Antalya, Karagümrük karşısında nefes aldı

06.01.2021 - 20:52 | Son Güncellenme: 06.01.2021 - 20:55

İki maç önce Hatayspor'a 6-0 yenilen Antalyaspor, Galatasaray ile berabere kaldıktan sonra Fatih Karagümrük'ü mağlup ederek rahat bir nefes aldı. İşte detaylar...

Antalya, Karagümrük karşısında nefes aldı

Süper Lig'in 17. haftasında Antalyaspor ile Fatih Karagümrük karşılaştı.

Mücadeleyi Antalyaspor 3-1 kazandı ve ligde 3 hafta sonunda galibiyet almayı başardı.

Antalyaspor'un golleri Hakan Özmert, Gökdeniz Bayrakdar ve Eren Albayrak'tan geldi. Karagümrük'ün golünü Balkovec kaydetti.

Bu sonuçla beraber Antalyaspor 21 puanla 11. sıraya yükselirken, Fatih Karagümrük ise 21 puanla 9. sırada yer aldı.

17 hafta sonunda gelen penaltı

Süper Lig'in 21 takımı arasında 17 hafta boyunca penaltı kullanmayan tek takım olan Antalyaspor, 17. hafta sonunda ilk penaltısını Fatih Karagümrük karşısında kullandı.

Yeni transferler sahada

Fatih Karagümrük'ün Trabzonspor Kulübünden bedelsiz olarak sezon sonuna kadar kadrosuna kattığı Arjantinli stoper oyuncusu Gaston Campi ile kırmızı-siyahlıların yeni transferlerinden Norveçli sağ bek Vegar Eggen Hedenstad ile İtalyan forvet Fabio Borini, yeni takımlarıyla ilk maçlarına çıktı.

Konuk ekibin yeni transferleri Campi, Hedenstad ve Borini, Fraport TAV Antalyaspor karşısında ilk 11'de forma giydi.

Maçtan dakikalar

10. dakikada konuk ekip öne geçti. Kaleyi karşıdan gören bir noktada kazanılan serbest vuruşu kullanan Balkovec'in sert şutunda top, kaleci Boffin'in solundan ağlara gitti: 0-1.

14. dakikada Kudriashov'un pasında ceza sahası dışında topla buluşan Nuri Şahin'in şutunda, kaleci Viviano meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Ardından Amilton'un şutunda top auta çıktı. Bu pozisyonda VAR odasından gelen uyarıyla oyunu durduran hakem Hüseyin Göçek, Nuri Şahin'in şutunda kaleci Viviano'dan önce Koray Altınay'ın altıpas üzerinde topa eliyle müdahale ettiğine karar vererek, penaltı noktasını işaret etti.

19. dakikada penaltı atışını kullanan Hakan Özmert, meşin yuvarlağı kaleci Viviano'nun solundan filelerle buluşturdu: 1-1.

37. dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Sol kanattan Amilton'un ortasıyla oluşan tehlikeyi Fatih Karagümrük savunması uzaklaştırmak isterken, ceza sahası içinde topu önünde bulan Gökdeniz Bayrakdar, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-1.

Senin için hazırladığımız haberler