Anneler günü ne zaman, hangi gün? Anneler günü nasıl ortaya çıktı?

08.05.2020 - 17:31 | Son Güncellenme: 08.05.2020 - 17:31

Anneler Günü konusunda araştırmalar devam ediyor. Hayatımızda çok özel bir yere sahip olan bizi dünyaya getiren büyüyüp bize kol kanat geren tüm annelerimizin anneler günü kutlu olsun. Peki Anneler günü ne zaman, hangi gün? Anneler günü nasıl ortaya çıktı?

Anneler Günü için geri sayım sürüyor. Her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan Anneler Günü bu yılda koronavirüs nedeniyle evlerde kutlanacak. Annesinde uzakta olanlar bu yıl annelerine sarılamayacak olsalar da en azından onların yüzünde tebessüm oluşturacak olan bir mesaj ile bir görüntü veya hediye ile yine dünyanın en mutlu insanları olacak. Peki Anneler günü ne zaman, hangi gün? Anneler günü nasıl ortaya çıktı?

ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN KUTLANACAK?

Anneler Günü her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanıyor. 2020 yılında mayıs ayının ikinci pazar günü ise 10 Mayıs’a denk geliyor. Yani 10 Mayıs 2020 Pazar günü Anneler Günü olarak kutlanacak.

ANNELER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Aslında anneler için yapılan kutlamalar doğurganlık özelliği nedeniyle asırlar öncesi Sümerlere kadar uzanıyor. Bugün bildiğimiz anlamda Anneler Günü ABD’li Anna Jarvis’in annesinin ölümü tarihi olan mayıs ayının ikinci pazarının “Anneler Günü” kutlanması için 1907’de başlattığı kampanya ile başladı.

Senin için hazırladığımız haberler