Almanlar Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ı yazdı: ÇÖKÜŞ!

Feride Kara
23.12.2021 - 00:33 | Son Güncellenme: 23.12.2021 - 09:48

Almanya’nın en büyük yayın organı Bild, bugün internet sayfasında başarısız bir sezon geçiren İstanbul’un 3 Büyüğüne yer verdi.

Çeviri: Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Bild, bugün internet sayfasında başarısız bir sezon geçiren İstanbul’un 3 Büyüğüne yer vererek “İstanbul kulüplerinin çöküşü” “Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray krizde” manşeti ile bir haber analiz yazısı yayınladı.

 

"Bu sezon her şey çok başka"

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, iki istisna ile (Bursaspor/2010, Başakşehir/2020) 30 yıldan bu yana Türkiye Ligini aralarında paylaşan 3 zirve kulübü. Ama bu sezon her şey çok başka.

"Fark kapanmaz"

Ligin ilk yarısı henüz tamamlanmadan 18 hafta sonunda 3 büyük kulüp artık Trabzonspor ile ara kapatılamayacak kadar büyük puan farkıyla geriye düştü.

Fenerbahçe güçlü başladı ama...

Fenerbahçe: Sarı lacivertliler sezona güçlü şekilde başladılar. 8. Haftada liderliğe yükseldiler. Düşüş 9. Haftada deplasmanda alınan 3-1’lik Trabzonspor yenilgisiyle başladı. 18 hafta sonunda durum: Zirveye 16 puan uzaklık ve bunun sonucunda pazartesi günü teknik direktör Vitor Pereira’nın kovulması ile sonuçlanan bir süreç. Kulüp ise Twitter hesabından hoca ile anlaşarak ayrıldıklarını ve başarılar dilediklerini açıkladı.

Yeni teknik direktör gelince...

Pereira Fenerbahçe’ye ikinci kez gelmişti. Kanaryalarda 2015’te de görev yapmıştı. Dünya şampiyonu Mesut Özil ise onun yönetiminde zorlu bir dönem geçirdi. Şimdi yeni bir teknik direktörün gelişiyle belki eski günlerdeki performansına ulaşabilir.

Beşiktaş kağıt üzerinde güçlüydü

Beşiktaş: Geçen yılın şampiyonu Beşiktaş sezona en azından kağıt üstüne kesinlikle üst düzey bir takımla başladı. Takıma Batshuayi, Pjaniç, Kenan Karaman ve Teixeira dahil oldu.

Ancak teknik direktör Sergen Yalçın geçen yıl kendisini şampiyon yapan oyundan vazgeçti. O dönem mücadele, azim ve pres ön plandaydı. Ama bu defa rakipleri kaliteli oyunla alt etmek istedi. Bu da hataydı.

Sergen Yalçın gittikten sonra işler biraz düzeldi

İşler Sergen Yalçın’ın planladığı gibi gitmedi. Takım puan olarak çok geriye düştü. Sonuç. Yalçın aralık ayı başında kovuldu. O gittikten sonra işler biraz daha iyi gitmeye başladı. Ama buna rağmen Beşiktaş yine de zirvenin çok uzağında.

Galatasaray için daha kötüsü olamazdı

Galatasaray: Daha kötüsü herhalde olamazdı. Galatasaray 24 puanla zirvenin tam 21 puan uzağında. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve Başkan Burak Elmas, şimdiye kadar Türkiye’de pek görülmemiş bir transfer politikası izleyerek genç oyunculara yöneldi. Takıma değerli genç futbolcular dahil edildi. Ancak yine de iyi bir 6 numara ve bitirici bir santrfor eksikliği göze çarpıyor.

Ligde gidişat kötü ama...

Eğer kış transfer döneminde bu eksiklikler giderilirse diğer oyuncular bundan yararlanacaktır. Ligde gidişat kötü ama Galatasaray Avrupa Ligi’nde E Grubu’nu Marsilya, Lazio ve Lokomotiv Moskova önünde lider bitirdi. Demek ki oluyor.

Trabzonspor'un başarı hikayesi

İstanbul’un büyük kulüplerinin çöküşünü anlatırken Trabzonspor’un başarı hikayesinden bahsetmeden olmaz. Karadeniz ekibi bu sezon kazanıyor ve kazanıyor. Şu anda 18 maç sonunda ligin zirvesinde. İstanbul kulüpleri ile fark çok fazla yani şampiyonluk yakalayacak kadar yakında.

Senin için hazırladığımız haberler