Efes Barcelona maçında ya köpürecek ya gazı kaçacak/ maç hangi kanalda, saat kaçta

Kerem Ergün
17.11.2022 - 15:37 | Son Güncellenme: 17.11.2022 - 15:55

Euroleague'de sezona kötü bir başlangıç yapan son şampiyon Anadolu Efes, bu akşam ligin iddialı ekiplerinden Barcelona ile karşılaşacak. İşte tüm detaylar...

Efes Barcelona maçında ya köpürecek ya gazı kaçacak/ maç hangi kanalda, saat kaçta

AJANSSPOR-BURAK ALACA

Turkish Airlines Euroleague’in 8. haftası bu akşam başlıyor. Sezona beklentinin çok gerisinde başlayan son şampiyon Anadolu Efes, ligin güçlü takımlarından Barcelona’yı saat 20.30’ta Sinan Erdem Spor Salonu'nda ağırlayacak. İlk 7 maçta hanesine yalnızca 2 galibiyet yazdırabilen temsilcimiz için bu maç çok kritik olacak. 

Yakın tarihin Avrupa derbisi

Euroleague’de son iki sezonun şampiyonu Anadolu Efes, Katalan temsilcisi karşısında son yıllarda kritik maçlara çıktı. 2020-2021 sezonunun finalinde boy gösteren iki ekip arasından kazanan taraf temsilcimiz Anadolu Efes olmuştu. Ekibimizin CSKA Moskova’ya finalde kaybettiği 2018-2019 sezonunda ise iki takımın yolları play-off etabında kesişmişti. 5 maça uzayan seride kazanan taraf 3-2'lik skor ile Anadolu Efes olmuştu. 

Barcelona maçlarının adamı Larkin yok

Shane Larkin’in Barcelona karşısında en akıllara kazınan performansı 3-2 biten play-off serisindeydi. Seriyi 19.6 sayı, 3,2 asist ortalamalarıyla oynayan milli oyuncu takımı adeta sırtlamıştı. Serinin 3. maçında rakip potaya 30 sayı bırakan Larkin, Barcelona’yı yıkmıştı. “Sugar Shane” lakaplı Larkin aynı yıl normal sezonda iki ekip arasında oynanan ikinci maçta tam 37 sayı atmıştı. Anadolu Efes’in Euroleague’de ilk kez kupayı müzesine götüren Anadolu Efes’te Larkin final karşılaşmasını 21 sayıyla tamamlamıştı. 

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes’te taşlar yerine oturmadı!
Habere Git

Rakipte tanıdık yüzler var

Rakip Barcelona’da daha önce ülkemize iz bırakmış isimler yer alıyor. Anadolu Efes ilk şampiyonluğunda da kilit rol oynayan milli pivotumuz Sertaç Şanlı bu akşam eski takımına karşı parkede olacak. Bir diğer isim ise 8 sezon Fenerbahçe formasını terleten, kulüple özldeşleşmiş Çek pivot Jan Vesely. Geçtiğimiz sezon oynanan Basketbol Süper Ligi finalinde Fenerbahçe’nin Anadolu Efes’i 3-1 mağlup ettiği final serisinde Vesely, etkili bir performans ortaya koymuş ve finallerin MVP’si olmuştu. 

Ergin Ataman mutsuz

Euroleague’de son üç maçından mağlup ayrılan Anadolu Efes’te koç Ergin Ataman’ın duruma karşı olan memnuniyetsizliği maç sonu demeçlerine de yansıyor. Geçtiğimiz hafta Real Madrid karşısında kaybedilen maçın sonunda tecrübeli koç “Son çeyrekte aptalca top kayıpları yaptık. Real Madrid’i tebrik ederim” demişti.

Karşılaşma S Sport ve S Sport Plus'ta

Bu akşam 20.30'ta başlayacak olan karşılaşma, S Sport ve S Sport+ ekranlarında izleyicilerle buluşacak.

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes'e dejavu! Şampiyonluk mu geliyor?
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler