(ÖZET) Antalyaspor - Konyaspor maç sonucu: 3-2

Orhan Gülek
09.05.2022 - 21:18 | Son Güncellenme: 09.05.2022 - 22:17

Süper Lig'de 36. haftanın kapanış maçında Antalyaspor, Konyaspor'u 3-2 mağlup etti. Bu sonuçla Akdeniz ekibi, 55 yıllık kulüp tarihinin en uzun yenilmezlik rekorunu kırdı.

(ÖZET) Antalyaspor - Konyaspor maç sonucu: 3-2

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'de 36. haftanın perdesi Antalya'da kapandı. Nuri Şahin yönetiminde muhteşem bir çıkış yakalayan Antalyaspor, evinde Konyaspor'u 3-2 mağlup etti. Bu sonuçla Akdeniz ekibi, 55 yıllık kulüp tarihinin en uzun yenilmezlik rekorunu kırdı.

İlk yarıda karşılıklı goller geldi

Karşılaşmada Konyaspor, Guilherme'nin penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. Mücadenin 9. dakikasında ise Antalyaspor, Luiz Adriano'nun golüyle 1-1 eşitliği yakaladı. 13. dakikada Konyaspor, Çekici'nin attığı frikik golüyle bir kez daha öne geçti. Daha sonra ev sahibi ekip Antalyaspor, Alassane Ndao ile bir kez daha eşitliği yakaladı. 2-2 İlk 45 dakika 2-2'lik eşitlikle sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan Antalyaspor, 64. dakikada Haji Wright'ın penaltı golüyle 3-2 öne geçti. Karşılaşmada başka gol olmadı ve  zorlu mücadele Antalyaspor'un 3-2'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Antalyaspor'dan yenilmezlik rekoru

Bu sonuçla Nuri Şahin yönetiminde Antalyaspor, Konyaspor galibiyetiyle puanını 55'e çıkartarak 8. sıraya yükseldi. Öte yandan Akdeniz ekibi, haftayı kayıpsız geçerek yenilmezlik serisini 14 maça çıkarttı ve 55 yıllık kulüp tarihinde Süper Lig maçlarında en uzun yenilmezlik serisini yakaladı.

 

Konyaspor'un Şampiyonlar Ligi umudu azaldı

İlhan Palut yönetiminde 2. sıra iddiasını sürdüren Konyaspor ise ligin bitmesine son iki hafta kala Fenerbahçe'nin 5 puan gerisinde kaldı ve Şampiyonlar Ligi umudunu azalttı.

 

Gelecek hafta Konyaspor sahasında Hatayspor'u konuk edecek. Antalyaspor ise deplasmanda Kasımpaşa'yla karşılaşacak. 

Antalyaspor - Konyaspor maçından dakikalar 

  • 3. dakikada ceza sahası içindeki hava topu mücadelesinde ceza sahası içinde yaşanan hava topu mücadelesinde Çekici, Luiz Adriano'nun müdahalesiyle yerde kaldı. VAR uyarısıyla pozisyonun inceleyen hakem penaltı noktasını gösterdi.
  • 4. dakikada penaltı atışında topun başına geçen Guilherme, kaleci ve meşin yuvarlağı ayrı köşelere gönderdi. 0-1
  • 9. dakikada ceza sahası içinde Konyaspor savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı top, Bünyamin’in müdahalesiyle Luiz Adriaono’nun önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşu ağlara gitti. 1-1
  • 13. dakikada ceza sahası dışından kazanılan serbest vuruşta Endri Çekici’nin sert şutu kalecinin sağından ağlara gitti. 1-2
  • 16. dakikada Fred’nin pasında kale önünde topla buluşan Ndao, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı gole çevirdi. 2-2
  • 39. dakikada Fernando’nun sol kanattan ceza alanına kestiği korner atışında Luiz Adriano’nun kafası az farkla üstten auta gitti.
  • 47. dakikada Fredy’in pasında ceza sahası sağ çaprazda tola buluşan Bünyamin Balcı’nın orta şut kaşımı vuruşu kalecinin bakışları arasında üstten auta gitti.
  • 49. dakikada Fernando’un ara pasında ceza alanı içinde topla buluşan Wright’ın sert şutunu kaleci ayaklarıyla çıkardı.
  • 64. dakikada ceza alanı içinde Barış Yardımcı’nın müdahalesiyle Doğukan Sinik, yerde kaldı, hakem penaltı noktasını gösterdi.
  • 66. dakikada Wright'in kullandığı penaltı atışında meşin yuvarlak ağlara gitti. 3-2
  • 74. dakikada Guilherme'nin sol kanattan ortasına arka direkte Ahmed Hassan'ın kafası üst direkten döndü.
  • 84. dakikada Fernando’nun uzun pasında ceza alanında kaleci ile karşı karşıya kalan Gökdeniz Bayrakdar’ın zayıf şutu kalecide kaldı.

 

  • Goller: Guilherme (dk. 4 pen.), Endri Çekici (dk. 13) (Konyaspor), Luiz Adriano (dk. 9), Ndao (dk. 16), Wright (dk. 66 pen.) (Antalyaspor)
  • Sarıkart: Adil Demirbağ, Sehic (Konyaspor), Luiz Adriano (Antalyaspor)

 

Senin için hazırladığımız haberler