Ali Koç'tan Transfer Açıklaması: "Geri Çevrilemeyecek teklifler var"

İsa Kethüda
30.07.2022 - 10:20 | Son Güncellenme: 30.07.2022 - 17:56

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleşti. Toplantıda Ali Koç gündemi değerlendirdi. Detaylar.

Ali Koç'tan Transfer Açıklaması: "Geri Çevrilemeyecek teklifler var"

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu'nun (YDK) Temmuz ayı Olağan Toplantısı gerçekleşti. Kalamış Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya; Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yüksek Divan Kurulu Üyeleri katıldı.

Uğur Dündar: 29'uncu şampiyonluk kupamız bizlere çok yakışacaktır

Yüksek Divan Kurulu (YDK) Başkanı Uğur Dündar, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Tarih yazmak, tarih yapmak kadar önemlidir” sözünü hatırlatarak, “Önümüzdeki yıl 100’üncü yıl dönümünü kutlayacağımız TFF, 1923 yılında kurulmuş aynı yıl futbol müsabakaları düzenlenmeye başlamıştır. O tarihten itibaren camiamız Türk futbolunda silinmez izler bırakan şampiyonluklar kazanmış unutulmaz bir tarih yazmıştır. Ne mutlu ki yıllardır mücadele verilen bu yolda o şanlı tarihi kayıtlara geçirmek yazmak da başkan Ali Koç’un üstün gayretleriyle bu döneme nasip olmuştur. Şanlı formamızın göğsüne nakşedilen 5 yıldızımız tüm Fenerbahçelilere kutlu olsun. Bu vesileyle bugüne kadar elde ettiğimizi şampiyonluklarda emeği geçen tüm sporcularımızı, başkanlarımızı, yöneticilerimizi ve taraftarlarımızı saygıyla selamlıyorum. Asil Fenerbahçeli hiç kuşkun olmasın, Cumhuriyetin 100’üncü yıl şampiyonluğu da senin alnına yazılmıştır. 29’uncu şampiyonluk kupamız bizlere çok yakışacaktır” dedi.

Kombineler ile ilgili bilgiler veren Uğur Dündar, YDK üyelerine geçen yıllardaki indirim oranının bu yıl da tatbik edildiğini ve sıraya giren üyelerden kombine almayan kalmadığını sözlerine ekledi.

Akdeniz Oyunları'nda madalya kazanan sporcular yer aldı

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu'nun (YDK) Temmuz ayı Olağan Toplantısı’na 2022 Akdeniz Oyunları’nda ve uluslararası müsabakalarda temsil eden sarı-lacivertli milli sporcular ve antrenörleri yer aldı.

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapılırken, toplantıda sarı-lacivertli kulübün genel sekreteri Burak Kızılhan açıklamalarda bulundu. Kızılhan, eski teknik direktör İsmail Kartal’a teşekkür ederek, "Erkek futbolda cumhuriyetin 100. yılında şampiyon olma hedefiyle Jorge Jesus'u takımın başına getirdik. Bu doğrultuda geçtiğimiz aralık ayında takımın başına gelip oyuncularımıza özgüven sağlayan İsmail Kartal'a bir kez daha teşekkürler" şeklinde konuştu.

"5 yıldızı gelecek sezon formamızda da kullanacağız"

Burak Kızılhan, gelecek sezon 5 yıldızı formalarında da kullanacaklarının altını çizerek, "Müzemizde bulunan 28 şampiyonluğun karşılığı olan 5 yıldızımızı formamız hariç tüm platformlarda kullanmaya başladık. 2023-2024 sezonu itibarıyla formamızda da kullanmaya başlayacağız" açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe’nin borcu açıklandı

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda denetim kurulu üyesi Mehmet Vodina, mali tablolarla ilgili açıklamalarda bulundu. Vodina, yaptığı açıklamada sarı-lacivertli kulübün 31 Mart 2022 itibarıyla 6 milyar 423 milyon TL olduğunu açıkladı. Duyurulan söz konusu borcun 3 milyar 823 milyon TL’si finansal borçlar olduğu 178 milyon TL’sinin ise faiz olarak yer aldığı aktarıldı.

Ali Koç: "Allah'a şükrediyorum bu günleri gösterdiği için"

Fenerbahçe Başkan Ali Koç, "Yıllardır olimpiyatlara en çok sporcuyu gönderen kulübüz. İnşallah bu gelişmeyi üzerine koyarak devam ettiririz." dedi.


Kalamış'taki Faruk Ilgaz Tesisleri'nde devam eden Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısında, kulüpte 40, 50 ve 60 yılını dolduran üyelere plaket verildi.


