Ali Koç'tan Beşiktaş'a sert sözler: Olay tribüne oynamaksa...

Orhan Gülek
03.10.2021 - 19:13 | Son Güncellenme: 04.10.2021 - 11:04

Süper Lig'in 8. haftasında Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup eden Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, değerlendirmelerde bulundu.

Ali Koç'tan Beşiktaş'a sert sözler: Olay tribüne oynamaksa...

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Süper Lig'in 8. haftasında Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti. Sarı-Lacivertli takım bu galibiyetle milli araya lider olarak moralli girdi. Fenerbahçe'nin gollerini Berisha ve Gustavo kaydetti.

Karşılaşma sonrası Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç açıklamalarda bulundu.

Koç, takımın iyi bir çıkış yakaladığını ancak geçen sezondan ders aldıklarını dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

"Birkaç vites arttırmamız lazım"

"Geçen senede 7. haftada liderdik. 5 galibiyet, 2 beraberlikle 17 puan... Ondan sonra baş aşağıya gitmeye başladık. Gerek buradaki şanssızlık, gerek ciddi hakem hataları. Hatırlarsanız Konyaspor maçıydı ve Pelkas'ın golü verilmemişti. Sonra inişe geçmiştik. Dolayısıyla bu hafta şahsım adıma çok önemliydi. Ama tabii birkaç vites arttırmamız lazım oynadığımız futbolla. Ama inanıyorum ki takım birbirine alıştıkça, yeniler takıma alıştıkça, herkes hocaya alıştıkça, hoca takımı tanıdıkça daha iyi olacağımıza yürekten inanıyorum. Allah bizi sakatlıktan, kazadan ve beladan korusun. Onun dışında sağlam bir kadroyla devam ettiği sürece Fenerbahçe şampiyonluğu sonuna kadar zorlayacaktır, zorlayacak kapasitesi vardır."

 "Taraftarlar en iyisini hak ediyorlar"

Fenerbahçe taraftarına ayrı bir parentez açan Ali Koç  "Önemli olan taraftarımızın da dönmesiyle iyi bir hava yakaladık. Taraftarımıza çok çok teşekkür ediyorum. İyi günde de kötü günde de yanımızda oldukları için. Aynı zamanda Olympiakos maçında gösterdiler bunu. Onlar en iyisini hak ediyorlar. Tabii zaman zaman istem dışı diyelim, istedikleri gibi maç bitmediği zaman oyuncuları yuhalamalarını anlıyorum ama tabii tasvip etmem mümkün değil. Tabii biz kazanacaksak onlardan alacağımız güçle kazanacağız ve desteğe devam etmelerini rica ediyoruz. Buradan sonra şimdi basket maçına gideceğiz, inşallah o maçta iyi biter." şeklinde konuştu.

"Takımı nasıl buluyorsunuz?" sorusuna da Koç, şu cevabı verdi:

"Daha kuvvetli skorlarla kazanmamızı diliyorum"

"Doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. Ama arzulanan futbola da yaklaştık ama tam orada değiliz. Onun için bir iki vites arttırmamız lazım ama bundan sonraki süreçte maçları daha rahat daha kuvvetli skorlarla kazanmamızı diliyorum. Onu da yapacak güce sahibiz. İyi de bir hava yakaladık. Direk Samandıra'da gerekse gittiğimiz deplasmanlarda, burada da aynı şekilde. 21-22 bin bilet satma hakkına sahibiz. İnşallah o rakamlar artar. Bugün 20 bine yakın taraftar vardı. İlk haftalarda 8-10 bine oynuyorduk. Biz maksimuma yaklaştık ama diğer statlarda görüyorum ki çok fazla boşluklar var. Ben tersini bekliyorum. 1,5 sene futboldan uzak kalıp, statlara hücum ederler diye umuyorduk. İlk başlarda olmadı ama en azından bizim statta ibre ful kapasiteye dönmüş durumda. İnşallah federasyonumuz da ilerleyen haftalarda yüzde 60-70'e çıkartır. Çünkü futbol taraftarla daha keyifli oluyor."

"Yumruğunuzu masaya vurmuyorsunuz diye eleştirildik"

Bu sezon ki hakem performanslarına da değinen Koç "Kendimle tartışıyorum, kendimle çelişki içerisindeyim bu konuya girip girmemekle ilgili. Ama bizim de sabrımızın bir noktası var. Biz yönetime geldiğimizden beri söyleyeyim, benden önceki dönem için konuşmayayım. Burada konuşacak bir takım varsa, şikayet edecek bir takım varsa açık ara bu Fenerbahçe'dir. Bizim geçen sene en kötü 15-16, hadi 10-12 diyelim ama 1-2 puanla şampiyonu belirlediği bir sezon geçirdik. Hakkımız yendi. Biz de zaman zaman sesimizi çıkarttık, az konuşuyorsunuz, yumruğunuzu masaya vurmuyorsunuz diye eleştirildik. Bizim yoğurt yiyişimizin böyle olduğunu daha evvel söylemiştim. Ama bizim başımıza gelenler bugün sistematik bir şekilde hakem üzerinden algı yaratmaya çalışan takımların başına gelseydi herhalde İstanbul'da kıyamet kopuyordu, Türk futbolunda kıyamet kopuyordu." dedi.

