Antalyaspor'dan Afrika açılımı! İki genç yetenek getirildi

11.09.2024 - 09:39 | Son Güncellenme: 11.09.2024 - 09:48

Afrika’da geniş bir ağ kuran ve genç yetenekleri altyapıya kazandırmak için çalışma başlatan Antalyaspor, Ismail Taieb Chehaima’nın ardından iki isim için daha düğmeye bastı. Kırmızı-Beyazlılar Sierra Leone U20 Milli Takımı forması giyen Alie Ramadan Kabia ve Gambialı Alpha Jatta’yı Türkiye’ye getirdi.

Antalyaspor'dan Afrika açılımı! İki genç yetenek getirildi

Koray GEÇGEL - AJANSSPOR

Afrika’da geniş bir ağ kuran ve genç yetenekli bünyesine katmak için büyük bir çalışma başlayan Antalyaspor, transferlerine devam ediyor.

Chehaima'nın ardından iki isim daha

Altyapı Direktörü Ferda Ramanlı’nın önderliğinde ilk olarak Cezayir U19 Milli Takımı formasını giyen Ismail Taieb Chehaima’yı Antalya’ya getiren Kırmızı-Beyazlılar, gelecek vaat eden iki ismi daha kadrosuna katmaya hazırlanıyor.

Türkiye'ye geldiler

Antalyaspor, Ismail Taieb Chehaima’nın ardından Sierra Leone U20 Milli Takımı forması giyen 2008 doğumlu Alie Ramadan Kabia ve 2006 doğumlu Gambialı Alpha Jatta’yı Türkiye’ye getirdi. Her iki isim de altyapı antrenörleri tarafından geçer not alırken, Ismail Taieb Chehaima ile birlikte transferlerin kısa zamanda resmiyet kazanması bekleniyor.

Milli takıma gitti

Her iki futbolcu da Antalya’ya gelerek çalışmalara başlarken, Alie Ramadan Kabia Sierra Leone U20 Milli Takımı’nın kampına katılmak için ülkeden ayrıldı.


Biri forvet, biri orta saha

Kabia; forvet bölgesinde görev alırken, Yerel oyunculardan kurulu Gambia A MilliTakım’da görev alan Jatta ise orta sahada forma giyiyor.

Ağustos ayında denemeye alındı

Rhino Football Club forması giyen Gambiyalı orta saha Alpha Jatta, ağustos ayında Antalya’ya gelirken antrenmanlarda gösterdiği performansla beğeni kazandı. Genç futbolcu, formasını giydiği Rhino Football Club’da 24 lig maçına çıkarken, 4 gol ve 6 asistlik katkı sağladı.

Siemon davet edildi

Kırmızı-Beyazlılar, Afrika’da izlenip beğenilen bir ismi daha Antalya’ya davet etti. Liberyalı futbolcu Larry Siemon’u antrenmanlara çıkarmayı planlayan Akrep, 2005 doğumlu forvetin geçer not alması halinde kadroya katılabileceği gelen haberler arasında yer aldı.

Futbolcu taraması devam edecek

Türk oyuncuların da önünü kesmemek için hassas bir yaklaşım gösteren Antalyaspor, eksik bölgeler için Afrika’daki futbolcu taramasına devam ediyor.

Senin için hazırladığımız haberler