Ali Koç'tan transfer açıklaması! "Stoper ve bir forvet daha alacağız"

27.07.2019 - 11:46 | Son Güncellenme: 27.07.2019 - 14:46

Ali Koç'tan transfer açıklaması! "Stoper ve bir forvet daha alacağız"

Fenerbahçe’nin Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı Faruk Ilgaz Tesisleri’nde başladı. Fenerbahçe’nin 3 ayda bir düzenlenen Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde başladı. 

Toplantıya Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yüksek Divan Kurulu Üyeleri katıldı.

Toplantı İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlarken daha sonra Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük kısa bir konuşma yaptı.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı başladı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Diva Kurulu Toplantısı'nda konuştu. Koç'un açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

3 Temmuz artık çok uzadı, biz de sabırsızlanıyoruz camia olarak. 13. duruşma Eylül ayında başlıyor. Bu sefer ilk defa 3 hafta arka arkaya olacak. İnanıyoruz ki sene sonuna kadar bir şekilde bir karar çıkacaktır. Bu işten en fazla zarar gören kurum Fenerbahçe'dir. Ama buna rağmen konuyu dışarıdan takip ediyoruz. Şov yapmadan, tribünlere oynamadan doğru bildiğimiz hukuk çerçevesinde ziyaretleri yaparak duruşmaları takip ederek konuyla yakından ilgileniyoruz. İnşallah sene sonuna hak ettiğimiz kararlar çıkacaktır.

Fethi bey ve Alper bey Trabzon'a gittiler. Orada Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüştüler. Israrımızı ve ciddiyetimizi anlattılar.

Oradan da benzer intiba ile ayrıldık. İnanıyoruz ki orada yakın zamanda enteresan gelişmeler hızlı gelişmeler olacaktır. Bu ayın önemli kararlarından bir tanesi UEFA kararıdır. Biliyorsunuz Finansal Fair Play ile ilgili.

UEFA'nın yargı dairesi karar verdi ve çok şükür ki Avrupa'dan men kararı çıkmadı. Bu aslında çok büyük bir başarıdır, prestij konusudur. Avrupa'yı ilk hak ettiğimiz sene hem gelir açısından hem de prestij açısından önemli.

2 milyon Euro ceza yedik, 23 oyuncu kısıtlaması var, pozitif transfer dengesi (sattığın kadar alabilirsin).

Bunları bekliyorduk zaten. Ama devraldığımız tablo yapılan Finansal Fair Play anlaşması
ve anlaşmaya uymanın çok ötesinde kalmasına rağmen kulübümüz bu konuda bence büyük bir başarı elde etmiştir.

Çok olumlu bir sonuçtur. Buradaki ana etkenleri de size anlatmak istiyorum. Öncelikle UEFA bilmektedir ki bu tabloyu biz devraldık ve bu devraldığımız tabloyu değiştirmek içinde iyi niyetle, var gücümüzle çalıştık, sermaye artışlarına önem vermişlerdir, ticari gelirlerdeki artışlara önem vermişlerdir, Fener Ol kampanyasına önem vermişlerdir, bununla beraber pozitif ilişkiler, şeffaf olmak, gerçek bilgileri paylaşmak onların kararında önemli etki yapmıştır.

Bununla beraber Bankalar Birliği'nden yapılandırma beklentisi Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni talimatnamesini ve hepsini bir araya koyduğunuz zaman burada olumlu bir sonuç çıkmıştır. Buradan bir kez daha taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü, UEFA'nın kararında taraftarımızın sonsuz desteği, güçlü inancı, Fener Ol kampanyası gibi performansı, kombine satışları, forma satışları, ticari gelirlerin artmasındaki katkıları, küçük hissedarların sermaye artırmaları bunların hepsi olumlu etki bırakmıştır.

Bankalar Birliği demişken orada da görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah 1 hafta 10 gün içinde bizde imzalayacağız. Gönül isterdi ki böyle bir kaynağa böyle bir anlaşmaya muhtaç olmamamız, çünkü doğal olarak da çok ciddi kısıtlamalar, çok ciddi sınırlamalar getiriyor. Bunu da anlayışla karşılamak lazım. İnşallah bizler mali bağımsızlığımızı bu devraldığımız borç batağı durumundan bir şekilde hep beraber omuz omuza çıktığımız zaman çok daha sağlıklı finansal kararlar vermeliyiz.

'Fener Ol' dedik, Fener Ol'da 150 milyon TL'ye geldik. Bu senenin bütçesi 200 milyon TL biliyorsunuz. Bu seneye Fener Ol bütçesini 200 milyon olarak ayırmıştık. İnşallah bu rakamı yakalarız. Fener Ol 4 Haziran'a kadar devam ediyor. Ağustos'tan sonra bir daha gaza basacağız ve şu ana kadar topladığımız rakamın ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlayabilmeniz için söylüyorum geçen sene 41 bin kombine sattığımız sezon yarattığımız gelir 105 milyon TL'ydi. Yani 'Fener Ol' tribün gelirlerinden 41 bin kombineden neredeyse yüzde 50 daha fazla performansı şimdiden sergilemiştir.

UEFA'nın kararı ve Fener Ol ile ilgili size bahsettiğim rakamlar bize sadece nefes aldırmak için yeterlidir. Daha gidecek çok yolumuz var çok daha uzun vadeli bir yolculuk, sıkıntılı bir yolculuk ama hep beraber bu yolculuğu yapmak zorundayız. Çünkü bir tane Fenerbahçemiz var ve Fenerbahçemizi çok daha sağlıklı bir hale getirmek durumundayız.

Dolayısıyla Fener Ol demeye devam etmeliyiz. Bir SMS deyip geçmeyin bugüne kadar sadece Acun Ilıcalı'nın yaptığı kampanyada 1.1 milyon, toplamda 1.6 milyon SMS atılmıştır. Bugüne kadar toplanan rakam herhangi bir kampanyada toplanan rakamın çok çok üstündedir. Bu da doğru. Katılım sayısına baktığınız zaman, tekil sayıya baktınız zaman eşi benzeri olmayan bir katılımdır. Ama camiamızın potansiyelinin çok daha gerisindedir.

Evet rakamlar çok büyük ama bu camianın gücünden daha çok daha fazla meblağ ve katılım sağlayabiliriz, meblağ toplayabiliriz. Mustafa Bey yüzde 5'i dedi, yüzde 10'u ama potansiyelimizin çok uzağında. Fenerbahçeliler her zaman Fener olurlar.  Ama inşallah bu günler geçecek ve biz hiçbir zaman bir daha böyle borç batağının içine düşmeyeceğiz. Fener Ol'da katkısı geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Ağustos'tan sonra devam ettireceğiz, gaza basacağız. Bu konuda da desteklerin devamını sizden rica ediyorum.

Kendi takımın hocasını göstererek kinayeli ve yakışıksız konuşmasını üzülerek izledik. O seviyeye düşmeyeceğiz.  Biz tenhada da kalabalıkta da aynı konuşan insanlarız. Fakat şunu söyleyim kendi hocasının tazminatla ilgili daha bizim söyleyeceklerimiz bitmedi, çok yakın zamanda yönetim kurulu arkadaşlarımızdan bir tanesi gerekli bilgileri zaten basına verecek. Burada da sistemin ne kadar kokuşmuş olduğunu, insanların kayrıldığı zaman değerli kaynakları nasıl  heba edildiğini daha iyi anlayacaksınız. Yok efendim mahkeme karar vermiş öyle olmuş. Evet, mahkeme karar vermişti. Siz mahkemede kendinizi doğru dürüst savunamazsanız mahkeme öyle karar verir. Halbu ki o iş hiç mahkemeye gitmemesi meselesi söz konusuydu. Bunun detaylarını da çok yakında Alper bey basına aktaracak. Dolayısıyla rakiplerimiz de bizim gibi bir kampanyayla kenetlenebilirler.

Altyapı hakkında...

Çok çok önemli orası. Önceliğimiz orası. Sayın David Badia'ya çok ısrar etmemize rağmen kendi arzusuyla ayrıldı. Bir sene içinde bir sistem, bir yaklaşım geliştirdi. Köksal bey söyleyeceklerimi iyi dinlesin. Çünkü bu köşeden atıp tutmak çok kolay. Yerlilerle oluyor yabancılarla olmuyor ifade ediyor. Biz aldığımızda biliyorsunuz yerli bir sistemde almıştık.  Bizim öyle yerli yabancı takıntımız da yok. Biz geldiğimizde ne bir rapor ne bir dosya, futbolcularla ilgili bilgi, istatistik  hiçbir şey almadık. Tek aldığımız idman saatleri ile ilgili bir rapordu. Onun dışında da ek olarak bizlere sayın Comolli'ye altyapıda çok da fazla yetenekli futbolcular olmadığı iletildi.

İki sene evvel Fenerbahçe U21 takımı şampiyon oldu. Ve ne hikmettir ki o takımdan hiçbir kişi A takıma geçemedi. Ama o takımdan Merih Demiral şu an Juventus'ta, o takımdan Doğan Aksu, Lille'e transfer olacağı söyleniyor. İstanbulspor'a gitti kendisinin geçenlerde bir röportajı vardı. A takımla altyapı arasında bir köprü olmadığını gördük onun için İstanbulspor'a gittim diyor. O takımdan Recep Niyaz çıktı, o takımdan Türkiye Kupası'nda bize iki gol atan Ümraniyespor'dan Yasir Subaşı çıktı, o takımdan Bolu'da oynayan Merih Okutan çıktı ama bu futbolcuların hiçbiri Fenerbahçe'ye yar olmadı. Bir tek Yasir Subaşı'yı ayrıcalıklı bir parantez açabiliriz. Yasir'i bizim dönemimizde gitti diğerleri bizden önce gitmişti. Biz Yasir'i geri alma maddesi koyduk. Her genç oyuncumuza yaptığımız gibi bir geri alma maddesiyle. Daha sonra 1 milyon liraya geri aldık Aynı şekilde gelecek satışından Kayserispor'a kendisini bonservisiyle verdik. Sordum ilgili hocalara bu durumu, onlarda biz A takıma yolladık onlar istemedi. Geçenlerde A takımdan sorumlu takım menajeri şimdi Belçika'ya giden Hasan Çetinkaya'nın da bir demeci var bize bu futbolcular iletilmedi gibi. Yani alt taraf üst tarafa, üst taraf alt tarafa parmak gösteriyor burada. Ama şunu demek istiyorum; bir sıkıntı vardı. Bu kadar futbolcuyu elinden kaçırınca ister istemez bir soru işareti ile neden böyle olduğunu sormamız gerekiyor.

Biz vereceğimiz oyuncuları geri alma maddesiyle vereceğiz. Bizim altyapılarımız menajerler için maden olmuş. Köksal Bey yerlilerle olsun diyor. Bugüne kadar gördük. Herhalde liyakat bağlı atamalar yapıldı orada ama neyin çıktığı orada. Cebrail, Yusuf, Mahsun A takımla idmanlara çıktı. İleride daha fazla oyuncu çıkacaktır. David Badia biz çok raporlar bıraktı. Analiz raporları, mental gelişim, idman, fitness, biyolojik, yaş, yağ oranları, kaç maç oynadıkları, istatistikleri ve maç videoları şu an hafızamızdadır. Keşke bizi bırakmasaydı. Bizi yemeye çalışan nasıl bir sistem varsa onun da bir lafı var, " Burada yabancı barınamaz"

Altyapı önceliğimiz devam ediyor. Eksiklerimizin gidermeye çalışıyoruz. Dereağzı'nda bir bina yapılıyor biz orayla bir anlaşma yaptık. 3-4 ay sonra sporcularımızın yatacağı bir modern binamız olacak. Eski binaları da düzelteceğiz. Bu yönde çalıştığımızı ciddi olduğumuzu bilmenizi isterim.

Yeni Futbol Federasyonu seçildi. Hayırlı olsun diliyoruz. Biz Futbol Federasyonu'na herhangi bir isim vermedik. Ne kurullara ne de yönetim kuruluna. Biz felsefe olarak bu anlayışın tamamen karşısındayız. Atmalar liyakat bazında yapılmalı. Marka değerini artıracak, iletişimci, markcacı insanların bu göreve gelmesine inandığımız için bir başka deyişle takımlarını, formalarını çıkartamayıp orada takımlarını temsil etmeye giden insanlardan oluşan bir yönetim kurulu olmaması gerektiğine inandığımız için hiçbir önerimiz olmadı. Tek olan önerimiz, neyin olmaması gerektiğiydi, eski sistemin anlayışın devam etmemesi üzerindeydi. Çıkan sonuca baktığımız da arzulanan noktaya yaklaştığımızı görüyorum.

Umarım bu sezon Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki yeni yapılanma ve Türk futboluna yakışan her takıma eşit mesafe ve adil olan bir yönetim anlayışı sergilenir. Hiçbir kulübün ve kişinin imtiyazı olmadığı, uygulanan kurallarda bir standart olduğu, hak edenin ismine bakılmaksızın cezaların verildiği, hiçbir takımın kayrılmadığı, hakemlerimizin renkleri ve kişileri, saha dışı ve lobi görmeksizin rahatlıkla düdükler çalabileceği, bu toplumun hak ettiği bir rekabet ortamı sağlar ve yeni sezona başlar böyle devam ederiz diye temennimiz ediyoruz. Yolları açık olsun diliyoruz.

Bu sene tamamen hocamızın istekleri, arzuları doğrultusunda sportif direktörlerimizin doğrultusunda bir transfer politikası belirledik. Transferler de tenkil ediliyoruz. Biz futbol kulübüyüz yok öbür sporları niye transfer ediyorsunuz biz futbola transfer görmek istiyoruz. Doğrudur. Her şeyin anası da futboldur. Orada başarılı olmadın mı diğer alanlardaki başarı ve yapılanlar görülmeyebilir. Biz dünyanın en büyük spor kulübüyüz. Ama biz sadece futbol kulübü değiliz ve diğer branşları da yürütüyoruz. Bana göre yaptığımız 7 transfer genci olsun, tecrübelisi olsun doğru istikamettedir. Transferlerimiz bitmemiştir. Bir veya iki stoper, bir 6 numara bir forvet daha alacağız. Ama ne yazık ki içinde bulunduğumuz durumları düşünürsek hem maddi açıdan hem UEFA kıskacı açısından öyle çat parayı basıp alamıyoruz. Dışarıdan gazel okumak kolay, dışarıdan atıp tutmakta kolay. Ama bir işin gerçeği var o gerçekler çerçevesinde biz doğru olduğuna inandığımız çalışmaları yapıyoruz. Bence Vedat Muriç transferi büyük başarıdır gazetelerde yaşananları gördükten sonra. Garry Rodrigues'in buraya gelişi geliş şekli büyük bir başarıdır. Onu da burada detaylara girmeyeceğeim. Oradan bize saldırıyorlar. Kaynağını henüz bulamadığımız bir açıklama. Allah bilir buradan üretildi Suudi Arabistan diye biz 5 milyon veriyormuşuz, maaşını veriyormuşuz falan... Tereddütü olan varsa da gelsin kulübe gösterelim sözleşmeleri biz ne dediysek öyledir.

Ama tabii en küçük fitne fesatlarla üstümüze geldikleri için bu cellatlar kendi ürettikleri haberler yapıyorlar diye düşünmeden edemiyorum. Bu yüzden Fenerbahçe taraftarına sesleniyorum bu işler daha erken olmasını biz de tercih ederiz. Hocamızın elinde iyi bi kadro var, o da çıkıp en iyisini yapacak, hiç kimse mazeret üretmeyecek omuz omuza vereceğiz ve bu takımı da şampiyon yapacağız, yeni transferlerimiz de olacak. Ama artık mesajı alan buradan alsın.

Eljif Elmas konusu...

Eski yöneticiler de çıkıyor ortaya ilgiylen izliyorum onları. Federasyona gidiyorlar falan. Eljif çok büyük bir iş başardı. 18 yaşında Fenerbahçe A takımı formasını giydi. Çok disiplinli, çok ciddi Allah'a şükreden böyle bir meziyeti olduğu için. Gençliğin verdiği duygularla disiplinsiz davranmayan ve her zaman bu forma altında görmek istediğimiz bir oyuncumuz. Yolu açık olsun En iyi şekilde kulübümüzü temsil edecektir. Kulübümüz onun sayesinde çok ciddi gelir kaynağı elde etmiştir. Sattığın kadar alabilirsin. Bu satışı yaptıki bu satıştan da hedef haline geldik. Yok Napoli'ye para veriyormuşum onlar da vs... Sonu yok bu şeylerin ama kulübümüze transferde emeği geçen, şans veren ve gelişimine katkı sağlayan Cocu ve Ersun Yanal'a yüksek transfer fiyatına satılmasına Comolli'ye  ve herkese Allah razı olsun teşekkür ediyorum.

İki yılda bir seçim olmaz Köksal bey. Mümkünse de 4 yıllık olmalı ve üç kereyle sınırlanmalı. İki yılda seçim falan olma. Yeni yönetimin ihtiyaçları gibi şeyler sarf ettiniz, laflarınızı aynen iade ediyorum. Orada Dereağzı'nda oturup ahkam kesmek kolay. Ama siz bizim neyle uğraştığımızı bilseniz mahcup olursunuz.
Bugüne kadar sabrettim, yutkundum her şeyin yolu yordamı vardır. Dereağzı'ndaki büyükler değerlidir, büyüğümüzdür, camia için önemlidir ama bu camia sadece Kıbrıs'ta oturanlardan teşkil olmaz. Bu camia 33 bin üyesi var, milyonlarca taraftarı var ve bu camia sadece bir avuç insan tarafından o şekilde bir şekilde itilecek kalkılacak bir camia değildir. Bir tarafa çekerim ama bir taraftan sonra bu camia önemlidir.

Fenerbahçe'nin değerleri üzerine bizler hakkında spekülasyonlar yapan, karalamalara tenezzül eden, küçük akıl oyunlarıyla sosyal medyayı ve televizyonları kullananları bir kere hepinizi biliyoruz, hepiniz not ediyoruz. Zamanı gelince sizle de uğraşacağız. Bugüne kadar 'yunus' yüzümü gördünüz artık 'yavuz' yüzümüzü göstermenin zamanı geldi. Fenerbahçemiz başarısız olsun, kendi gündemimizi yaratalım, yeniden gündeme gelelim ve bunların yanında bana seçimlerde oy vermiş olan nasıl olsa Aziz Yıldırım'ı deviremeyiz ama Ali Koç'u deviririz zihniyetiyle o zaman bana destek olmuş, hele şu ilk 6 hafta geçsin... Biliyorsunuz ilk 6 haftada en zor 3 maçımız o zamana denk geldi. Şu 6 hafta geçsin de biraz da başarısız olsunlar, tribünleri etkileriz diye plan yapanlar, kulis kovalayanlara bir mesajım var. Kendim adıma değil, camiam adına, Fenerbahçe adına; Artık ayağınızı denk alın! Kim olduğunuzu biliyoruz, ne yapmaya çalıştığınızı biliyoruz, kimlerle aşık attığınızı biliyoruz, neye uğrayacağınızı şaşırırsınız. Ayağınızı denk alın diyoruz!

Biz burada en iyi niyetlerle en saf duygularla hata yaptığımız zamanda iyilik yapmaya çalıştığımız zamanda Fenerbahçe'yi şu an içinde bulunduğu durumdan çıkarmaya çalışıyoruz. Hak ettiği yere daha sağlıklı bir yere getirmek için bir mücadele veriyoruz. Bırakın dışarıyı bir de sizlerle uğraşmayalım. Ama uğraşmamızı istiyorsanız 'seve seve'... Geçen sene nasıl topunuz geldiyseniz bugünde aynı şeyi söylüyorum, o yüzden müsade edin şu içinde bulunduğumuz durumdan hep beraber bir şekilde çıkalım, rahat bir ortamda çalışalım. Samimi Fenerbahçelilere söylüyorum; Fenerbahçe başkanı ve yönetim kurulu hakkında
dönen laflar, dedikodular ne niye başka kulüpler hakkında olmuyor bir düşünün zaten cevabı ortada.
İnancınızı kaybetmeyin, biz buradayız, burası emin ellerde, biz var gücümüzle çalışıyoruz ve inşallah en güzel günler yakında.

Senin için hazırladığımız haberler