Anadolu Efes, Tyrique Jones İle 2 Yıllık Sözleşme İmzaladı | Transfer Haberleri

24.06.2023 - 13:14 | Son Güncellenme: 24.06.2023 - 13:30

Transfer haberleri... Basketbol Süper Ligi takımlarından Anadolu Efes, Türk Telekom ile yollarını ayıran Tyrique Jones ile anlaşmaya vardığını açıkladı.

Anadolu Efes, Tyrique Jones İle 2 Yıllık Sözleşme İmzaladı | Transfer Haberleri

AJANSSPOR-HABER

Elijah Bryant ve Rodrigue Beaubois ile dün yeni sözleşme imzalayan Basketbol Süper Ligi ekibi Anadolu Efes, başarılı pivot Tyrique Jones'u kadrosuna kattığını duyurdu.

Tyrique Jones ile 2 yıllık sözleşme imzalandı

Kulüpten yapılan açıklamada, "Başarılı pivot Tyrique Jones ile 2 yıllık sözleşme imzaladık" ifadelerine yer verildi. 

İsmi birçok takımla anıldı

Son olarak Türk Telekom'da forma giyen ve başkent ekibinden ayrılan Tyrique Jones'u, Euroleague'in önemli kulüplerinden Virtus Bologna ve Olympiakos da yakından takip ediyordu.

İlgini Çekebilir
Efes, MVP'nin peşinde!
Habere Git

Jones'un Avrupa performansı

Tyrique Jones, geçtiğimiz sezon Eurocup’ta Türk Telekom forması ile 20 karşılaşmada 27:18 dakika süre alarak maç başına 12,7 sayı, 8,0 ribaunt ve 1,0 asist ortalamaları ile mücadele etti.

Jones, sezonun MVP'si seçildi

Tyrique Jones, 2021-22 sezonunda maç başına 9,6 ribaunt ile İtalya Ligi’nin ribaunt kralı oldu. 2022-23 sezonunda ise Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin “En Değerli Oyuncusu” seçilen Jones, aynı sezon Eurocup’ta sezonun en iyi ikinci beşine adını yazdırdı.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde ise 34 maçta 27,32 dakika ortalama süre alan Amerikalı oyuncu maç başına 13,9 sayı, 8,7 ribaunt ve 1,9 asist ortalamaları yakaladı.

Tyrique Jones kimdir?

2020 yılında Xavier Üniversitesi’nde mezun olan Tyrique Jones ilk profesyonel deneyimini Eylül ayında Güney Kore’nin Wonju DB Promy takımında yaşadı. Aralık 2020’de İsrail’in Hapoel Tel Aviv takımına transfer olan Jones, bir sezon sonra İtalya’nın Pesaro takımının yolunu tuttu. 

İlgini Çekebilir
Petkimspor'dan gard takviyesi
Habere Git

Öte yandan İstanbul temsilcisi geçtiğimiz günlerde başantrenör Ergin Ataman, Doğuş Balbay, Egehan Arna, Furkan Haltalı, Buğrahan Tuncer, Chris Singleton ve asistan koç Yakup Sekizkök ile yollarını ayırmıştı. Efes, Ataman'ın yerine ise son olarak Türk Telekom'u çalıştıran koç Erdem Can'ı göreve getirmişti. 

Senin için hazırladığımız haberler