Almanya'da şampiyon mini turnuvayla belli olacak

29.04.2020 - 11:23 | Son Güncellenme: 29.04.2020 - 11:24

Almanya Basketbol Bundesliga'da bir araya gelen 17 kulüp, ligin kaderi ile ilgili önemli bir karara imza attı.

Almanya'da şampiyon mini turnuvayla belli olacak

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

Daha önce voleybol, hentbol ve buz hokeyi liglerinin bitirilmesi sonrası diğer bir salon sporu olan basketbolda da sezonun sonlandırılması bekleniyordu.

17'de 10 'Devam' dedi

Ancak video konferans yöntemiyle toplanan 17 basketbol kulübünün sezonun kaderi için yaptıkları oylamada kulüplerden 10'u devam 7'si sezonun bitirilmesi yönünde oy kullanınca ligin 10 takımla devamına karar verildi. Puan sıralamasında ilk 10 sırada yer alan takımlardan dokuzu Bayern Münih, Ludwigsburg, Crailsheim, Alba Berlin, Oldenburg, Vechta, Bamberg, Göttingen, Ulm ligin devam etmesi yönünde oy kullanırken sekizinci sıradaki Würzburg karşı oy kullandı.

10 takımlı mini turnuva

Bunun üzerine onuncu takım olarak olumlu oy kullanan 14. sıradaki Frankfurt 10 takımdan oluşacak kalan lige dahil edildi. Seçilecek bir şehirde ve tek bir salonda 10 takım bir mini turnuva ile şampiyonu belirleyecek. 

Turnuvada beşerli iki gruba ayrılacak takımlar aralarında karşılaşacak ve grup liderlerinin oynayacağı final sonrası şampiyon ortaya çıkacak. Ligde bu sezon küme düşme ise olmayacak. Ancak futbol Bundesliga'da olduğu gibi son kararı yine siyaset verecek.

Senin için hazırladığımız haberler