Anadolu Efes ve Fenerbahçe Tyler Dorsey Transferi İçin Karşı Karşıya

Burak Alaca
26.02.2023 - 18:53 | Son Güncellenme: 26.02.2023 - 19:17

Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes, G-League ekibi Texas Legends tarafından serbest bırakılan Amerikalı guard Tyler Dorsey'in transferi için karşı karşıya geldi.

Anadolu Efes ve Fenerbahçe Tyler Dorsey Transferi İçin Karşı Karşıya

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları Euroleague'deki temsilcilerimiz Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko kritik bir transfer için karşı karşıya geldi. İki ekibin hedefindeki isim G-League'de Texas Legends tarafından serbest bırakılan Tyler Dorsey.

Tüm Avrupa peşinde

İtalyan gazeteci Matteo Andreani'nin haberine göre oyuncuyla eski takımı Olympiakos başta olmak üzere; Monaco, Fenerbahçe ve Anadolu Efes gibi Euroleague ekipleri ilgileniyor.

Uzun kontrat istemiyor

Habere göre oyuncu uzun bir kontrat istemiyor. Oyuncunun talebi sezon sonuna kadar sürecek bir kontrat. Anadolu Efes ve Fenerbahçe'nin de isteğinin bu yönde olduğu belirtilirken, eski takımı Olympiakos'un ise en az 1,5 yıllık bir anlaşma yapmak istediği söyleniyor.

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes'e saniyeler yetti!
Habere Git

Fenerbahçe uzun zamandır istiyor

Oyuncu yaz aylarında Fenerbahçe Beko ile anlaşma aşamasına gelmiş ama son anda rotasını NBA'e çevirmişti. Sonrasında da adı Fenerbahçe ile anılan oyuncu NBA G-League'de yoluna devam etme kararı almıştı.

Olympiakos geri istiyor

Tyler Dorsey geçen sezon Euroleague'de Final 4'a kadar çıkan Olympiakos kadrosunun önemli bir parçasıydı. Yunan ekibinin 4. bitirdiği sezonda 38 maça çıkan 1.93'lük gard 11.4 sayı, 1.7 asist ortalamaları tutturdu.

Fenerbahçe koç avantajına sahip

Geçtiğimiz yıl Yunan vatandaşlığı alan Dorsey, EuroBasket 2022'de devşirme statüsünde milli takım forması giydi. Yunan Milli Takımı'nı Fenerbahçe Beko Baş Antrenörü Dimitris Itoudis çalıştırırken, Nick Calathes ve Kostas Antetokounmpo'da kadronun birer parçasıydı.

İlgini Çekebilir
Obra Fenerbahçe'yi üzdü!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler