Euroleague’de son şampiyon Anadolu Efes sezona kötü girdi

Feride Kara
04.11.2022 - 21:02 | Son Güncellenme: 04.11.2022 - 21:09

Euroleague’de son şampiyon Anadolu Efes sezona kötü bir başlangıç yaptı. Anadolu Efes'in bu başlangıcı geçen sezonun başı ile benzerlikler taşıyor.

Euroleague’de son şampiyon Anadolu Efes sezona kötü girdi

AJANSSPOR

Türk Hava Yolları Euroleague’de son iki sezonun şampiyonu Anadolu Efes lige kötü bir giriş yaptı. Sezona 6 maçta 4 mağlubiyet ile başlayan Ergin Ataman’ın öğrencileri, son olarak dün gece favori oldukları maçta Bayern Münih’e 81-78 mağlup oldu. Anadolu Efes’in sezona başlangıcı akıllara şampiyonlukla noktalanan geçen sezonu getirdi. 

6’da 1 ile başlamıştı

Anadolu Efes 2021-2022 sezonun ilk 6 maçı sonunda galibiyeti hanesine yalnızca 1 defa yazdırabilmişti. O dönem zorlu bir fikstürle lige başlayan Anadolu Efes, maçları bu sezon da olduğu gibi sonuna kadar getirse de kazanmayı başaramamıştı. 

Bu sezon da iç açıcı başlamadı

Anadolu Efes ilk hafta ligin zayıf takımlarından Kızılyıldız karşısında kazanmasını bildi fakat oyun olarak ideal seviyede gözükmemişlerdi. Sonrasındaki haftalarda Monaco ve Valencia’ya son toplarda ucu ucuna kaybeden Anadolu Efes, Alba Berlin gaibiyetiyle bir soluk almıştı. Sonrasında derbide ligin en formda ekibi Fenerbahçe’ye kaybeden İstanbul ekibi, son olarak dün baştan sona denk giden mücadelede Bayern Münih’e 3 sayıyla mağlup oldu. 

İlgini Çekebilir
Efes'in tadı yok!
Habere Git

2022-2023 sonuçları

1. hafta Anadolu Efes 72-59 Kızılyıldız

2. hafta Monaco 95-92 Anadolu Efes

3. hafta Anadolu Efes 91-92 Valencia

4. hafta Anadolu Efes 78-74 ALBA Berlin

5. hafta Anadolu Efes 79-88 Fenerbahçe Beko

6. hafta Bayern Münih 81-78 Anadolu 

Sakatlıklara transfer çözüm oldu

Anadolu Efes için geçitiğimiz yıl ile bir diğer parelellik de sezon ortası transferlerinde oldu. Milli takım ile sakatlanan ve Aralık ayına dönmesi beklenen Shane Larkin’in yerine geçtiğimiz günlerde, son olarak UCAM Murica forması giyen Amerikalı gard İsiah Taylor transfer edilmişti. Geçtiğimiz sezon ise buna benzer bir durum Vasilije Micic’in 4. haftada Milano maçında sakatlanması üzerine olmuştu. Anadolu Efes yıldız oyuncunun sakatlığı sonrası kadrosuna, NBA’de kendisine takım bulamayan Elijah Bryant’ı katmıştı. 

Eleştiriler yine yağmur gibi yağmıştı

Bu günlerde perrformansıyla eleştri yağmuruna tutulan Anadolu Efes aynı durumla geçen yıl da karşılaşmıştı. Mevcut durum için takım mühendisliği, form, transfer stratejisi gibi konularda eleştiri alan ekip, o dönem ilk şampiyonluğun ardından doygunluğa ulaştı şeklinde eleştiriler alıyordu.

Senin için hazırladığımız haberler