Alman ekibinde pozitif vaka! Aldıkları önlem...

05.05.2020 - 14:44 | Son Güncellenme: 05.05.2020 - 14:45

Almanya'da 2. Lig'de mücadele eden Erzgebirge Aue ekibinde bir kişinin koronavirüs testinin sonucu pozitif çıktı. Alman ekibi, vaka sonrası ne yaptı? İşte aldıkları kararlar...

Almanya 2. Lig'de mücadele eden FC Erzgebirge Aue ekibinde de koronavirüs vakasına rastlandı. Alman basınında yer alan haberlere göre; Aue'de bir çalışanın salgından etkilendiği ortaya çıktı. Kulüp hiç vakit kaybetmeden gerekli önlemleri aldı.

DIŞ HABER/AJANSSPOR

Aue'de koronavirüs vakası çıktı

Profesyonel çalışanlar, antrenörler ve yetkililer, 7 Mayıs Perşembe gününe kadar evde karantinaya gönderildi. Kulüp ayrıca, ilgili makamlara durumu haber verdi, bilgilendirme yaptı.

Geçen hafta testler negatif çıkmıştı

Öte yandan Erzgebirge Aue'de bu sonucun ikinci test serisinden geldiği ifade edildi. Ayrıca kulüp süreçle ilgili olarak daha fazla bilgi vermek istemiyor. Geride bıraktığımız hafta alınan örneklerin negatif olduğu belirtildi.

Dresden ekibinde de vardı

4 Mayıs (dün) tarihinde Aue'nin ligdeki rakiplerinden biri olan Dynamo Dresden'de de bir koronavirüs teşhisi olduğu bildirilmişti. Almanya'da Bundesliga ve Bundesliga 2 maçlarının stadyumda taraftarsız oynanıp oynanmayacağına yarın karar verilecek.

Senin için hazırladığımız haberler