Ali Koç'tan flaş sözler: 'Kimler ne planlar yaparsa yapsın...'

02.02.2019 - 10:04 | Son Güncellenme: 02.02.2019 - 16:13

Ali Koç'tan flaş sözler: 'Kimler ne planlar yaparsa yapsın...'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Ocak Ayı Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı'nda (Bir hafta ertelendiği için 2 Şubat'ta yapılıyor) çok önemli açıklamalar yaptı. Koç, takıma kazandırılan yeni transferler Serdar Aziz, Tolgay Arslan, Victor Moses, Sadık Çiftpınar ve Miha Zajc hakkında konuşurken olağanüstü seçim için düzenlenen imza kampanyası hakkında da sert ifadeler kullandı. UEFA ile yapılan toplantıda neler görüşüldü? Finansal Fair Play konusunda son durum ne? Hakem kararları için neler dedi? Kaynak yaratmak için hangi projeler gündemde. 

İşte Ali Koç'un açıklamaları:

'Enkaz edebiyatı yapmaya gelmedik'

"Fenerbahçe'nin en üst makamına açıklama yapmak, hesap vermek çok önemli. Bu tip toplantılara önem veriyoruz. Biz buraya enkaz edebiyatı yapmaya gelmedik. Fenerbahçe'yi mutlu yarınlara taşımak için, umutlu bir gelecek için bu göreve talip olduk. Kulübümüzde olanları en şeffaf haliyle sizinle paylaşmak istiyoruz. Fenerbahçe taraftarı olarak paylaştığımız tablolara dikkat etmelisiniz."

Finansal sorun yorumu!

"Bu durumdan ne zaman çıkarız bilmiyorum ama finansal açıdan bir daha bu duruma düşmemek için hepimiz sorumluyuz. En kısa sürede bu durumdan çıkmak istiyoruz."

Fenerbahçe Futbol Takımı için flaş yorumlar!

"Futbol takımımızın, ligin ilk yarısındaki olumsuz sonuçları bize yakışmadı. Takım istediğimiz seviyede olmasa söylendiği kadar takımımız kötü değildir. Yaşadıklarımız olağan dışı bir durumdur. Bu durumdan da hızlıca çıkacağız. İyi bir takımımız var, ligin ikinci yarısında bunu göreceğiz. Çok yararlı bir kamp dönemi yaşadık. Ocak ayında transfer yapmak zordur. Bizim gibi finansal anlamda dar kulüpler, kiralık transferi değerlendiriyor. Hocamızın talepleri doğrultusunda 5 tane kilit transfer yaptık. Bu adımların sonuçlarını önümüzdeki haftalarda göreceğiz. Santrfor mevkine de takviye yapmak istedik, olmadı. Sene sonunda yaparız."

Transfer bilgileri!

"Belirli bir yaş aralığında bulunan uygun maliyetli ve yüksek potansiyelli, gelir getirecek isimleri kadromuza katmak istiyoruz. Gelecek yabancı sınırlamasına da bakarak Türk oyunculara ağırlık verdik. Reyes'ten verim alamadık, İspanya'ya kiralandı. Sadık'ın karşılığında Yiğithan'ı bonservisiyle verdik. Barış'ın maaşını Malatya verecek kiraladık. Sene sonunda bizimle olacak. Aatif'i isteyen çok takım vardı. Bizim için Anadolu'da iki takım vardı. Kadıköy gibi olan birisi Rize, diğeri Sivas... biz de Rize'ye verdik. Salih Uçan'ın bonservisini Zajc karşılığında Empoli'ye verdik."

Ali Koç'tan şampiyonluk mesajı!

UEFA'ya 3 isim verecektik. Zor bir seçim yaptık. Bir tercih yapmak zorundaydık. Bunu da dün gece yaptık. Hocamız açıklayacaktır.

Malatya ve Göztepe karşısında alınan galibiyetle 3 puanın ötesinde oldu. Bunların devamı da gelecektir. Kayseri maçıyla devam edeceğiz. Önümüzdeki 3 maçta 9 puan alacağımıza inanıyoruz. Fenerbahçe, önümüzdeki sezon en önemli şampiyonluk adayı olacaktır. Bundan şüpheniz olmasın.

