Altay Bayındır'ın alkış alan hareketi karşılıksız kalmadı!

27.10.2020 - 16:25 | Son Güncellenme: 27.10.2020 - 16:35

Fenerbahçeli kaleci Altay Bayındır, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın hakkında tweet attı, bunu gören taraftar çocuğuna 'Altay' ismini verdi. İşte detaylar...

Altay Bayındır'ın alkış alan hareketi karşılıksız kalmadı!

Salim MANAV-AJANSSPOR

Altay Bayındır tweet attı, bunu gören taraftar çocuğuna 'Altay' ismini koydu.

Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda, karne dağıtım töreninin ardından evine giden müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ağır yaralanmış, kaldırıldığı Kozluk Devlet Hastanesinde şehit olmuştu. 

Fenerbahçe'nin genç kalecisi Altay Bayındır, Twitter hesabından “#AybükeYalçın” hashtagi ile Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın'ı vefatının 3. yıldönümünde unutmamış ve anmıştı.

Attığı tweetin ardından kamuoyu ve spor camiasının taktirini kazanan Bayındır'ın tweetinin altına ilginç bir cevap geldi. Mertkan Tatar adlı bir Fenerbahçe taraftarı “Yakında Allah nasip ederse bir erkek çocuğum olacak, artık isim aramıyorum. Onun adı Altay” yazılı bir tweet atttı.

Çok kısa bir süre önce çocuğu dünyana gelen ve adını Altay koyan Tatar, “Altay Bayındır'ın Şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ı unutmaması ve Twitter'da anmasından dolayı çok etkilendim ve böyle bir karar aldım. Zaten kulübümüzün 1 numarası, oğlumun adını Altay koymak gurur verici ancak koyma nedenim tamamen o gün Twitter'da gösterdiği örnek davranıştı” dedi.

Altay Bayındır'ın kısa süre içerisinde Tatar ailesi ile iletişime geçip teşekkür edeceği öğrenildi.

Altay isminin anlamı nedir?

1-) Asya’da Batı Sibirya ile Moğolistan’ı ayıran dağlık bölge.

2-) Altay dağlan bölgesinde yaşayan Türklerin genel adı.

Senin için hazırladığımız haberler