Ali Koç'tan imza töreninde flaş sözler! Transfer mesajı!

18.12.2018 - 13:54 | Son Güncellenme: 18.12.2018 - 16:54

Ali Koç'tan imza töreninde flaş sözler! Transfer mesajı!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Ersun Yanal'ın imza töreninden açıklamalarda bulundu. Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Geçmiş olsun mesajı

Dün Soner Ergenç isminde taraftarımız tribünden düşerek hastaneye kaldırıldı. En son aldığımız bilgiye göre iki tane ameliyat geçirdi. İnşallah Allah'ın izniyle Soner kardeşimiz bu durumu atlatacaktır. Ona, ailesine ve camiamıza geçmiş olsun diyorum. Hocamızın bugün biraz sesi kısık. Onu fazla yormayacağız. Ben emrinizdeyim bana her şeyi sorabilirsiniz.

"Arzu etmediğimiz bir durumun içerisindeyiz"

16. hafta itibarıyla hiç tahmin etmediğimiz, arzu etmediğimiz bir durumun içerisindeyiz. Dünkü maçtaki gibi, belki 5-0, 6-0 kazanabileceğimiz bir maçı son dakikada berabere bitirdik. İçinde bulunduğumuz bu durumu, formsuzluk, dayanıksızlık, transferler gibi futbol mantığıyla açıklamak imkansız. Hayatın olağan akışına aykırı.

"Futbolda başarı gelmeyince her şey gözardı edilebiliyordu"

Bilmenizi isterim ki bugün futboldaki olumsuzluklara rağmen güzel işler de yapılıyor. Bu camiaya hizmet eden herkes ağzıyla kuş tutsa, basketbol ve voleybolda şampiyonluklar olsa, futbolda başarı gelmeyince her şey gözardı edilebiliyordu.

"Cocu'da aşı tutmadı"

Cocu'ya yaklaşımdan dolayı teşekkür ediyorum. Ayrılış rakamlarının hiçbirisi doğru değil. Cocu'nun Türkiye'de kalmasının sebebi; kendisi bize 'Ocak ayına kadar ailemle burada kalabilir miyim?' diye sordu, biz de ‘Evet’ cevabını verdik. Cocu'da aşı tutmadı. Cocu'nun sonrasında Koeman ile devam ettik. Koeman'a da özellikle teşekkür etmek istiyorum. Beklenmediği anda sorumluluğu aldı ve profesyonelliği elinden bırakmadı. 5 yıldır şampiyon olamadık. Bu sezon şampiyonluk sözü vermedik fakat; tepe için mücadele edecek kadro kuracağımızı söyledik.

"Hava sisli ve yağmurlu ama güneş açacaktır"

Taraftarımız takdire şayan bir duruş sergiliyor. Hava şartları ne olursa olsun stadyumu dolduruyorlar. Deplasmanda bize ayrılan bölüm doluyor. Dün akşam hava şartlarına rağmen mükemmel bir atmosfer vardı. Bu durumdan hep beraber çıkacağız. Hava sisli ve yağmurlu ama güneş açacaktır. O güneşin açması için Ersun Hocamız burada.

"Mutlaka transfer yapacağız, gözümüzü kararttık"

Ersun Yanal, burada bir sorumluluk kabul etti. Kendisiyle 1.5 yıllık sözleşme yaptık. İmza sürecinde ne bir menajer ne de bir avukat bulunmadı. Kendisi 'Fenerbahçe'de yarım kalmış işim var. En büyük hayalim 4. yıldızı takmak' dedi. Transfer istemedi. Mutlaka transfer yapacağız. Gözümüzü de kararttık. Bu sezon hedef ligi en iyi şekilde tamamlamak ve önümüzdeki yılın inşasını oluşturmak. İkinci yarının puan cetvelinde ilk üçünde olalım. Türkiye Kupası da hedeflerimiz arasında.

Kadro dışı kalan futbolcularla ilgili son durum nedir?

Hocamızla bu konuyu istişare etmedik. Bu konuyu değerlendireceğiz.

Alper Boğuşlu'nun Fenerbahçe'ye gelişi...

3 Temmuz'daki tavrımız nettir. Bu sorunun yeri burası değildir.

"Ağzımızla kuş tutsak bile FFP kurallarına uyamayacağız"

FFP çerçevesinde bizim harcayacağımız 11.9 milyon euro var. Hocamız gelmeden önce transfer konusunda planlamamız vardı. Bunların bir kısmı satın alma ve kiralamaydı. Bize en çok uyan model 18 ay kiralama sonrasında satın alma opsiyonlu transferdi. Ağzımızla kuş tutsak bile FFP kurallarına uyamayacağız. 60 milyon euro kar etmemiz lazım.

Comolli sorusuna yanıt: "Sportif Direktörlük müessesine inanıyorum"

Gözümüzü karartmak ne demek; belki de  önümüzdeki yıl Avrupa'ya gitmektense doğru  hamleleri yapıp şampiyonluk kadrosunu oluşturmak. Bir kuruş harcama yapmasak da FFP yerine getiremiyoruz. Comolli sorusuna gelince... Sportif direktörlük müessesine inanıyorum. Kurumsal olacaksak bu müessese olmalı. Comolli'den memnunum. Memnun olmadığım yerler de var. Devre arasında yollarımızı ayıracağımız oyuncular olacak.

Ayew ve Slimani yanıtı

Takım olamadık. Yaz transfer döneminde hepiniz yaptığımız transferleri alkışlıyordunuz. 4 tane elit oyuncu aldık, birisi Ayew. Keşke imkanımız olsa da kiralamasını uzatabilsek, zaman ne olacağını gösterecek. Slimani için kendisini Türkiye'de spor otoritesi gören insanlar, 'çok iyi forvet' diyordu. Kim tahmin edebilirdi ki Slimani'nin bunları yaşayacağını? Yaşadığımız bazı şeyler hayatın olağan akışına aykırı.

Benzia sözleri...

Benzia, henüz 24 yaşında. Lyon ve Lille formalarıyla 93 maça çıkmış. 10 numara pozisyonunda 1. tercihimiz değildi. Giuliano'nun satışı sonrasında son gün ikinci opsiyon olarak kendisini aldık. Ama Benzia tanınacak halde değil. Çok çabaladığını, çok uğraştığını, talihsiz olduğunu fakat yarının daha iyi olacağını düşünürdüm.

Fenerbahçe yönetiminde bölünme var mı?

Yönetimin içinde her zaman görüş ayrılığı olur. İyi ve kuvvetli bir yönetimimiz var. Bazen doğru işler yapılıyor, bazen de hata yapılıyor. Bizim yönetimimiz dimdik ayaktadır.

Sosyal medya vurgusu

Sosyal medya insanların hür iradelerini ifade ettiği bir ortam. Trollerin ve gerçek kişilerin olduğu bir ortam. Ne yazık ki bu odanın içindeki bazı medya mensupları da bu trollerden medet umuyor. Trollerden medet umup gazetecilik yapanlar için söylüyorum; ne mesleğinize, ne spora, ne de Türk gençliğine hiçbir faydanız yok. Ekim ayında Ersun Yanal hakkında görüşlerimi belirttim.

Ersun Yanal konusunda fikrini neden değiştirdi?

Fikrimizi değiştirdik. O dönem yabancı hoca ile devam etmek istiyorduk. Ne yazık ki spor medyamız güzelliği öne çıkaran değil, çirkinliği öne çıkaran, sevdiğini parlatan, sevmediğini yerden yere vurduğu için ben yabancı hocayı tercih etmiştim. Hocamla görüştüm. Aldığım cevaplardan tatmin oldum. Hata yaptıysak hata yaptık. Şu anda yeni bir başlangıç yaptık.

Senin için hazırladığımız haberler