Koç, Paola Egonu transferinin yanı sıra döviz kurlarındaki hareketlilikle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ali Koç resmen açıkladı! Herkesin konuştuğu o transfer...

FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası öncesinde, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve Vakıfbank Spor Kulübü Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih'in katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

"Egonu transferi mümkün değil"

Başkan Koç, Dünyanın en iyi voleybolcuları arasında gösterilen ve adı Fenerbahçe ile anılan Paola Egonu transferiyle ilgili olarak, "Egonu hakkında bir değerlendirmemiz olmuştu geçen sezon. Bu sezon ise yok. Ekonomik şartlardan dolayı pek mümkün değil. Ama şunu da hatırlatmak istiyorum. Türkiye’nin büyük kulüpleri, herhangi bir branşta yarıştıkları zaman o branşın kalkınmaması söz konusu değildir. Ancak bizler, içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar, özellikle futboldan kaynaklanan sıkıntılar. Amatör branşlarda manevra alanımızı ciddi anlamda daralttı." dedi.

“TL’deki değer kaybı belimizi kırdı"

Ali Koç sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizler bugün Vakıfbank’la, Eczacıbaşı’yla, Efes’le mücadele ederken ekonomik şartların aynı olmadığını takdir ediyorsunuz. Üstelik TL’nin yüzde 70, 80 değer kaybı, belimizi kırmıştır. Şu an önümüzü göremiyoruz, çünkü gelirlerimizin yüzde 100’ü TL, giderlerimizin aşağı yukarı yüzde 80’i döviz kuru cinsinden oluyor. Bugünün ortamında Egonu gibi bir oyuncuyu konuşmak gerçekçi olmazdı.”

“Bundan sonrasını göremiyoruz"

“Biz Fenerbahçe Spor Kulübü olarak takım sporları dışında yani olimpiyat branşları diyelim, 3 yıllık ihtiyaçlarımızı karşılayacak sponsorluğu bulduk, imzaladık. Ama bundan sonrasını göremiyoruz. Ya büyük kulüpler kendi aralarında karar verip bu alanlara girmeyecek, frene basacağız. Çünkü bu sporların sıfır geliri var.”

“Camia karar verecek"

“Bir yelkende ihtiyaçlarımızı karşılayacak sponsorumuz vardı, diğerlerinin yoktu. Şimdi 3 yıllık anlaşma yaptık sonrasına camia karar verecek. Olimpiyatlara en çok sporcu yollayan kulüp olmaya devam mı edeceğiz. Takım sporlarında gelirler var ama giderleri karşılayacak seviyede değil. Dolayısıyla orada da sponsorluk büyük önem arz ediyor.”

“Devletimizin karar vermesi gerekiyor"

“Bütün anlaşmaları kanun dolayısıyla TL üzerinden yapıyoruz. Orada da büyük bir darbe aldık. Devletimizin bir karar vermesi gerekecek. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımlara destek olacak mı? Yoksa siz kendi yağınızda kavrulun mu diyecek. İkinci seçenekse zaten bizim de yapabildiklerimiz sınırlı olduğu için bu üç büyük kulüp de bu alanda tarih boyunca devam ettiği şekilde devam edemeyecektir.”

“Kulüpler branşları daraltabilir"

“Belki bazı kulüpler bazı branşlardan çekilecek, bazı kulüpler sadece altyapı yatırımı olarak görecek. Bunu zaman gösterecek. Futbol var, takım sporları var, olimpiyat branşları var. Hele son gelişmelerden sonra oturup etraflıca her türlü senaryoyu irdeleyerek karar vermek zorundayız. Burada can suyu sponsorlar, kendi içlerinde sıkıntı yaşarken sponsorluğu ön plana çıkmayacaktır. Tahminimiz bu. İnşallah tahminimizde yanılırız.”

"En iyi 6 takım arasında yer almak büyük gurur"

"FIVB Voleybol Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda dünyanın en iyi 6 takımının mücadele ediyor. Biz de bu 6'nın içinde iki Türk takımından biri olmaktan dolayı büyük gurur duyuyoruz. Federasyonumuz da böyle bir turnuvayı Türkiye'nin evsahibi olması için yaptığı başvuru neticesinde voleybolumuzun marka değerine yapacağı katkıdan dolayı da çok teşekkür ediyorum. Bu turnuvaya iki kez katılıp bir kez şampiyon olmuştuk. Tekrar katılacak olmamızdan dolayı çok çok heyecanlıyız. Sarı Melek büyük bir heyecan içinde. Sadece Sarı Melekler değil Ankara seyircisinin de bu turnuvayı ne kadar heyecan içerisinde beklediğini biletlerin ne kadar hızlı tükendiğinden görebilirsiniz."

