Alper Uçar-Alisa Agafonova çifti buza veda etti: 'Eksikliklerini hissedeceğiz'

01.04.2018 - 11:36 | Son Güncellenme: 01.04.2018 - 11:36

Türkiye'nin buz pateninde uluslararası arenada en tanınan isimlerinden Alper Uçar ve Alisa Agafonova çifti, aktif sporculuk hayatlarını sonlandırdı.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Ahmet Hamdi Gürbüz, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki sporcunun da Türk buz patenine çok büyük katkılar sağladığını belirterek, "İki sporcumuzun da eksikliğini hissedeceğiz." dedi.

Alper-Alisa çiftinin Türk buz pateni tarihinde birçok ilke imza attığını vurgulayan Gürbüz, "Sporcularımız, olimpiyatlardan sonra Artistik Buz Pateni Dünya Şampiyonası'na katıldılar ve federasyon tarihinde bir ilki başararak uzun programda yarıştılar. Çok güzel ve keyifli bir yarışma oldu." ifadelerini kullandı.

Başkan Gürbüz, Alper'in 33 yaşına geldiğini ve günde 8-9 saatlik antrenman programının kendisini zorlayacağını dile getirerek, "Alper, ABD'de antrenörlük yapmak istiyor. Hatta yanılmıyorsam bir okul devraldı ve antrenörlük kariyerine de bu okulda başlamayı hedefliyor. Alisa ise Fransa'ya tanışacak ve bu yaz evlenmeyi planlıyor. Alisa da tıpkı arkadaşı gibi kariyerine antrenör olarak devam etme niyetinde. Bu iki milli sporcumuz da federasyonumuzdan bir talep gelirse değerlendirecek. Çünkü federasyonumuz, kendilerine ciddi destek ve emek verdi. Onlar da bunu en iyi şekilde değerlendirerek ülkemizi uzun yıllar uluslararası buz pateni camiasında iyi bir yere taşıdı." diye konuştu. 

- "İyi sporcu yetiştirmek için iyi antrenöre ihtiyaç var"

Başkan Gürbüz, iki sporcunun da bırakma kararı öncesinde kendisiyle fikir alışverişinde bulunduğunu aktararak, milli sporcuların kararını desteklediğini söyledi. 

Hem Alper'in hem de Alisa'nın iyi birer antrenör olacağına inandığının altını çizen Gürbüz, "Belki Avrupa ve dünya şampiyonaları olabilir ama bir olimpiyat daha kaldıramazlardı. Belki Alisa devam edebilirdi ancak ona da bir partner bulmak ve kategorisine getirmek çok zor bir süreç olurdu. Ben de verdikleri kararın doğru olduğu kanaatindeyim. İyi sporcu yetiştirmek için iyi antrenöre ihtiyaç var. Her iki isim de iyi antrenör olacaktır. Federasyonumuza, ülke ve dünya sporuna bu anlamda da ciddi katkı sağlayacaklardır diye düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu. 

Federasyonun olağan genel kurul süreci içinde olduğunu hatırlatan Gürbüz, şunları kaydetti: 

"Henüz adaylar netleşmedi. Eğer ben devam edersem, iki sporcumuzdan da faydalanmaya devam etme niyetindeyim. Bizden gelecek her teklife açıklar çünkü buraya borçları olduğunu düşünüyorlar ve kendilerine fırsat verilirse Türkiye'ye borçlarını ödemek istiyorlar. Şimdi bu iki sporcunun yerine yeni birilerini koymamız lazım. Yine bir proje kapsamında Berk Akalın'a partner bulmaya çalışıyoruz. Kendisi, olimpiyatlara yakın ve bizi iyi temsil edebilecek kalitede bir sporcu. Tabii sadece bu yetmez. Tek erkek ve tek kadınlarda da yeni isimler çıkarmalıyız. Hedefimiz Avrupa ve dünya şampiyonaları değil olimpiyatlar olmalı."

Senin için hazırladığımız haberler