Amerikalı tenisçiden yıllar sonra gelen itiraf, “Sadece dilini okuyordum…”

30.04.2021 - 18:44 | Son Güncellenme: 30.04.2021 - 19:15

8 kez Grand Slam kazanan Andre Agassi, kariyeri boyunca hep rekabet içinde olduğu Alman Boris Becker’i nasıl egale ettiğini anlattı. İşte detaylar…

Amerikalı tenisçiden yıllar sonra gelen itiraf, “Sadece dilini okuyordum…”

AJANSSPOR - HABER

1986-2006 yılları arasında faaliyet gösteren profesyonel tenisçi Andre Agassi, başarısının perde arkasında yatan faktörü yıllar sonra itiraf etti. Kariyeri boyunca 8 kez Grand Slam ve 30 milyon Dolar’ın üzerinde meblağ kazanan Amerikalı, Alman tenisçi Boris Becker’i dil hareketleriyle mat ettiğini açıkladı. Tennis TV ile yaptığı mülakatta Becker’in diline göre saha içinde konumlandığını söyleyen Agassi, bu sayede başarıya ulaştığını belirtti.

“Dilinde garip bir tik olduğunu fark ettim…”

Alman tenisçiye karşı ilk 3 maçta mağlup olan Andre Agassi, tenise tutunabilmek adına son derece ilginç bir yola başvurur. Boris Becker’in dilinde bir farklılık olduğunu ve dilini servis attığı yöne doğru çevirdiğini anlar. Becker’de fark ettiği bu değişimden sonra tenis tarihi yeniden yazılır ve Agassi’nin altın yılları başlamış olur.

“Bütün çabam yakalanmamaktı…”

Boris Becker’in nereye servis atacağı umrumda değildi. Zaten nereye servis atacağını biliyordum. Tek gayem yakalanmamaktı.” diyen Agassi, Becker’le karşılaştığı 14 maçta büyük bir üstünlük kurar. 14 maçın sadece 4’ünde mağlup olur ve 10 müsabakada sahaya hükmede.

“Meğer yalnızca dilimi okuyormuşsun!”

Tenis dışında da Becker’le iyi bir arkadaşlığı olduğunu söyleyen Agassi, bu keşfini bir gün Alman tenisçiye açıklar.

Birlikte dışarı çıktık, birer bardak bira içtik ve dayanamayıp 'Bu arada, bunu yapıp servisini açık ettiğini biliyor muydun?' dedim. Az kalsın sandalyeden düşüyordu. Dedi ki: 'Hep eve gider ve karıma sadece 'Sanki aklımı okuyormuş gibi' derdim. Meğer sadece aklımı okuyormuşsun!

 

Senin için hazırladığımız haberler