Başkan Ali Koç'un elinden 60 yıl plaketi alan Osman Atakan Tekin, 1962 yılında 17 yaşında atletizm takımına katılan bir delikanlı olarak bugünleri göreceğini hayal dahi edemediğini belirterek, "Mithatpaşa Stadı'nda Fenerbahçe formasını teriyle ıslatan bir atlet, bugün burada 60. yıl plaketini alma şerefine nail oluyor. Allah'a şükrediyorum bu günleri gösterdiği için. 10 yıl sonra 70. yıl plaketi için burada olmayı temenni ederim." dedi.

"5 yıldızlarımızı, formalarımız dışında her yerde kullanmaya başladık"

Daha sonra yönetim kurulu faaliyet raporu Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Sekreteri Burak Kızılhan tarafından okundu.


Geride bıraktıkları 3 aylık dönemde, finansal ve idari anlamda yeni döneme en iyi alamda başlayabilmek adına yoğun şekilde çalıştıklarını belirten Kızılhan, "Sportif olarak, 3 ay içinde erkek futbolda 2021-2022 sezonunun sona ermesiyle beraber Cumhuriyetimizin 100. yılında şampiyon olma hedefiyle yaptığımız planlar çerçevesinde uygulamalara başladık." dedi.


Fenerbahçe'nin başarılarını anlatan Kızılhan, "Gücünü yanımızda hissettiğimiz taraftarlarımıza teşekkür ediyor, her branşta zaferlerle dolu bir yıl olmasını diliyorum. Bu sezon itibarıyla 1923 yılında Türkiye Futbol Federasyonunun kurulduğu günden bugüne kadar kazandığımız 5 yıldızlarımızı, formalarımız dışında her yerde kullanmaya başladık. 5 yıldız ise formalarımıza 2023-24 sezonundan itibaren dahil olacaktır." diye konuştu.


Kulübün işleyişiyle ilgili konulara da değinen Kızılhan, dijitalleşmeye çok önem verdiklerini ve bu konuda yeni uygulamalar başlattıklarını da kaydetti. Gelir kalemleri arttırmaya yönelik devam ettikleri projeleri de anlatan Kızılhan, pandemi nedeniyle 2 yıl sonra yapılabilen yeni sezon formaları tanıtımından bir gün sonra rekor oranda forma satışı yaptıklarını ve bunun taraftarın beğenisi ve iştahını en iyi şekilde gösterdiğini aktardı.

Şube sorumluları başarı ve hedeflerini anlattı

Türk sporunun geleceği için başarılı sporcular yetiştirme bilinciyle çıktıkları yolda, daha önce Kenan Evren Lisesi önünde bulunan Mustafa Kemal Atatürk'e ait heykeli, kulübü ziyaret ettiği 3 Mayıs 1918'i temsilen Ülker Stadı'nın girişine konulduğuna dikkati çeken Kızılhan, heykelde yazılı Atatürk'e ait sözleri okudu ve toplantıdakiler tarafından alkışlandı.


Burak Kızılhan daha sonra, kulüp şube sorumlularının, şubelerinin faaliyetleriyle ilgili mesajları paylaştıkları sinevizyonu üyelere izletti.

Akdeniz oyunlarında madalya kazanan sporcular sahnede

Burak Kızılhan, sahneye son Akdeniz oyunlarına katılarak çeşitli branşlarda madalya kazanan Fenerbahçeli sporcuları çağırdı. Başkan Ali Koç ve yöneticiler, sahneye çıkan sporcularla toplu fotoğraf çektirdi.


Başkan Ali Koç, yaptığı konuşmada, yıllardır olimpiyatlara en çok sporcuyu gönderen kulüp olduklarının altını çizerek, "Artık alışmaya başladık. Olimpiyatlar, Akdeniz Oyunları, Avrupa derken sporcularımız inşallah alıştığımız madalyaları gelenek haline getirir. Yıllardır olimpiyatlara en çok sporcuyu gönderen kulübüz. İnşallah bu gelişmeyi üzerine koyarak devam ettiririz. Hepinizi canı gönülden tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum." dedi.


Amatör Şubeler Koordinatörü Fikret Çetinkaya da çok gurur verici bir tabloyla karşı karşıya olduklarını anlatarak, "Bu başarıları elde ederek divan kuruluna çıkmak kolay değil. Fenerbahçe, Türk amatörüne hizmet edene bir numaralı kulüp. Başkanımızın da verdiği destek çok önemli. Verdiği desteğin anlatılması mümkün değil. 50 yıllık Fenerbahçe hayatımdaki gerçekleştirmek istediklerimizi gerçekleştirdi. Burada olmayan sporcularımız var, inşallah bundan sonraki divan toplantılarında boyunlarında altın madalyalarla burada olurlar." diye konuştu.

