Ali Koç'tan Saffet Sancaklı'ya "Şerefsizler" tepkisi

21.04.2022 - 14:29 | Son Güncellenme: 21.04.2022 - 18:51

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TMOK tarafından verilen Fair Play Şeref Bayrağı Ödülü töreninde milletvekili Saffet Sancaklı'nın kulüp başkanlarına yönelik sözlerine tepki gösterdi. İşte detaylar...

Ali Koç'tan Saffet Sancaklı'ya "Şerefsizler" tepkisi

Fenerbahçe, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından olimpik branşlara katkıları ile 1500 kulüp içerisinden “Fair Play Şeref Bayrağı Ödülü’ne” layık görüldü.

2 yıl boyunca Fenerbahçe'nin Dereağzı Tesisleri'nde dalgalanacak olan Fair Play Şeref Bayrağı, törenle göndere çekiliyor.

Törende konuşan Fenerbahçe Kulübü Ali Koç'un açıklamaları şöyle:

"Çok anlamlı bir törendeyiz. Böyle bir konuyla ilgili ilk defa beraberiz. Sayın Erdoğan Arıkan nasıl seçildiğini güzelce anlattı. Nasıl bir kolektif akılla kaç tane kulübün araştırıldığını ve bu kulüplerin arasından Fenerbahçe'nin seçildiğini anlattı. 1500'e yakın kulüp spor bakanlığı'ndan araştırılmış ve jürinin seçmesiyle Fenerbahçe kazanmıştır. Dünya Olimpiyat Komitesi bu  bayrağın nasıl kullanılacağını kesin çizgilerle belirlemiştir. Bu amblemin 2 sene boynca burada dalgalanacak olması büyük başarıdır."

"Fenerbahçe bir spor kulübünden de öte bir kulüp"

Fenerbahçe bir spor kulübünden de öte bir kulüp olduğunu belirten Koç, "Fenerbahçemiz Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda çok önemli bir rol oynamış bir kulüptür. Bu ödül, herkes için büyük bir gurur nişanesidir. Son 6 Olimpiyata ülkemizden 520 spocu katılmış. 520 sporcunun 90'ı Fenerbahçe sporcusu. Bana göre çok az, ülkemiz için de çok az. Dünyanın lider ülkelerinden biri olacaksak sporda daha çok başarılı olmalıyız. Genç bir nüfusa sahip olmamıza rağmen sporda beklenen başarıyı henüz gösteremedik." dedi.

28 Şampiyonluk vurgusu

Ali Koç sözlerini şöyle sürdürdü:

"28 şampiyonlukla Türkiye'nin en fazla şampiyonluğu olan takımı Fenerbahçe futbol takımı, tarihten bugüne sarı lacivertimizi kalplere kazıyan başlıca unsur oldu. Hepimizin çok ciddi mali sorunlar yaşadığı, maddi sıkıntıları büyük yük olmuş, ülke ekonomisindeki gelişmelerin maddi sıkıntıları daha da arttırdığı bir dönemden geçmemize rağmen Fenerbahçe, çalışmalarına devam etmektedir. Fenerbahçe, tüm zorluklara rağmen futbol dışı alanlara da yatırım yapmaya devam etmektedir. Son olimpiyatlarda kulüp olarak gurur yaşadık. Bizler 6 branşta 22 sporcu vererek, olimpiyatlara en fazla sporcu veren kulüp olmayı başardık. İnşallah ilerleyen zamanlarda daha fazla madalya alarak ülkemize katkı sağlarız."

"Söz konusu vatansa Fenerbahçeliler için gerisi teferruattır"

"Fenerbahçemizin bu kadar halka sirayet etmesi, toplumun bir parçası olması, ülke coğrafyasında ayak izinin büyüklüğü, bütün bunları sağlayan yegane şey kuruluşundan beri pek çok branşta onbinlerce sporcu yetiştirmesi ve kayıtsız şartsız bu vatana, bu millete adamış olmasıdır. Söz konusu vatansa Fenerbahçeliler için gerisi teferruattır. Tarihimiz boyunca faaliyet gösterdiğimiz her branşta ya lider ya da rekabetçi olduk. Maddi anlamda yaşanılan darboğaz noktasında bu noktada sponsorlarımıza ve gönlü cömert Fenerbahçeli iş adamlarına şükrediyorum. Hepiniz adına bu ödülü alıyorum."

İlgini Çekebilir
Saffet Sancaklı'dan 'Spor Yasası' sözleri! "Bir siz mi şereflisiniz?"
Habere Git

Ali Koç'tan Saffet Sancaklı'ya "Şerefsizler" tepkisi  

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, MHP Milletvekili eski futbolcu Saffet Sancaklı'nın dün yeni spor yasasıyla ilgili meclis konuşmasında kulüp başkanlarına yönelik sözlerine de değinerek, "Ülke sporunun ilerlemesine engel olacak çok fazla unsurla karşılaşıyoruz. Bu şerefli bayrağı 2 yıl boyunca taşıyacağız. Bir spor yasası mecliste görüşülmektedir. Biz Süper Lig kulüpleri olarak buradaki endişelerimizi anlattık. Görüştük, dinlendik mi, kaale alındık mı hayır... Bizim görüşlerimizi aldınız ama uyguladınız mı hayır. Nihai taslakta bizlerin görüşleri var mı hayır... Bir de yetmemiş gibi bir milletvekilimiz tarafından şerefsizler olarak tarif edildik. Saygı duyduğum eski bir sporcu..."

"Namussuz, şerefsiz olarak tanımlanmak içimi acıtıyor"

"Spor yasasının bu şekilde çıkması ileride çok büyük sıkıntılar çıkaracak. Böyle şanlı bir ödüle layık görülürken, bir siyasetçi tarafından namussuz, şerefsiz olarak tanımlanmak içimi acıtıyor."

"Atatürk'ün yolundayız"

"Atatürk'ün hangi takımı tuttuğu değil, hangi takımın onun yolundan yürüdüğü, onun ışığında olduğu önemlidir. Bu konuda da herkesle yarışmaya hazırız."

 

Saffet Sancaklı ne demişti?

TBMM'de görüşülen Spor Yasası hakkında konuşma yapan milletvekili Saffet Sancaklı, "Diyorlar ki siz bu yasayı çıkarırsanız yönetecek başkan ve yönetim kurulu bulamazsınız. Bak Türk milletine saygısızlık yapmayın. Buradan hepinize söylüyorum. Türkiye'de 500 tane 1000 tane şerefli adam mı yok? Bir siz mi şereflisiniz yani?" demişti.

Fair Play Şeref Bayrağı göndere çekildi

Ali Koç'un konuşmasının ardından TMOK tarafından Fair Play Şeref Bayrağı ve diploması Fenerbahçe Kulübü'ne verilirken, Fair Play Şeref Bayrağı gençlik marşı eşliğinde sarı lacivertli olimpik sporcu Deniz Ertan tarafından göndere çekildi.

Senin için hazırladığımız haberler