Alman Yüzücülerin Dünya Şampiyonası İçin Tercihi Erzurum

16.09.2022 - 10:30 | Son Güncellenme: 16.09.2022 - 10:35

Alman yüzme kulübü Oneflow’un Japonya’da düzenlenecek olan 19. Dünya Yüzme Şampiyonası çalışmaları Erzurum'da devam ettiriyor. İşte detaylar...

Alman Yüzücülerin Dünya Şampiyonası İçin Tercihi Erzurum

AJANSSPOR HABER

Alman yüzme kulübü Oneflow’un Japonya’da düzenlenecek olan 19. Dünya Yüzme Şampiyonası çalışmaları için tercih ettiği yer Erzurum oldu. Kulübün baş antrenörü Matthew Magee kulübün neden Erzurum’u seçtiğini anlattı. Detaylar...

‘Buranın insanı çok dostça’ İlk kez Erzurum’a gelen Oneflow Yüzme Kulübü Baş Antrenörü Matthew Magee şehrin irtifasını ilk kez tecrübe ettiğini belirtirken Dünya Yüzme Şampiyonası için neden Erzurum’u tercih ettiklerini şu sözlerle anlattı: ‘’Takıma yeni katıldım ve buradaki irtifa benim için ilk tecrübe oldu. Buranın insanı çok dostça ve arkadaşça. Buraya gelmeden önce sadece fitness antrenmanları yapıyorduk. Yüksek rakımı tercih etmemizin sebebi ise temiz havanın vücuda iyi gelmesi. Bu yüzden Erzurum’u seçtik.’’ dedi.

''Takım Erzurum’a gelmeyi çok seviyor''

7 sporcusu ile Erzurum’a ilk gelen Magee, takımın şehre 4 kere geldiğini ve sporcuların şehri sevdiğini ‘’Takım Erzurum'a gelmeyi çok seviyor, insanlarını çok seviyoruz ve bu yüzden tekrar gelebiliriz.’’ sözleriyle ifade etti. 

Hedef madalya

Matthew Magee, 14-30 Temmuz 2023’te Japonya’nın Fukuoka kentinde düzenlenecek olan 19. Dünya Yüzme Şampiyonası’na hazırlanan takımdan 4 kişinin milli takıma gideceğini ve şampiyonada madalya alabilmek için ellerinden geleni yapacağını söyledi.

50’den fazla ülkenin tercihi 2017’de hizmete açılan ve Avrupa’nın şehir merkezindeki tek yüksek irtifalı tam olimpik yüzme havuzu olan Palandöken Olimpik Yüzme Havuzu, hizmete girdiğinden beri 50’den fazla ülkenin yüzücülerini ağırladı. Olimpik yüzme havuzu özellikle de 2 bin rakımda bulunması nedeniyle yabancı yüzücülerin antrenman için tercih ettiği adres oldu.

Senin için hazırladığımız haberler