Anadolu Efes'ten Fenerbahçe Beko'ya oylama cevabı

09.03.2022 - 09:29 | Son Güncellenme: 09.03.2022 - 10:02

Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes'e Euroleague oylamasında kullandığı oy için sitem etti. Bu gelişme üzerine Anadolu Efes Genel Menajeri Alper Yılmaz açıklamalarda bulundu.

Anadolu Efes'ten Fenerbahçe Beko'ya oylama cevabı

Fenerbahçe, Eurolegue'de yapılan oylamada kendisine destek vermediği için Anadolu Efes'i eleştirdi. Akşam Gazetesi'ne konuşan Anadolu Efes Genel Menajeri Alper Yılmaz, Euroleague için yapılan oylama ile ilgili şunları söyledi:

"Oylama A lisansı sahip olan 13 kulüp arasında yapıldı. Euroleague çift devreli bir lig usulü gerçekleşen organizasyon. Bazı takımların 34, bazı takımların 32 maç yapması buna aykırı. Bizim mantığımıza yatmadı. Oy kullanan 13 takıma bakarsanız kendi durumları için hangisi daha iyi olacak şeklinde yöntem seçtiler.

"Fenerbahçe'nin de olduğu 17 takımla husumetimiz yok"

Bizim de bu sistemde üçüncü olma şansımız var. Olympiakos ile aramız bir maça iniyor. Milano ile 2 maça iniyor. Performansımızı sergilersek ilk 4 içinde bitirme şansımız olacak. Bu durumlarda ev sahibi avantajını elde etmiş olacağız. Diğer seçenekte ise 3 maçlık farkı kapatma ihtimalimiz çok zor. Dolayısıyla hangisi bize daha yararlı, daha mantıklı olur diye bakarak karar verdik. 17 takıma karşı bir husumetimiz yok.

"Türk takımlarına destek verdik"

Olaylar niye bu noktaya gelmiş bunu da anlamış değilim. Türk takımlarının başarılı olması her zaman desteklediğimiz bir konu. Her yerde söylüyoruz. İkimiz birlikte başarılı olursak çok mutlu oluruz. Bir düşmanlık söz konusu olamaz. Fenerbahçe'nin kötü duruma düşmesini neden isteyelim. Böyle düşüncemiz yok."

Oylamadan 7-6 çıktı

EuroLeague'deki oylamadan Rus takımlarıyla oynanan maçların geçersiz sayılması kararı çıktı. Euroleague'de yapılan oylama sonrası Rus takımlarıyla oynanan maçların geçersiz sayılması kararı çıktı.

Oynanan maçların sayılması ve sezon sonunda galibiyet yüzdesine göre sıralama oluşması için 6 kulüp, Rus takımlarının maçlarının sayılmaması için 7 kulüp oy verdi. Rus takımlarına karşı bu sezon yüzü gülmeyen Anadolu Efes, maçlar sayılmasın seçeneğine oy verirken Fenerbahçe Beko ise oynanan karşılaşmalar sayılsın seçeneğine oy verdi.

Senin için hazırladığımız haberler