Alman efsanesi, Türk akademisinin peşinde!

01.05.2020 - 13:07 | Son Güncellenme: 01.05.2020 - 13:07

Beşiktaş altyapısında başarılı işlere imza atan, bir dönem Altınordu'da görev yapan, Göztepe'de Önder Özen ile çalışan Kaan Demir, şimdilerde ise futbolcu yetiştirmek için gecesini gündüzüne katıyor. Ünlü Alman futbolcu, Brehme de Kaan Demir ve akademisine yakın ilgi gösteriyor. Kaan Demir, merak uyandıran bu projesini Ajansspor'a anlattı.

Alman efsanesi, Türk akademisinin peşinde!

Almanya Milli Takımı'nın unutulmaz oyuncularından ve kaptanlarından biri olan Andreas Brehme, futbol akademisi ve çalışmalarına yakından ilgi gösteriyor. Beşiktaş'ın eski altyapı antrenörlerinden biri olan Kaan Demir'in kurduğu akademiyi takip edenler arasında Brehme'nin yer alması dikkatleri çekti.

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR ÖZEL

Alman efsanesi, Türk akademisini takipte

KD Soccer Academy ile ilgili araştırma yapan Brehme, sosyal medya hesabından da takip etmeye başladı.

2015 yılından itibaren faaliyete geçen akademinin amacı, çocuklara, gençlere bireysel ve grup halinde temel futbol tekniklerinin öğretimine, gelişimine yardımcı olmak, fiziksel, mental gelişimlerini sağlamak.

Başarılı, genç bir futbol adamı: Kaan Demir

Beşiktaş'ta altyapıda şampiyonluklar yaşayan, Göztepe'de Önder Özen'in yardımcılığını üstelenen Kaan Demir, koronavirüs salgınının olduğu şu günlerde akademiye olan ilginin artmasından memnun.

Kaan Demir: "Statik hayata geçişi çocuklara kabullendirmek zor"

Kaan Demir, "Eğitimlerimize evde yaptığımız çalışmalarla devam ediyoruz. Çabukluk, çeviklik ve farklı anatomik planlarda kombine çalışmalarla takım oyuncularımızın hem teknik hem de fiziksel olarak hareketlerini sağlıyoruz. Özellikle gün içinde hareketlilik sağlayan takım antrenmanı, bireysel antrenmanlar, okul organizasyonları ile geçen bir durumdan bir anda statik bir hayata geçişi oyunculara kabullendiremiyoruz. Koruma amaçlı programlarına devam etmekteler. Ayrıca haftada 1 gün de Video Analiz ile teorik ve görsel analiz çalışmalarına devam etmekteyiz.

"Brehme'nin dışında birçok isim bizi yakından takip ediyor"

Futbolda hücum ve savunma prensiplerini içeren konu başlıklarını her hafta madde madde inceleyip pekiştirerek, interaktif eğitim metoduyla teorik antrenmanları da sürdürmekteyiz. Bu süreçte gerek ülkemizden, gerekse Avrupa'nın birçok ülkesinde dünya futboluna katkı sağlamış eski ve yeni futbolcular yakından ilgi gösteriyor. Bu ilgi memnuniyet verici tabii ki. Avrupa'nın önemli siteleri, ünlü akademiler tarafından yapılan pozitif bildirimler var. Bu bizler adına ve ülkemiz adınada sevindirici ve gurur verici bir durum.

"Kuveyt'e değil, Türkiye'ye oyuncu yetiştiriyorum"

Ben 2009 yılında Kuveyt INS Sports Football Academy'de futbol direktörü olarak görev aldım. Belki 6 ay görev aldım ama bu zaman zarfında önemli başarılar elde edip ülkemi en iyi sekilde temsil ettim. Amacım Kuveyt'e değil, Türkiye'ye oyuncu yetiştirmek istiyorum. Hedefim ülke topraklarında yetenekli oyunculara elimin değmesi onlara katkı sağlamaktı. Bunu da 5 yıldır kurucusu oldugum akademide gerçekleştirmekteyim. İnşallah ülkemizde bu pandemi sürecini başarılı bir şekilde atlattığında yeni bir proje ile futbola katkı sağlayacağım.

Kaan Demir'in o projesi nedir?

Brazilian Soccer School'da futbol direktörü olarak görev yapacağım. Ve bu süreçte KD SoccerAcademy ile entegre bir şekilde farklı hedef ve projeler ile devam edecek. Türkiye'de birçok akademi vardı. Ünlü kulüplerin okulları da vardı. Oyuncu yetiştirmek ve Türk futboluna armağan etmek istiyoruz. Bunu lafta değil, gerçekten yapmak istiyoruz. Daha önce dokunduğumuz oyuncular da var. Süper Lig ve TFF 1. Lig'de oynayan oyunculardan söz ediyorum. Devamının geleceğini sizlerin aracılığıyla futbolseverlere iletmek istiyorum.

Senin için hazırladığımız haberler