Alt coin nedir ve hangi alt coinler güvenilir?

28.02.2021 - 21:36 | Son Güncellenme: 28.02.2021 - 21:41

Son günlerde alt coinlerin çok fazla ilgi görmesi sonrası meraklarda her geçen gün artmaya devam ediyor. Peki bu altcionler nedir ve ne işe yarar ayrıca altcoinlerin güvenilir olanları hangisi gibi araştırmalar da sürüyor. İşte altcoinlere dair tüm detaylar...

Alt coin nedir ve hangi alt coinler güvenilir?

Son günlerde sosyal medya üzerinde borsa ve coin alımları artmaya devam ediyor. Altcoinlere olan ilgiler gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Kısa yoldan zengin olmak isteyenler alt coinlere olan ilgisi merak edilmeyi sürdürüyor. İşte altcoinlere dair tüm detaylar...

altcoin nedir?

Bitcoin, kısaca şifrelenmiş bir kod dizini kullanan sanal para birimi olarak olarak biliniyor. Son zamanlarda bu alana olan ilginin artması ile beraber çözümlenen bitcoin şifreleri artmış ve bu işle ilgili donanımlar üretilmiştir. Bitcoin dünyasına olan ilginin artması ile üretilen şifrelerin zorlukları da paralel artmış bu da farklı bitcoin türevlerinin türemesine yol açmıştır.

Farklı bir algoritma yapısına sahip olan yeni şifrelenmiş birimlere Altcoin denir. Yani bir nevi bitcoin benzeri/türevi şifrelenmiş para birimleridir. Gündemde 200’den fazla altcoin bulunmakta ve bunlar bitcoin exchange sitelerinde oldukça ilgi görmektedir.

Ancak exchange sitelerinde her türlü coin’i bulamayabilirsiniz. Bunun sebebi ise genel anlamda altcoinlerin market hacminin yeterli doygunluğa henüz ulaşmamış olmaması ve gerekli talep sınırını henüz aşmaması ile alakalıdır. Altcoinleri rahatlıkla Bitcoin’e çevirebileceğiniz Cryptsy sitesinde aktif olarak 150 coin işlem görmektedir.

Senin için hazırladığımız haberler