Buse Naz Çakıroğlu: "Paris'ten altın madalyayla dönmek istiyorum"

Başkan Koç'un ricasıyla konuşması istenen milli boksör Buse Naz Çakıroğlu ise "Öncelikli hedefimiz şampiyon olmak. Gittiğimiz her turnuvada Fenerbahçe ve Türkiye'yi temsil etmeye devam edeceğiz. Paris Olimpiyatları'ndan dönüşte hepimizin boynunda altın madalya olacak. Olimpiyata gitmeden önce madalya almak istiyorum demiştim tam belirtememişim gümüş oldu. Bu sefer belirteyim, Paris'ten altın madalyayla dönmek istiyorum." ifadelerini kullandı.


Fenerbahçe Spor Kulübünün en yaşlı sporcularından biri olan milli boksör Şennur Demir de yaptığı konuşmada, "Şampiyon olduğumuzda da olmadığımızda da biz de her halükarda, ne olursa olsun her zaman, hem sporcu hem de taraftar olarak yanımızda olan Fenerbahçe'nin yanındayız. Başarısında da başarısızlığında da yanındayız. Darağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe." şeklinde konuştu.


Şennur Demir ve Fenerbahçeli sporcular daha sonra sahnede, Fenerbahçe Marşı'nı okudu, toplantıdaki üyeler de marşa eşlik etti.

Bir üye, "Zelenski" sloganı attı

Toplantıda, konuşma yapması için kürsüye çağrılan üyelerden Cengiz Tokgöz, Dinamo Kiev maçında bazı taraftarların "Putin" sloganı atmasını eleştirerek, "Yönetim kurulu umarım Ukrayna'dan özür dilemiştir." dedi.


Bu söz üzerine müdahalede bulunan Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, slogan atıldığı sırada yönetim locasında maçı izlediklerini ve sloganın farkına varamadıklarını belirterek, "Başkana mesajlar gelince bana sordu ve ben de sosyal medyada gördüm öyle bir şeyin olduğunu. Çok lokal ve bir avuç grubun yaptığı çirkin, kabul edilemez davranışı, Fenerbahçe'ye, bütün camiaya mal etmek de çirkindir. Fenerbahçe hiçbir zaman böyle bir çirkinlikle bağlaştırılamaz." değerlendirmesinde bulundu.


Tekrar konuşan üye Tokgöz ise kürsüden, "Bence özür dilemek gerekliydi. 1881 numaralı üyeyim. O halde ben de 'Zelenski, Zelenski, Zelenski' diye bağırıyorum." ifadesini kullandı.

Koç'tan Atatürk Heykeli açıklaması

Yeniden Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda söz alan Ali Koç, "Atatürk heykelinin yanına başka bir heykeli uygun bulmam. Ancak Alex, Can Bartu ve Lefter heykelini stada daha yakın, trafiğin yoğun olduğu bir yere almayı düşündük. Rezerv Lig haftaya başlıyor. Doğru bir karar ancak geç alınmış bir karar. Oyuncu var tesis yok, tesis var, oyuncu yok. 

"Ukrayna'dan özür dilemeyeceğiz"

Ukrayna'dan özür dileyecek misiniz? Hayır dilemeyeceğiz. Nedenini de açıklayacağız. Dış İşler Sözcüsü ve Büyükelçi'nin bizden özür dilemesi lazım. Herhalde medyadan ve her şeye maydanoz olan rakip takımların sosyal medyadaki paylaşımlarından etkilendiniz. Fenerbahçe'ye hakaret edemezsiniz. 

"Transfer konusunda ağzınızla kuş tutsanız da olmuyor"

Transferde geç kalındığını düşünmüyorum. Bu sezon elimiz bir nebze de olsa daha rahat. Transfer konusunda ağzınızla kuş tutsanız da olmuyor. Yönetim transfer yapar; hoca yapsın! Hoca transfer yapar; yönetim yapsın. Bir camia var ki, yönetimi, başkanı, sporcusu kim olursa olsun bizim tarafa dokunmaktan kaçınmıyor. Her konumuza maydanoz oluyorlar.

Hangi bölgeleri transfer yapılacak?

Tesiste fiyatları pahalı bulanlar var. Galatasaray Kulübü'nde yemek yemek istiyorsanız buyurun. Ancak orada da fiyatlar aşağı yukarı aynı. Kaleci, sol bek ve santrfor transferi kaldı. Bir de kadroyu boşaltacağız. Kim Min-Jae konusu var. Kim Min-Jae'nin hayali Premier Lig'de oynamaktı. Kim Min-Jae'yle sözleşme imzalarken çıkış maddesi üzerine 11 gün konuştuk. Kim Min-Jae'yi bırakmak istemiyorduk, maaşında iyileştirme de yaptık. Kim'in ayrılığı maddi anlamda bize fayda sağlasa da hocamızın da bizim de planlarımızı bozdu.

"Mesut Özil'le yollarımızı ayırdık, istenmeyen bir durumdu"

Mesut Özil'le yollarımızı ayırdık, istenmeyen bir durumdu, çok büyük hayallerle geldi. Ama futbol bu. Vitor Pereira döneminde oynadı-oynamadı, İsmail Hoca döneminde de sıkıntılar yaşadı. Mesut Özil'in transferi çok heyecan yarattı ancak olmadı. Yönetim olarak, hocamıza 'şu oyuncuyu oynatacaksın' diye dikte edemeyiz. Mesut Özil'e Medipol Başakşehir'de başarılar diliyorum. Bize karşı olan kanallarda şu yorumlara karşıyım; Hocayla sorunu yok, başkanla sorunu var. Mesut varsa oynar....' Öyle bir dünya yok. Biz Mesut'u oynasın bizi şampiyon yapsın diye getirdik ancak olmadı.

"7-8 oyuncu ayrılacak"

Kadromuzda şişkinlik olduğunu biliyoruz. 7-8 oyuncu ayrılacak, 3-4 oyuncu gelecek. Bazı oyuncularımıza ekonomik olarak geri çevrilemeyecek teklifler var.

"Yakışıksız ve gereksiz bir tezahürat yapıldı"

Genç taraftarlarımız, çok çabuk sazan oluyorsunuz. Şu an hocayı bile tartışmayı başladılar. Kaos gitmeye acayip müsait bir camia olduk. Gençler kendini sorgulamalı. Yakışıksız ve gereksiz bir tezahürat yapıldı. Niye o tepki oldu? Maçtan önce Türkiye'de daha önce forma giymiş bir oyuncunun eski takımıyla ilgili bir hareketi yapması ve tribünleri germesiyle olaylar başladı. Bariz bir tahrik var. Lucescu’nun tezahüratı protesto etmek için basın toplantısına katılmadığı haberleri gerçek değil" şeklinde konuştu.

Yönetim Kurulu Üyesi Can Gebetaş: "Bizim basın toplantısı 15 dakika uzadı ve Lucescu, uçağı kaçıracakları için bekleyemeyeceğini belirtti. Bu yüzden basın toplantısına çıkmadı."

"Tepki veren Türk kulübüyüz"

Açıklamalarına devam eden Ali Koç, şu ifadeleri kullandı:

"Öfkeliyim. Çünkü Rusya-Ukrayna savaşında ilk tepki veren Türk kulübüyüz. Bizi Shakhtar Donetsk sorun. Shakhtar Donetsk ile dostluk maçı yaptık, ülkemizde ağırladık ve gelirlerinin tümünü Shakhtar Donetsk'e verdik. Bizi savaş sempatizanı olarak göstermeye, siyasi duruşa dem vurmaya çalışanlara Fenerbahçe ağır gelir. Bunu kafanızın bir yerine yazın.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Emirhan İlkhan gerçekleri! 4.5 milyon Euro sözleşmeye böyle koyuldu
Habere Git

Ali Koç'tan UEFA'ya gönderme

UEFA çifte standart uygulamamalı. Spor-siyaset iç içe girmemeli. Spor tarih boyunca barış için kullanılmıştır. Spor siyasetin üstündedir ve barış için kullanılır. Ayrıca UEFA mı karar verecek tribünlerdeki tezahüratlara? O kişiye küfür etsek, madalya mı vereceksiniz. Fenerbahçe Kulübü olarak bundan çok rahatsızız. Biz savaşa karşıyız, insanlığın yanındayız. Bizi değerlendirirken bu şekilde değerlendirin lütfen UEFA yetkilileri. Çok iyi bir savunma hazırladık. 120 dakikada 2 gol yedik, penaltı kaçırdık, hiçbir söylem olmadı. O 20 saniyenin de niye olduğu belli. Bu olay Fenerbahçe'ye sonra da ülkemize yansıtıldı, çok yanlış.

İlgini Çekebilir
Evander son düzlükte
Habere Git

Koç, TFF'ye seslendi

TFF'ye sesleniyorum. Güzel işlere imza atıyorlar. Rezerv Lig çok önemli, gelişmeye ihtiyacı var. U-19 Ligi iki ayrı grupta olacak ve küme düşme de olacak. Adil yönetim, biz hep bunu söylüyoruz. Hatırlayacaksınız; VAR, hakem ataması, gözlemcilerle ilgili sözlerimi. Yeni başkan testlerden bahsediyor, ben demiştim tüm testler kalktı diye. Yeni Federasyonumuz bu durumların hepsine çağrı bulmak üzere."

İlgini Çekebilir
Dursun Özbek: "Çözülmesi gereken birçok sorun var"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler