Ali Koç'tan flaş Aykut Kocaman itirafı! Resmen açıkladı...

13.06.2018 - 14:04 | Son Güncellenme: 13.06.2018 - 17:04

Ali Koç'tan flaş Aykut Kocaman itirafı! Resmen açıkladı...

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Sportif Direktör Damien Comolli'nin imza töreninde açıklamalarda bulundu.

"Kongre üyelerimize taraftarımıza teşekkür etmek istiyorum. Spor dünyası ve Türkiye'ye örnek olacak seçim süreci yaşadık. Demokrasi süreci oldu. Bence bu durum taktire hak ediyor. Stadyumda yapılması çok farklı bir durumdu. Başta Vefa Küçük olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Buraya katılan kongre üyeleri, dünyanın ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen insanlar... Üyelerimize teşekkür etmek istiyorum. Medya mensubu arkadaşlarımıza da teşekkür etmek istiyorum. İlk defa stadyumda mazbata töreni yaptık, burada kutlamaya katılan 18 bin taraftarımıza da teşekkür etmek istiyorum."

"Bundan sonra da seçim süreci şenlik havasında olur. Türkiye medyasında değil, dünya medyasına da konu olur. Personelimizle toplantı yaptık. Hep beraber huzurlu bir ortamda çalışmalarını istedik. İki önemli konuya değindik; her şeyi sormaktan çekinmeyin. Samimi olduğunuz müddetçe sıkıntı yok dedik. Üretmelerini, proje önermelerini istedik. İlk öneriyi aldık, onu çerçeveleteyeceğim."

"Neyi devraldığımızı net bir şekilde görmemiz lazım. İki ayrı çalışma başlattık. Personelimize teşekkür etmek istiyorum. Onların yardımıyla ileri gidebiliriz. Bu süreç 2-3 hafta sürebilir. Şu anda buz dağın görünen kısmını görebiliyoruz, şu andaki durum beklentimizden daha kötü. Henüz bazı konularda karar vermedik. Bunun sebebi ise neyi devraldığımızı görmemiz lazım. Sponsorluk konusu da netleşmedi. Fenerbahçeli iş adamları da harekete geçti. Türk futbolundaki maddi problemler sürdürülebilir değil."

"Transfer dönemi toto dönemi. Sayfaları doldurmak zorundasınız biliyorum. Beklentileri yükseltiyorsunuz. Haddime değil ama tüm paydaşlar olarak bu sektörü düzeltmeliyiz. İlk transferimiz gerçekleşti. Bazı rakamlardan bahsedildi. Doğru bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim. İlerleyen dönemlerde çok sıklıkla konuşacağız."

 

"Görev dağılımını en kısa zamanda sanırsam pazartesi günü paylaşabiliriz. Biraz farklı bir görev dağılımı olacak. Taraftar konusunda da farklı bir bakış açımız olacak. Biz farklı bir mantıkla geldik. Biraz bana müsaade ederseniz sevinirim. Semih Özsoy ve Burhan Karacan iki başkan yardımcımız."

"Mağazalarımız ve kendi online satışımız var. Taraftarlarımızı arayarak yaptığımız bir satış söz konusu değil. 30 bin formadan bahsederken Fenerbahçe sevdalısı iş adamları destek oluyorlar. Bu kişiler bizlere 'sizler formaları dağıtın' dedi. Hepsine teşekkür ediyorum."

"Biz 1 yıldır birlikte çalışıyoruz. Benim hayalimde hep bu organizasyonu geliştirmek için kuvvetli bir sportif direktör vardı. Bir tarafında futbol kültürü var, oyuncu yetiştirme var, futbol akademisi var, futbol okulları var. "

"Comoli'nin üst düzey görevlerde yer aldığını söyleyebilirim. Birisi yetenek bulup yıldızlaştırmak, ikincisi; genç yıldızlar için akademiye önem vermesi. Geldiğimiz noktada kimyamız, vizyonumuz ve hedeflerimiz Comoli'yle tuttu. Yanlış kişilerle yanlış işlere girdiğiniz zaman paraların nasıl çarçur edildiğini görüyoruz. Kendisiyle ilgili aldığım referanslar beni mutlu etti. İnşallah beni yanıltmazsın."

Aykut Kocaman ile yola devam edecekler mi?

Biz 3 yıl için buradayız bu yüzden sözleşmemiz 3 yıllık olacak. Bütün bu arzularımızı gerçekleştirmemiz için 5-6 yıl gerekiyor. Bizim en az 5 yıla ihtiyacımız var.

Damien'in dikkatini çeken konu şuydu; alt yaşlarda kazanmak üzerine sistem kurulu olması.

Aykut Hoca ile 2 kere görüştük. Bu kadroyu 2. yapmak çok başarılıdır. Sadece kadro olarak söylemiyorum, çalışma iklimi de çok zordu. Biz yerli hoca ile devam edeceksek Aykut Kocaman'dan başka birini düşünmüyoruz. Kendisi de bir müddet süre istedi. Biz bir yeni yola çıktık, içinde bulunduğumuz ortamda gelecekle ilgili her türlü opsiyonumuzu en sağlıklı şekilde değerlendireceğiz. Duygusallığa yer vermeden karar alacağız. Bu konuda hep birlikte bir karar alacağız.

Fernandao'nun satışı nasıl gerçekleşti?

Fernandao'ya gelen teklif beklenmedik bir teklifti, süreli bir teklifti. Damien bizimle paylaştı, ben de hocamızla paylaştım. 32 yaşında ve kontratı seneye bitiyor. 6 ay sonra boşa çıkacak. Futboldan ziyade ekonomik bir karardı.

Anlık, günlük ya da o günkü modumuza göre karar vermiyoruz. Bütün değişkenleri değerlendiriyoruz.

Ali Koç, Fernandao'nun ne kadara atıldığını açıkladı!

"Fernandao'nun ücretini açıklamadık ama sanki bir şey saklıyoruz. Mecbur olmadığımız için açıklamadık. Şimdi açıklayacağız. 3 milyon dolara sattık. "Eski kulübüne %20'si gider" diye bir madde vardı onu da bertaraf ettik."

"Biraz evvel beklentilerimizi anlattık. Fenerbahçe'nin amiral gemisi, futboldur. Futbolun iki ayağı vardır, biri ticari taraf, diğeri ise sportif taraf. Sportif tarafı Comolli yönetecek."

Ali Koç'tan panik transfer çıkışı!

"İçinde bulunduğumuz sıkıntılardan dolayı kiralama modeli, bizim önceliklerimiz arasında. Panik transferi yapmayacağız, bunu garanti edebilirim. Bu şekilde transfer yapmak aleyhte oluyor. Transferin son günlerinde bir ihtimal çıkarsa yine transfer yapabiliriz."

Barcelona'dan kiralık futbolcu alınabilir mi, sorusuna cevap veren Ali Koç, "Tüm imkanlarımızı ve ilişkilerimizi kullanmak durumundayız. Dostluk başka ticaret başka şey. Size çok teşekkür ediyorum" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler