Almanya'da gündem Haaland: 'Şimdiden bir düşüş içerisinde olması...'

25.01.2020 - 15:34 | Son Güncellenme: 25.01.2020 - 12:37

Almanya'da gündem Haaland: 'Şimdiden bir düşüş içerisinde olması...'

Süre aldığı 57 dakikada rakip ağlara tam 5 gol birden gönderen Dortmund’un yeni transferi Erling Haaland, Almanya’nın bir numaralı gündem maddesi. Teknik direktör Favre ve takım arkadaşları dünkü maçın ardından ona övgüler yağdırdı.

Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk beş maçının hepsinde gol atmayı başaran Haaland, sadece 20 milyon euroluk bir bonservis bedeliyle Dortmund’un yolunu tuttu. Augsburg ile oynanan maçın ikinci yarısında oyuna dahil olan Norveçli üç gol birden atmış ve 5-3’lük galibiyetin baş mimarı olmuştu. Dün 5-1 kazanılan Köln maçında da oyuna sonra girdi ve iki gol birden kaydetti.

Takımın İsviçreli file bekçisi Roman Bürki, maç sonu Haaland’a takıldı: “Şimdiden bir düşüş içerisinde olması üzüntü verici. Augsburg’a karşı üç gol atmıştı, bugün iki tane attı. Gelecek hafta bir gol atmaz diye ümit ediyorum.”

Julian Brandt ise “İşte bu yüzden Erling’i aldık. Bu kadar genç yaşta bunları yapıyor olması çok etkileyici. Çok hızlı ve vücudunu nasıl kullanması gerektiğini biliyor. Bizim için önemli bir silah” ifadelerini kullandı.

Takım kaptanı Marco Reus: “Çok sakin ve rahat birisi. Bize katılmadan önce çok fazla idman yapamadığı için çok çalışıyor. İki maçta beş gol atması onun adına harika.”

Teknik direktör Lucien Favre: “10 Aralık’tan bu yana çok fazla idman yapmadı. O yüzden onu kullanırken dikkatli olmalıyız. O her zaman kazanmak isteyen birisi. Takımımda böyle bir oyuncu olması fantastik bir durum.”

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler