"Amacımız sezonu ilk 10'un en iyi yerinde bitirmek"

01.04.2017 - 21:55 | Son Güncellenme: 01.04.2017 - 21:55

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Antalyaspor'un Kayserispor'u 2-1 yendiği maçtan sonra açıklamalarda bulundu.

Maça çok iyi başladıklarını belirten Rıza Çalımbay ''Yukarıya oynayacaksak kazanmamız gereken bir maçtı.Kolay olmayacağını biliyorduk.Kayserispor çok iyi bir takım, bugün bunu da gösterdiler.Kayserispor ikinci yarıya çok iyi başladı.Bizim beklediğimizden farklı oynadılar.Biz de 5 dakika sonra hamlemizi yaptık'' dedi.

''Kırmızı kartta çok büyük yanlış yaptılar''

Hakemlerin kırmızı kart kararının yanlış olduğunu söyleyen Çalımbay ''Kırmızı kartta çok büyük yanlış yaptılar.Charles hiçbir alakası yokken kırmızı kart yedi.İki takımda 10 kişi kaldı.Yüzde yüz penaltımız da verilmedi.Kayserispor çok iyi oynadı.Güzel bir lig maçı oldu'' dedi.

Takımının durumu hakkında da açıklamalarda bulunan Çalımbay ''Biz Antalyaspor'u çok zor durumdayken aldık.Bizim için hedef ilk 10 dedik.İlk 10'un en iyi yerinde bitirmek istiyoruz.Oyuncu arkadaşlarımıza da söyledim.Ya yukarı ya da ortalarda olacağız dedim.İnşallah ligi çok iyi yerde bitireceğiz'' dedi.

Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'de sahalarında Kayserispor'u 2-1 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, iki takımın da ortaya koyduğu futbolu övdü.

Karşılaşmaya istedikleri gibi iyi başladıklarını anlatan Çalımbay, şöyle konuştu:

"Bana göre hakem, oyundan yanlış arkadaşı attı. Atmaması gereken arkadaşımızı attı. İki takım da 10 kişi kalınca, galibiyet için oynadı. İki takımı da tebrik etmek lazım. Amacımız sezonu ilk 10'un en iyi yerinde bitirmek. Takımı sonuncu sırada aldık. İki puanı vardı. Bunu söylememin amacı, bütün futbolcularımı, yönetimi, taraftarı kutlamak istememdir. Çünkü zor günler yaşayarak buralara geldik." 

Karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus'un yönetimiyle ilgili soru üzerine Çalımbay, şunları kaydetti: 

"Kararlarını tam istediği gibi veremedi. Tabii yardımcılarının da yardımını tam alamadı. Çünkü bize göre atılan oyuncunun Charles olmaması gerekiyordu. Başka birine belki sarı kart gösterebilirdi o olayda. Bana göre de penaltımız, yüzde yüz penaltı idi. Böyle bir pozisyonu hakem es geçti ama bana göre yardımcı hakemin görmesi gerekiyordu. Zor bir maçtı. Her şeyi olan bir maçtı. Galip geldiğimiz için mutluyuz. Hakemlere saygımız sonsuz. Geçen sezon Kasımpaşa'da iken bunun daha nelerini yaşadım. En az 16 puanımız gitmişti. Oluyor, yapıyorlar. Maç bugün berabere bitseydi çok üzülürdük. Hakeme 'Yanlış adam attın.' diye söylüyorum. O da 'Ne yapayım?' dedi. Artık yapacak bir şey yok. Çünkü Charles'ın pozisyonla alakası yok."

Senin için hazırladığımız haberler