Taraftara teşekkür ve küfür uyarısı!

Taraftara değinmemiz lazım. Orada da olağan dışı bir durum yaşıyoruz. En zor dönemde bize en büyük umut büyük Fenerbahçe taraftarı oldu. Ligde tarihimizin en başarısız dönemimizde olmamıza rağmen her maçı dolu tribünlere oynuyoruz. Onlara teşekkür ediyorum. Bize büyük bir güç verdiler. Tribün tıklım tıklım dolmasına rağmen senkronize olamıyoruz. Bunu aştığımız zaman Kadıköy'den çıkış olmayacak. Küfürsüz stadyum hedefimiz var dedik. Bize yakışmıyor, maddi olarak da külfeti oluyor. Geçen sezona nazaran cezalarımız azaldı.

"Fenerbahçe için elimizi kayanın altına koymaktan da çekinmeyiz."

Yönetime geldiğimizden bu yana hep kendimize tarz bir olaylara bakış açımız oldu. Bardağa dolu tarafından bakmaya öncelik tanıdık. Tüm spor camiasına saygıya yaklaştık. Son dönemlerde bazı kesimler, bizi farklı davranmaya zorluyorlar. Ortaya çıkan uçuklar gibi camiamızda bazı olayların geliştiğini görüyorum. Tökezlememizi fırsat bilerek saldırılar gerçekleştiren bazı medya bağlantıları da olan insanların tek bir amacı var; Fenerbahçe üzerinde söz sahibi olmak. Yönetimi bezdirmek istiyorlar. Biz burada bu camianın büyük desteğiyle tarihimizin en kötü mali durumunda elimizi taşın altına koyduk.

Fenerbahçe için elimizi kayanın altına koymaktan da çekinmeyiz.

"Camiamız arkamızda olduğu sürece bizi geri döndüremezler."

"Kimler ne planlar yaparsa yapsın hangi medya mecralarını iletişim yapmak adına kullanırsa kullansınlar. Camiamız arkamızda olduğu sürece bizi geri döndüremezler. Büyük konuşmayı seven birisi değilim ama başka işlerle uğraşmaları için bunları söylüyorum. Camiamızla aramızdaki bağı kırmak istiyorlar. Fenerbahçeliler bize destek olduğu sürece saygısız yorumlar bizleri güçlendirir ve kamçılar."

"FB TV tarihinde hiçbir yönetim bu kadar eleştiri almamıştır."

Yolumuz çok uzun. 3, 5 gün için buraya gelmedik. Her türlü fedakarlığı yaparak bu göreve soyunduk. Her türlü samimi eleştiriye de açığız. Fenerbahçe TV'de hiçbir programa müdahale etmiyoruz. Zaman zaman yerden yere de vurulduk. Fenerbahçe TV tarihinde hiçbir yönetim bu kadar eleştiri almamıştır. Fenerbahçe'nin iyiliği için yapılacak her eleştiriye açığız. Ancak Fenerbahçe üzerinden kendi menfaatleri için ortalığı yangın yerine çeviren, linç kampanyası başlatan burayı yeniden dizayn etmek isteyenlerin de karşısında olacağız.

Ali Koç, hakem kararları hakkında konuştu: "Takımın hakkını yedirmeyiz."

Hakem kararlarına değinmek istiyorum. Bazı hakem hatalarına maruz kalınca istemeyerek de olsak bunları dile getirmek zorunda kaldık. Malatya maçında hem verilen hem de verilmeyen kararların ardından maçı kazanmış olmamıza rağmen hatalı kararlara dikkat çekmeye çalıştık. Biz kesinlikle ayrıcalık istemiyoruz. Düdük astırmak gibi amacımız da olmadı. Lobi yapmaya da gerek duymadık. Galatasaray maçından sonra TFF'den bir kişiyi aramadık. VAR'da açıkça görülmesine rağmen yapılan hatalı kararlara dikkat çektik. Fenerbahçe puan durumunda kötü olabilir, bunda en büyük sebep biziz. Ancak takımın hakkını da yedirmeyiz. Sarı kart sınırında olan gelen hafta Hasan ALi, bu hafta Mehmet Topal'ın gördüğü kartlar...

Kaynak yaratma ihtiyacı devam ediyor!

Finansal Fair Play için ciddi bir fon yaratmalıyız. Ancak bu şekilde mali özgürlüğümüz konusunda ilerleme sağlayabiliriz. Devletimiz, bankalar birliği ve TFF Ziraat Bankası önderliğinde bu sıkıntılı günlere çare aramaktadır. Detaylarına vakıf değiliz, ancak bu konu tekrar değerlendirip, kulüplerimize nefes aldıracaklardır.

120 milyon euro civarında kaynak yarattık. Mart ayına geldik ve tekrar arayışa girmek zorundayız.

UEFA ile yapılan görüşmenin detayları!

UEFA'ya gittik. İlk defa komitenin önünde sunum yapmak üzere ben katıldım. Bana göre toplantı iyi geçti. Mayıs ayı sonuna kadar 60 milyon Euro kar yapmalıyız ki yaptığımız anlaşmaya riayet edelim. Bu da mümkün değil. Bunları anlattık. Sermaye artırımını kabul ettirmeye çalıştık gelir olarak. Onların alıştığı bir durum değil. Çünkü biz derneğiz ve derneğin sahibi yok. Kabul edilir edilmez bilemiyorum. Büyük bir olasılıkla gelir olarak kabul edilebilir. Ancak yeterli değil. Bizim 60 milyon Euro açığımız var. Fon yaratma kampanyasını da gelir olarak kabul ettirilebilir. Finansal Fair Play sorununu aşmak için bu fon yöntem olabilir.

Ali Koç'un kapanış sözleri: 'Umut en önemli güçtür."

Umut, en önemli güçtür. İnsanoğlunun yakıtıdır. Biz Fenerbahçe için bu yolda her türlü şeyi göze aldık. Sağlık dışında hiçbir şeyin bizi hedefimizden saptırmamalıdır. Mücadeleler her zaman vardır. Biz çıkardığımız dersler sayesinde daha da büyüyoruz. Fenerbahçe'nin geleceğini her anlamda garanti altına almak istiyoruz. Ben ve arkadaşlarım doğru bildiklerimizi bunun için yapacağız. Hedefimizden uzak olduğumuz şu dönem, daha fazla sıçrama için ilham olacaktır. Fenerbahçe'nin bu durumda olmasından nemalanmak isteyenlere bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Bizi korkutmaya çalışanlar asıl kendileri korkmalıdır. Karanlık Fenerbahçe'nin karşısında daima çaresizdir.

"Taraftar grubunun ziyareti çarpıtıldı"

Taraftar grubunun Samandıra'ya olan ziyareti polemik hâline gelmiş. Konunun çarpıtıldığını düşünüyorum. Bu ne ilk taraftar ziyaretidir ne de sondur. İlerleyen zamanda da devam edecektir. Taraftar grupları son derece önemlidir. Bu benim bizzat onay verdiğim bir şeydir. Kimse burada hesap verilecek bir durum yoktur. Taraftarın benim nezlimde yeri çok önemlidir. O yüzden ilerleyen dönemde diğer taraftar grupları da ziyaret edecektir. Takımımızın en büyük desteğe ihtiyacı olduğu dönemdeyiz.

Tribüne gönderme

Tribünde tavır yapmak, tezahürat yapmamak, futbolculara karşı bağıranlar, bunlar kabul edilemez. Hepimiz aynı şeyi istiyoruz, Fenerbahçe'nin kazanmasını, galibiyeti. Hepimizin amacı aynı.

Sponsporluk konusundaki üzüntüsü

Sponsorluk konusunda, başka şirketler de sponsor olmaya çalışmış da biz kendi şirketlerimizi sponsor yapmışız gibi bir intiba söz konusu. Bu benim için kabul edilemeyecek bir algı yaratmadır. Çok üzüldüm.

Senin için hazırladığımız haberler