Son dönemde şampiyonluk adaylarıyla yapılan maç öncesi rakipler tarafınan algı oluşuturulmaya çalışıldığını dile getiren Koç, konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Artık kimsenin gözünden kaçmıyor"

"Bu işlerde kendinize olan, haksız olduğunu düşündüğünüz konular oluyorsa aynı zamanda rakibimizin de hakkı yendiği zaman konuşmanız gerekiyor. Tek taraflı konuşmak olmaz. Bu birinci söylemek istediğim. Bizim Fenerbahçe Spor Kulübü olarak özellikle bir rakibimizin geçen senenin sonlarına doğru başlayan, sistematik bir şekilde, gerek kendi maçlarına atanan hakemler üzerinde kurmaya çalıştıkları baskı ve algı... Muhtemel şampiyon rakipler ile oynayacağı takımlarla, oynanan maçlardan önce de algıya yeltenmeleri artık kimsenin gözünden kaçmıyor. Bu sadece Fenerbahçe'nin değil, birçok takımın gözünden kaçmıyor. Geçenler de bir kulübümüz de açıklama yaptı. Ben lafı evirip çevirmem. Biz buna artık sakin ve sükunet içinde karşılamayacağız. Bizim de tribünlerimiz var, yani olay tribünlere oynamaksa bizim de tribünlerimiz var, bizim de taraftarımız var. Söz konusu kulüpten daha çok taraftarımız var. Bizler de yöneticileriz, bizim de sorumluluklarımız var ama ağzımızdan çıkan laflara gerek ben, gerek yöneticilerim ve profesyonellerim dikkat etmek zorunda. Tüm büyük bu kulüpler bu şekilde yapmaya devam ederse bu kaotik ortamdan çıkamayız."

"Herkes şikayet ediyor, biz de memnun değiliz"

VAR sistemiyle ilgili yaşanan sıkıntılardan memnun olmadığını ifade eden Koç, önerilerinin dikkate alınmamasını eleştirdi. Koç, şu ifadeleri kullandı:

"Evet hepimizi hakemlerden şikayet ediyoruz, performanslarından memnun değiliz, daha yüksek seviyelere çıkmaları gerekiyor . Bu sahadaki performansından, kullanışından hakem atamalarına kadar. Sadece sahada yaşanan 90 dakikadan bahsetmiyorum. Bunlar niye kale alınmıyor bilmiyorum. VAR hakemi ve orta hakemi ayrı olsun. Bunu ilk biz söylemiştik, başkaları dillendiriyor. Her türlü imkanımız var bunu yapacak. Atamalar 1-2 kişinin dudağının arasında olmasın. Süper Lig'e bir komisyon, diğer liglere başka bir komisyon... Hatta ben bir adım öne gideyim, kura çekimine hakem atamaları yapılmalı diye düşünüyorum. Bunun detaylarına şu an girmeyeceğim ama bunu sağlamak mümkün. Herkes şikayet ediyor, biz de memnun değiliz, VAR'ın kullanışından memnun değiliz, standart yakalanamamasından memnun değiliz. İşte burada Sivas'ta maç yapıyoruz 12 dakika maç durdu, adam 7 dakika süre verdi. Biz başımıza gelenlerden şikayet etmiyoruz, bu rakibimiz daha başına bir şey gelmeden olacakları ön görüp, varsayıp yakışıksız bir şekilde gündeme getirmeye başladı. Biz de  bir yere kadar dur diyebiliriz. Geçen sene teşvik şikesi imasından, işte bir hakemin Fenerbahçe ile ilgili şirketlerde çalışıyor  olmasından tutun bir sürü laf ettiler. Tamam da bizim burada 4-3 yendiğimiz maçta, işte Sivas maçında Josef de Souza'nın yaptığı hareket kırmızı kart. Ona da gireceksin ama. Evet bizim hakkımız yendi diyeceksin. Tek tarafı olmaz. Dolayısıyla bizi bulaştırmasınlar. İkinci hafta başladılar işte Antalyaspor'un penaltı pozisyonu... Herkesin penaltı dediği pozisyon ile bize dokundular. Bizim hiç alakamız olmayan konular bunlar. Artık dursunlar, durmazlarsa biz de başka konulara girmek zorundayız, bundan da herkes kaybeder. Türk futbolu için zararlı bir süreç olur. Hepimiz söylemlerine dikkat edelim. Ama bu sistematik bir hale geldi. Geçen sezon sonu ve bu sezonla bakalım milli arada neler söylenecek, merakla bekliyorum. "

Senin için hazırladığımız haberler