"Bugünlere gelmemiz tesadüf değil"

"Dediğim gibi turnuvaya ilgi çok büyük. İnşallah onların da desteğiyle kupa ülkemizde kalır. Vakıfbank'ı da kutluyorum. 9 uluslararası kupa almak olağanüstü bir başarı. Onların da başarılarının devamını bekliyorum. Ama bunlar bir günde gerçekleşmiyor. Bu başarılar bir günde oluşmadı. Çok uzun yıllar, doğru planlama, doğru vizyon hepsini içinde barındırıyor. Bugünlere gelmemiz tesadüf değil. Tüm branşlar arasında genel resme baktığımızda A Milli Kadın Voleybol Takımımızın en istikrarlı neticelere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Çıtayı yukarı taşıdığımızı görebiliyoruz. Takımımız, Avrupa Şampiyonası, Olimpiyat Oyunları ve Milletler Ligi'nde üst üste mücadele etti. Yoğun bir takvim. Aylarca evlerine gitmeden ülkemizi temsil ettiler. Büyük bir voleybol ülkesi olduğumuzu gösterdiler. 5 ay içinde nefes almadan, Milletler Ligi'nde 3, Olimpiyatlarda 5, Avrupa Şampiyonası'nda 3'üncü olduk. Türk kadınının neler başarabileceğini kanıtlayan, böyle bir milli takımı, dünyanın en iyi liglerinden birine sahip olmamızı sağlayan Mehmet Akif Üstündağ ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum"

"Federasyonun başarısı, diğer federasyonlara örnek olmalıdır"

"Dünya sıralamasında 12'nci sıradan 8 basamak yükselerek 4'e geldik. A.B.D, Çin ve Brezilya'nın arkasından 4'üncü durumdayız. Her konuşmamda voleybol federasyonumuzu, diğer federasyonlara örnek gösteririm. Federasyonlar; kulüplerin ihtiyaçlarını karşılamak, branşa yatırımları arttırmak, marka değerini yükseltmek, uluslararası başarıları istikrarlı şekilde sağlamak, tesisleşmek ve gelecek nesilleri için var. Bu federasyonumuz; gösterişsiz, sessiz, sedasız, iyi bir vizyon uygulayarak sabırlı bir şekilde sonuçlara ulaşmıştır. Federasyonun başarısı, diğer federasyonlara örnek olmalıdır."

"Bugün Türkiye bir ilki daha gerçekleştiriyor"

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ise şöyle konuştu:

"Bugün Türkiye bir ilki daha gerçekleştiriyor. 32'nci kez yapılan şampiyona, Türkiye'de ilk kez düzenlenecek. Bize en iyi organizasyonları yapan ülke olduğumuzu ispatlamak için şans verildi. Bunu en iyi şekilde hayata geçireceğiz. Voleybol, Türkiye'yi olimpiyatlarda takım sporunda temsil eden tek federasyon. 2019 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaptığımızda CEV, takdirini yazılı ve sözlü ifade etmiştir. Bu ülkem adına gurur verici bir şey. Biz federasyonuz. Kulüplerimiz, paydaşlarımız için varız. Bu işi hep beraber yapıp, marka değerimizi daha üstlere getirmek için hep birlikte yola çıktık. Bütün paydaşların yer alabileceği bir organizasyon. Milli takımların oluşmasında en büyük paydaş kulüplerimiz. Biz paylaşmadan, samimi olmadan ve kulüplerle beraber olmadan; ne altyapı ne de üst yapımızı düzeltebiliriz. Ankara'da dünyanın en iyi 6 takımıyla organizasyonu gerçekleştireceğiz. Omuz omuza başaramayacağımız bir şey yok. Bur turnuvada da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun. İnşallah finalde iki takımımızla yer alarak, bir ilki daha yaşatmak istiyoruz. İki takımla final oynamak istiyoruz. Milli takımın bu kadar güzel başarılar elde etmesinde en büyük pay sahibi olan kulüplerimizi kutluyor, başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler