Ali Koç'un yüzü salonda güldü

Eren Tuncay
10.04.2021 - 15:29 | Son Güncellenme: 10.04.2021 - 19:43

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, futbolda istediği başarıyı henüz elde edemese de kulübün diğer branşlardaki başarıları sürmeye devam ediyor. İşte detaylar...

Ali Koç'un yüzü salonda güldü

AJANSSPOR - HABER

Futbolda geçen iki yılın aksine şampiyonluk şansı sürmesine rağmen istediğini sonuçları bir türlü alamayan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un yüzünü salon sporları güldürdü. Futbol dışındaki beş ana branşın dördünde Fenerbahçe Ali Koç dönemindeki en iyi sezonlarından birini yaşıyor.

Erkek basketbolda bütçe düşüşüne rağmen son 8 geldi

Efsane koç Zeljko Obradovic'in ayrılmasına ve bütçenin neredeyse yarı yarıya düşmesine rağmen Fenerbahçe Beko, ING Basketbol Ligi'nde Anadolu Efes'in arkasında 2. sırada ve Euroleague'de son 8'e kalmayı başardı. Tecrübeli oyuncularını sezon başında kaybeden ve koçluk görevine Igor Kokoskov'u getiren sarı lacivertlilerin Eurolig'in ilk yarısından sonra 8'li play-off'a kalmasına mucize gibi bakılıyordu. Yönetici Sertaç Komsuoğlu, genel menajer Mauririzio Gherardini'nin transfer hamleleriyle Fenerbahçe Beko, muhteşem bir seri yakalayarak Euroleague'de son 8 takım arasına kalmayı başardı. Kanarya, CSKA Moskava ile 5 maç üzerinden seride final four'a kalma mücadelesi yapacak. Seride saha avantajı Rus ekibinde olacak. Sarı lacivertliler normal sezonda rakibine kendi evinde 78-77 yenilirken deplasmanda ise 89-83 galip gelmeyi başarmıştı.

Kadın basketbolda final four ve final geldi

Fenerbahçe'nin en başarılı şubesi ise Fenerbahçe Öznür Kablo oldu. Beyaz sezon olarak ilan edilen 2019-20 sezonunda başarılı olan koç İspanyol Victor Lapena ile yola devam eden sarı lacivertlilerde menajerlik görevini Arzu Özyiğit yürütüyor. Kadın basketbolundan sorumlu yönetici ise Metin Sipahioğlu.

Avrupa'da Galatasaray'ı eledi

Hem Avrupa'da hem Türkiye'de fırtına gibi esen sarı lacivertliler Euroleague'de ezeli rakipleri Galatasaray'ı eleyerek İstanbul'da yapılacak final four'a kalmayı başardı. Kanarya, Avrupa'da kupayı kaldırmak için 16-18 Nisan tarihleri arasında mücadele edecek. Fenerbahçe Öznür Kablo'nın yarı finaldeki rakibi ise Rus UMMC Ekaterinburg takımı.

Ligde yenilgi yüzü görmediler

Fenerbahçe Öznür Kablo, Herbalife Nutrion Kadınlar Basketbol Ligi'nde fırtına gibi esti. Ligi namağlup olarak lider tamamlayan sarı lacivertliler önce Hatay Büyükşehir Belediyesi'ni sonra Çankaya Üniversitesi'ni maç vermeden eleyerek finale yükseldi.

Erkek voleybolda final geldi

Fenerbahçe'de kadın ve erkek voleybolun başında yönetici olarak yönetici Simla Türker Bayazıt ve İdari Menajer Abdullah Paşaoğlu bulunuyor.  Erkek takımının baş antrenörlüğünü Erkan Toğan yapıyor. CEV Şampiyonlar Ligi'ne grup aşamasında veda eden Fenerbahçe HDI Sigorta, ligi ikinci sırada bitirdi. Yarı finalde İzmir takımı Arkas'a 2-1 üstünlük sağlayan sarı lacivertliler  finalde Ziraat Bankkart ile karşılaşacak. 2019-20 sezonu beyaz sezon ilan edildiğinden 2019'da kupayakaldıran Fenerbahçe HDI Sigorta hala son şampiyon unvanına sahip.

Kadın voleybolcular 2017'den sonra ilk kez finalde

Kadın voleybol takımı Fenerbahçe Opet'in teknik sorumlusu Sırbistan Milli Takımı'nı da çalıştıran Zoran Terzic. Avrupa'da son 8 takım arasına kalmayı başaran sarı lacivertliler Igor Gorgonzola'ya elenerek CEV Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Mislicom Sulatanlar Ligi'nde normal sezonu ikinci bitiren Fenerbahçe Opet, nefes kesen maçta Eczacıbaşı VitrA’yı   3-2 yenerek seriyi 2-1 ile geçip finale yükseldi. 2017'den beri şampiyonluğa hasret olan ve bu sezondan sonra ilk kez finale çıkacak Fenerbahçe Opet'in Vakıfbank ile yapacağı final serisi bugün saat 20.00'de başlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler