Antalyaspor kapı dışarı bıraktı, Beşiktaş’ın elinden Fenerbahçe kaptı

15.10.2024 - 21:30 | Son Güncellenme: 15.10.2024 - 21:52

Genç milli takımlara en çok futbolcu veren ekiplerden olan Antalyaspor’da kadroda istenmeyen Mustafa Arda Akkaş için Beşiktaş ile girdiği rekabeti kazanan Fenerbahçe, 17 yaşındaki futbolcuyu renklerine bağladı.

Antalyaspor kapı dışarı bıraktı, Beşiktaş’ın elinden Fenerbahçe kaptı

AJANSSPOR ÖZEL HABER

Transfer sezonu 13 Eylül itibariyle tamamlanırken, bu kez kulüpler altyapılarına takviye için birbiriyle yarışmaya başladı. Fenerbahçe ile Beşiktaş, bu kez 17 yaşındaki futbolcu için rekabete girerken, kazanan İstanbul’un Sarı-Lacivertli ekibi oldu.

Beşiktaş’ın elinden aldı

Antalyaspor’un gelecek vaat eden gençlerinden birisi olmasına karşın Akdeniz ekibi tarafından kapı dışarı edilen Mustafa Arda Akkaş için Beşiktaş ile Fenerbahçe transfer yarışına girdi. Antalyaspor’dan ayrılan 17 yaşındaki oyun kurucu için girişimde bulunan Fenerbahçe, transferi bitiren ekip oldu.

Eski hocasını tercih etti

Antalyaspor Alyapı Koordinatörü Ferda Ramanlı tarafından istenmeyen adam ilan edilen Mustafa Arda Akkaş’ın Fenerbahçe’yi tercih etmesinde eski hocası Sedat Karabük ismi etkili oldu. Bir dönem Antalyaspor Altyapı Koordinatörlüğü görevini üstlenen Sedat Karabük, öncesi sene Fenerbahçe’de aynı göreve getirilirken, genç oyuncu da bu sebeple tercihini Fenerbahçe’den yana kullandı.

Milli formayı giyiyor

Genç futbolcu, bugüne kadar 2 kez Ay-Yıldızlı formayı da terletti. U16 ve U17 Milli Takım formalarını birer kez giyen 17 yaşındaki futbolcu, bu sezon U19 Süper Lig’de Antalyaspor adına 3 kez sahaya çıktı. Son 4 haftada kadroya alınmayan genç futbolcu, sonrasında Fenerbahçe’nin yolunu tuttu.

Ayrılık mesajı

Ayrılığının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan genç futbolcu, “İlk kez 6 yaşında kapısından içeri girdiğim, 10 numarasını taşıdığım ve kaptanlığını yaptığım Antalyaspor’dan ayrılmış bulunmaktayım. Bu zaman kadar üzerimde emeği olan hocalarıma, yöneticilerime ve kulüp çalışanlarına teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

4 futbolcu için 600 bin Euro teklif edilmişti

Fenerbahçe’nin Antalyaspor’dan istediği futbolcular, Mustafa Arda Akkaş ile sınırlı değil. Sarı-Lacivertliler, daha önce de Ali Demirbilek, Hasan Yakub İlçin, Ege İzmirli ve Üveys Yasir Satık için 600 bin Euro teklif etmiş, ancak Antalyaspor’un 2 milyon Euro’luk talebi nedeniyle transferden vazgeçmişti.

5 futbolcu daha ayrılmıştı

Antalyaspor’da iki genç yeteneğin sözleşmelerinin sonuna gelinirken, yakın zamanda takımdan ayrılan genç isimler akıllara geldi. Eylül 2023’te Eren Sayan’ın Rizespor’a, Kasım 2023’te de Halil Karadeli’nin Alanyaspor’a transfer olduğu Antalyaspor’da geçtiğimiz şubat ayında da Mehmet Arda Özmen; Adana Demirspor’a, Mehmet Efe Karacan; Başakşehir’e ve Ahmet Temiz de Alanyaspor’a gitti.

Senin için hazırladığımız haberler